torstai 7. joulukuuta 2017

Joulukalenterinluukku 7. Tätä et välttämättä tiennyt minusta

1. Tallilla ollessani töissä, toimin "pomona", jos minulla on kaveri mukana, koska olen tehnyt niin paljon töitä Ojalassa, että muistan kaiken ulkoa.

2. Ratsastaessa yritän parhaani, mutta saatan hermostua pienestäkin asiasta. Esimerkiksi, jos sisäpohje ei mene läpi ja hevonen puskee sitä vastaan. Silloin aloitan alusta ja lisään vauhtia vasta silloin, kun käynnissä ollaan saatu se asia tehtyä hyvin.

3. Tykkään enemmän hypätä esteitä, mutta näin talvella se ei ole mahdollista, koska Ojalassa ei ole maneesia. Talvi onkin sitten hyvää koulutuuppailu aikaa niin itselle kuin Miksullekkin.

4. Minulla olisi mahdollisuus hankkia C-kortti (ravikortti) ja minulla loppujen lopuksi saattisi olla pari hevostakin valmiina. Pidän enemmän montesta, mutta niitä kilpailuja on loppupeleissä aika harvakseen, vaan enemmän mennään kärryillä.5. Minulla ei ollut mitään erityistä syytä alkaa liikuttamaan Miksua, mutta minulla oli mahdollisuus käydä talvella kerran viikkoon tallilla, joten käytin mahdollisuuden hyväksi ja kysyin Miksun omistajalta, että voinko alkaa liikuttamaan sitä.

6. En ole käynyt yhtäkään valokuvauskurssia ja omasta mielestä olen hyvä kuvaamaan, vaikka ratsastuskuvissa ratsastajan pää jää välillä kuvan ulkopuolelle.

7. Ratsastaessa en luovuta minkään tehtävän suhteen, vaan jos se ei ensimmäisellä kerralla onnistu, itselläni alkaa ärsyttämään ja yleensä seuraavalla kerralla se onnistuu!

8. Tallilla yritän yleensä tehdä hommat parhaani mukaan, mutta en aina jaksa niitä tehdä kunnolla, kuten tarhan siivousta. Autan myös kaikkia tarvittaessa.9. En pidä ihmisistä, jotka kuvittelevat olevansa parhaita ja tietävänsä kaiken. Itse sanon aina rehellisesti, että "en tiedä", jos en satu tietämään. Yritän olla kaikille ystävällinen ja olla "mollaamatta", jos jokin ei onnistu.

10. Osaan käsitellä erilaisia hevosia, niin nuoria kuin vanhojakin. En osaisi käsitellä Miksun tapaisia hevosia, jos en olisi ollut Miksun kanssa tekemisissä melkeimpä vuotta.

12. En ole maksanut ratsastuksesta mitään viimeisen kahden kuukauden aikana, joten rahaa on jäänyt muuhun tarpeelliseen.

13. Noudatan aina (melkein aina) tallilla sääntöjä ja teen kaiken mitä Päivi pyytääkin. Eli toisin sanoen olen Päivin orja?

14. Minulla on ollut yhteensä kolme virallista vuokrahevosta: Beat The Band "Piitu", Pandoris "Paavo" ja City Girl II "Kimble". Samaan aikaan Paavon ja Kimblen kanssa periaatteessa vuokrasin myös muita Ojalan hevosia, koska niilläkin pääsin menemään, mutta pääosin menin Kimblellä ja Paavolla, kun niitä vuokrasin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti