Miksu
Nimi: Luikon Mad Max
Kutsumanimi: Miksu, Misku, Miksutin
Rotu: Lämminverinen ravihevonen
i. U.S. Triplemint
e. Luikon Dixie
Väri: Mustanruunikko
Säkä: 160cm?
Syntynyt: 13.5.1997 / 21v
Sukupuoli: Ruuna
Omistaja: Maria Pentti
Liikutushevonen 17.1.2017-3.5.2018

Miksu ei ehkä ole se kaikista osaavin, kiltein tai varsinkaan kenen tahansa ihmisen hevonen. Miksu on peruskiltti kaikkia niitä kohtaan, jotka eivät pelkää. Jos pelkää, Miksu käyttää tilaisuuden hyväksi ja näyttää hapanta naamaansa.  Lapsia ja miehiä kohtaan Miksu on epävarma nuoruuden traumojen takia. Käytävällä hoitaessa seisoo melkeinpä aina kiltisti, myös silloin kun heinää ei ole nenän edessä. Karsinassa ei oikein pysy aloillaan ja siellä sitten enemmän näyttää hapanta naamaa. Pakko tilanteissa, kuten kisojen aikaan on pakko laittaa karsinassa, joten silloin kärsivällisyyttä tarvitaan.  Tarhasta hakiessa ei anna jokaiselle kiinni, ei välillä myös minullekaan, joten aina sitä hakiessa minulla on leipää.  Muista hevosista Miksu ei oikein tykkää, vaan tykkää olla yksikseen.
    Ratsastaessa ruuna on herkkä ja ehkä liiankin menevä. Miksu ei osaa mitään ihmeellistä, kuin perusaskellajit, laukan aika heikosti, pohkeenväistöt ja kouluvalmennuksessa teimme etuosakäännöksiä, jotka välillä muuttuivat takaosakäännöksiksi. Esteistä Miksu tykkää ja niillä yleensä kuumuu. Ollaan menty paljon erilaisia esteitä, kuten trippeliä, vesimattoa, okseria...jne. Korkeimmillaan olemme hypänneet yhdessä satulan kanssa 90cm ja ilman satulaa 85cm.  Pelkillä päitsillä olemme myös hypänneet ja onnistui ihan hyvin.  Vaikka Miksu on todella herkkä pohkeista, sitä pitää ratsastaa enemmän pohkeilla entä millään muulla, niin se menee todella nätisti. Maastossa Miksu kuumuu, varsinkin kotiin päin. Miksu saattaa alkaa hyppimään pystyyn, peruuttelemaan tai menemään sivuttain, jos ei pääse menemään. Miksun kanssa voi silti olla yksin tai porukalla maastossa. Uimisesta Miksu tykkää ja on huima vesipeto.


   Vaikka Miksu ei ole mikään unelmien hevonen ja siinä on paljon haastetta, tärkeämpää ja ihanampaa hevosta saa hakea. Se kaikista tärkein ja ihanin.

Kuvat c. Leena, Anni, Jenna ja Vilja  
Päivitetty 4.5.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti