perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukalenterinluukku 1. Lempikaviokkaita vuosien varrelta

Moikka. Marraskuu oli ja meni, nyt on jo joulukuun ensimmäinen päivä. Ensimmäisessä joulukalenteri postauksessa ajattelin kertoa lempihevosistani ja -poneista, joita minulla on ollut näiden vuosien varrella. Ratsastuskouluissa minulla oli muutama lempihevonen, jotka olivat lemppareita yli kahden kuukauden ajan. Lempihevoseksi en laske, niitä jotka saattoivat olla lempihevosia pari viikkoa, vaan pidemmän aikaa olevat.


Nimi: Elf II
Lempinimi: Elmo
Rotu: Poniristeytys
Syntymäaika: 6.6.2006 Puolassa
i. Wartownik 
e. Empatia
Väri: mustankimo
Säkä: 140cm
Sukupuoli: Ruuna
Omistaja: Ylirannan Ratsutila

Elmo on edelleen monien ponityttöjen suosikkiponi Ylirannalta. Elmossa huomioni kiinnitti sen söpöyteen ja siihen, että se ei ole ehkä se helpoin poni hoitaa ja ratsastaa. Elmo osaa olla todella nätisti, mutta osaa temppuillakki. Ratsastaessa Elmo on toisinaan reipas, toisinaan laiska, mutta esteistä ja uimisesta se pitää!Nimi: Stokrotka 
Lempinimi: Stokkis
Rotu: Wielkopolski/Angloarabi
Syntymäaika: 26.12.2001 Puolassa
Kuolinaika: 28.9.2017
e. Szakla 
i. Rio Bravo
Väri: Kimo
Sukupuoli: Tamma
Omistaja: Ylirannan Ratsutila

Stokkis oli Ylirannan parhain puoliverinen vielä siihen aikaan, kun sillä useammin menin. Hoitaessa saattoi olla änkyrä, varsinkin satulan laitossa, mutta neiti ei silti satuttanut ketään. Ratsastaessa oli herkkä kaikin puolin. Tamma omasi kivat askeleet, joten sillä oli kiva mennä myös ilman satulaa. Esteillä ja maastossa Stokkis kuumui, kun tykkäsi niin paljon niistä!


Nimi: Apacz
Lempinimi: Pasi
Rotu: Puoliverinen
Syntymäaika: 17.6.2003 Puolassa
e. Akcja
i. Loxley
Väri: Ruunikonkirjava
Sukupuoli: Ruuna
Omistaja: Ylirannan Ratsutila

Pasi on suoraan sanottuna halinalle. Hoitaessa on todella nätisti ja ratsastaessa kivan herkkä. Pasilla on pehmeät ja kevyet askeleet. Pasin lempipuuhaa on esteiden hyppääminen!


Nimi: Pandoris
Lempinimi(et): Paavo, Pate
Rotu: Wielkopolski
Syntymäaika: 11.4.2007 Puola
i. Dionizos
e. Pandora
Väri: Tummanruunikko
Sukupuoli: Ruuna
Om. Katja Halkola

Paavo oli toinen vuokrahevoseni, josta kuoriutui minulle lempihevonen vuonna 2015, kun se vielä asusti Ojalassa. Paavo rakasti hypätä esteitä. Hoitaessa Paavo oli peruskiltti hoitaessa. Paavo omasi kakstahtisen ravin ja kolmitahtisen laukan.


Nimi: Star Lulu
Lempinimi(et): Lulu
Rotu: Lämminverinen ravihevonen
Syntymäaika: 13.4.2002 Suomi
Kuolinaika: 20.11.2014
i. Meadowbranch Lou*
e. Hac Daniela
Väri: Mustanruunikko
Sukupuoli: tamma
Om. Jani Pusila

Lulu oli vuoden 2014 mun lempiponi. Ensimmäinen poni, josta oikeasti välitin. Luonteeltaan Lulu oli todella kiltti, eikä tehnyt mitään ilkeää kenellekkään. Ratsastaessa kuitenkin vaati aika paljon, mutta osasi perusasiat. Hypätessä saattoi tehdä isoja loikkia, jopa puomien yli. Sen takia Lululta tippuinkin kerran. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti