tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulukalenterin luukku 6. Miksi en käy ratsastuskoulussa?

Moni on varmaan miettinyt, että miksen käy ratsastuskoulussa tai muutenkaan säännöllisesti tunneilla. Niillekkin on omat syynsä ja oikeastaan hyvätkin sellaiset. Postauksessa esiintyy mm. omia mielipiteitä tietyistä asioista, joten toivon kaikkien ymmärtävän ne.


 • Ryhmätunnit
Monet oppivat ryhmätunneilla, mutta itse en opi. Opettaja joutuu keskittymään moneen oppilaaseen yhtä aikaa, joten yksilöopetus jää vähemmälle. Ylirannalla käydessä tunnilla, en oppinut oikeastaan mitään. Syy ei jodu opettajasta ollenkaan, vaan siitä, että en saanut tarpeeksi yksilöopetusta. Ojalssa saan olla yksin tunnilla tai joskus mukaan tulee toinen ratsukko, mutta silti opettajan aika riittää ihan hyvin molemmille. Samalla hinnalla Ojalassa saa "yksityistunnin" kuin esimerkiksi Ylirannan ratsutilalla samaan hintaan saa ryhmätunnin. Ratsastuskouluissa taas yksityistunti on todella kallis.


 • Miksu
Toinen syy itsessään on Miksu. Käytän kaiken vapaa-aikani mitä tallilla olen, Miksun kanssa touhuiluun. Ratsastuskouluissa ei oikeastaan voi luoda semmoista luottamissuhdetta, kuin muualla esimerkiksi vuokrahevosen kanssa. Ratsastuskoulun hevosia hoitaa moni ihminen, joten tietyn ihmisen kanssa luottamissuhde on melkein mahdotonta. Miksun kanssa voin tehdä oikeastaan mitä vain mitä keksin, mutta tietenkin hevosen ehdoilla. • Hevoset

Monesti ratsastuskouluissa näkee hevosia ja poneja, jotka ovat kyllästyneet vaihtuviin ratsastajiin. Osa hevosista ovat `automaatteja` ja tekevät kaiken ilman taistelua. Ojalassa kisahevoset ovat ihan erilaisia yksilöitä. Ne eivät välttämättä olekaan niin helppoja, kuin voisi luulla. Jos olisin käynyt koko tämän ajan ratsastuskoulussa, en olisi oppinut läheskään sitä kaikkea mitä olen nyt Ojalassa ja Miksun kanssa oppinut. Ojalassa ei ole kuin 6 hevosta Miksun lisäksi, joilla voin mennä, mutta ei se haittaa.


 • Mahdollisuus liikutushevoseen
Loppujen lopuksi mitä järkeä minulla olisi käydä ratsastuskoulussa, kun omaan kolme mukavaa ja ihanaa liikutushevosta. Tallilla missä Miksu asustaa, tallin omistaja osaa antaa itselleni hyödyllisiä vinkkejä tarvittaessa. Ja kuitenkin saan ratsastaa ilmaiseksi.


 • Aikataulut
Ratsastustunnit on aina tiettyyn aikaan tiettynä päivänä. Ojalassa sovin Päivin kanssa hyvän päivän, milloin molemmille parhaiten käy ja mihin aikaan. Miksulla voin mennä ratsastamaan milloin tahansa, mutta joskus joudun menemään pellolla kentän ollessa varattu, mutta se on välillä kivaa vaihtelua.


 • Matka
Suurin syy kuitenkin löytyy matkan pituudesta. Meiltä Ylirannalle on n. 30km ja Ojalaan n. 13km. Joudun itse ajamaan tallille ja skootterin päällä istuessa selkääni alkaa sattumaan, eikä se tunnu kovin kivalta. Iltatalleja tehdessäni Ylirannalla minulta kesti ajaa 30min-45min, riippuen tuulesta, sateen määrästä ja tien liukkaudesta.


 • Kehitys
Miksu on kutakuinkin ehkä hankalin hevonen, jolla olen mennyt, joten sen kanssa olen päässyt kehittymään kaikista eniten. Ja Miksukin on kehittynyt valtavasti tämän melkein vuoden aikana.

5 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! Olit selkeästi kertonut asioista jotka olivat tärkeitä faktoja, vaikka itse olenkin tuntiratsastaja enkä voikaan kaikkiin kohtiin samaistua, esimerkiksi Rionan kanssa mulla on tietty luottamusside eikä se kaikkien kanssa käyttäydy samalla tavalla kun mun kanssa. Mutta ratsastuskoulut on kaikki erilaisia, itse olen kuitenkin todella pitkälle päässyt tuntiratsastajanakin! ☺️ Kokonaisuudessaan kuitenkin todella kiva postaus.

  VastaaPoista
 2. Hyviä pointteja ja kiva postaus, kun oli perusteltuja mielipiteitä!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Todella hyviä pointteja! Itsekään en tykkää ratsastuskouluista ja ryhmätunneista, juurikin samoista syistä kuin sinä. Olen oppinut oman, liiankin haastavan hevosen kanssa enemmän kuin olisin ikinä oppinut ratsastuskoulussa, opin yhdessä valmennuksessa enemmän kuin kolmella ryhmätunnilla. Tuntitoiminta sopii joillekin, muttei läheskään kaikille.

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän hyvin pointtisi! Olit myös hyvin perustellut asiasi, niin ei tule (ainakaan kauheasti) ns. viha kommentteja asiasta. Itse olen juuri sellainen, että opin todella hyvin ryhmätunneilla ja olen kehittynyt hirveästi näiden kolmen vuoden aikana. Oli tosi kiva postaus!
  ps. Tykkään myös banneristasi tosi paljon!

  aloittelijastakilparatsastajaksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvät perustelut! Kiva ja erilainen postaus.

  VastaaPoista