Iida
Kavioystäviä-blogia ylläpitää 16-vuotias tyttö Pohjois-Pohjanmaalta Oulun lähettyviltä. Minut saatetaan kuitenkin tuntea paremmin nimellä Iida. Käyn tällä hetkellä lukion ensimmäistä vuotta, jonka takia jätin Ylirannan ratsutilalla päivystämisen pois kuvioista. Luonteeltani olen yleensä positiivinen, huumorintajuinen, sosiaalinen ja yritän aina tulla muiden kanssa toimeen. Osaan olla myös olla jääräpäinen ja lyhyt hermoinen. Pituutta minulta löytyy vajaa 170cm, joten pikkuponeilla en voi enää mennä. Ratsastuksen lisäksi harrastan lumilautailua Iso-Syötteellä.

Ratsastus lähti kaverin innoittamana vuonna 2011. Ikinä en ole ratsastanut säännöllisesti millään tunneilla kun vähän ajan hetken, vaan minulla on ollut muutama vuokrahevonen, joilla kävin ratsastamassa. Nykyisellä ”vakiotallilla” Ojalan harrastetallilla kävin ensimmäistä kertaa vuonna 2015, jonka jälkeen aloin siellä käydä koko ajan vähän enemmän ja enemmän. Tällä hetkellä autan tallin omistajaa niin kisoissa kuin ilta- ja aamutallien teoissa. Siitä saan ”palkaksi” ratsastustunteja omistajan omilla hevosilla tai sitten Miksulla.

Tasoltani olen HeC-B. Esteitä olen hypännyt yksittäisenä 90cm ja ratana noin 60cm. Kisannut olen kolmesti: ensimmäisen kerran Kimble-ponilla kesällä 2016, 50cm toinen ja 70cm hylätty. Toiset kisat kävin Miksun kanssa syksyllä 2017 ja menimme vain ristikkoluokan, jossa kaikki saivat ruusukkeen. Kolmannet kisat kävin syksyllä 2017, joissa menin Paulalla 70cm ja saimme ensimmäisen luokkavoitonn! :)

Stardust II c. Essi

Tällä hetkellä minulla on kolme liikutushevosta: ykkösprojekti yli puolen vuoden takaa lämminveriruuna Luikon Mad Max, tutummin Miksu, joka asustaa Ojalassa. Keväällä aloin sitten myös liikuttaa kaverini Ellan hevosta Hittiä. Samalla tallilla asustaa myös Äksy, jota saan myös ratsastaa. Kaikki näistä ovat lämminverisiä, ja todella kivoja. Niistä voi tietenkin lukea lisää niiden omilta sivuiltaan! (Päivitetty 29.10.2017)

Kamerana minulla toimii Canon EOS 1300D ja objektiiveina Canon EFS 55-250mm, EFS 18-55mm ja EF 50mm.  

2 kommenttia:

  1. "Pidän enemmän este puolesta entä kouluratsastuksesta, mutta onhan sitäkin hyvä oppia!" Ymmärräthän, että kouluratsastus on esteratsastuksen pohja? Voin kertoa sinulle, siinä kohtaa kun hypätään 120cm ratoja, kaikki se työ tapahtuu esteiden välissä, ei niiden päällä. Minulla on oma hevonen, jonka kanssa kisaan kovalla tasolla esteitä, mutta hyppäämme vain 2 kertaa viikossa, muina päivinä teemme reippaasti töitä sileällä. Jos sileällä ratsastus ei onnistu, ei radalta päästä puhtaasti, tai edes loukkaantumatta läpi, kun esteet nousevat. Kun katsoo muiden ratoja, huomaa selkeästi eron niissä, jotka ovat työskennelleet pääasiassa sileällä ja niissä, jotka eivät. Ensin mainituden tahti on läpi radan hyvä, hevonen pysyy käsissa ja avut menevät hyvin läpi, vaikka hevonen kuumuukin ihan reippaasti. Ne taas, jotka laiminlyövät sileäntyöskentelyn, kaahaavat läpi radan, eikä silloin tietenkään paikat osu, kun pidätteet eivät mene läpi. Kun katsoo palkintojen jakoa, kaikki ratsukot joita siellä näet ovat niitä, jotka ovat hinkanneet koulua pää hiessä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän sen hyvin, koska niin monta kertaa valmennuksissa ja tunneilla selostettu asiaa. Mutta se että olen enemmän estetyyppiä, entä koulu, niin se ei tarkota etten menisi sileää yhtään. Mutta sileällä menen paljon enemmän kuin esteitä, koska omaa hevosta tai edes vuokrahevosta ei ole. Jos itse omistaisin hevosen niin enemmän sitä sileää mentäis. :)

      Poista