maanantai 20. marraskuuta 2017

125. Mitä kaikkea viime viikkoon sisältyikään?

Postaustaukoa on vierähtänyt melkein kuukausi. Syynä on oman motivaation puutos, aikaa ei ole ollut lukiohommien kanssa ja olin kaksi viikkoa pois tallilta, koska minulla ei ollut kyytiä kotiin. Mutta nyt olen täällä taas. Olen kirjoitellut joulukalenteripostauksia jo muutamia kappaleita. Viime viikolla pääsin käymään neljänä päivänä tallilla ja pääsin ratsastamaan kuudella eri hevosella, josta tämä postaus kertookin.

Tiistai 14.11.2017

Jäin taksista suoraan tallille. Aloin hoitamaan Miksua, koska aikaa oli 45 minuuttia ennen kuin jouduin pitämään "ponitunnin" pienelle tytölle. Sen jälkeen menin satulahuoneeseen lämmittelemään ja tein vähän iltatallia. Viimeisenä pääsin kipuamaan Elon selkään. Koko tunnin ajan Elo oli kivasti avuilla. Tein tunnin ajan siirtymiä ravin ja käynnin välillä uralla, koska kentän keskusta oli liian möykkyinen, että siinä ei voinut mennä. Alkuun tein myös vähän väistöjä. Siirtymät tein hevosen ollessa suora, eikä vino. Pitkät sivut otin sitten tempon muutoksina, että menin pidempää ravia, ja sitten taas lyhyet sivut ja kulmat menimme lyhyemmässä ravissa. Elo oli yhteistyöhaluinen koko tunnin ajan, joten kaikki onnistui todella hyvin. Elosta on kuoriutunut lempisuomenhevonen, vaikka luonteeltaan on todella utelias, varsinkin varustaessa. 


Keskiviikko 15.11.2017

Alun perin minun ei ollut edes tarkoitus mennä tallille, mutta lähdin sinne, koska sain ratsastaa Pekalla. Laitoin kannukset jalkaan, jotta sain sen paremmin pohkeen eteen. Tein samoja asioita, kun Elon kanssa edellispäivänä, mutta otin mukaan laukkaa, jotta saatiin hikeä pintaan, jota ei loppupeleissä edes tullut. Laukassa Pekka oli aika hidas, mutta toimi ihan kivasti muuten. Vasempaan suuntaan Pekka oli huono ja hidas pohkeelle, mutta ihan kivoja pätkiä silti saatiin aikaiseksi. Pekan ratsastuksen jälkeen siivosin tarhat ja tein iltatallin Päivin avuksi. 


Perjantai 17.11.2017

Perjantaina tein iltatallin, mutta siitä en taida jankata enempää. Kävin ensin Miksulla maastossa kävelemässä, kun sitä ei voi vielä ratsastaa kunnolla. Sain sitten ratsastaa pitkästä aikaa Roopella! Roope oli aluksi pohkeen takana, mutta pienellä työllä sain sen kuuliaiseksi. Teimme aika paljon siirtymiä jokaisesta askellajista toiseen. Aloin tekemään itse keksimääni tehtävää eli pitkät sivut harjoitusravissa, kulmat käynnissä ja laukannosto käynnistä pääty-ympyrälle. Roope teki parhaansa ja olin tyytyväinen itseenikin. Lopuksi teimme myös parit laukanvaihdot, tosin pari vaihtoa tuli ravin kautta, mutta mitäpä pienestä! Tunnin tavoitteeksi asetin, että saan Roopen menemään rentona gramaanien avulla. Samalla pohdin, mitä olisin voinut parantaa ja kyllähän sitäkin keksi, että ensi kerralla paremmin. Lopuksi menin vielä Diilillä vajaa 20 minuuttia, koska itsellä alkoi sattumaan sormeen, jossa oli haava ja olkapäihin, koska Diili juoksi vain alta pois eikä kuunnellut yhtään pidätteitä. Lauantai 17.11.2017

Lauantaina oli vuorossa aamutalli Mirjamin kanssa. Ensin teimme aamutallin, jonka jälkeen lähdimme ratsastamaan. Menin Elolla ilman satulaa. Se tuntui oudolta, kun ei ole pitkästä aikaa mennyt kunnolla ilman satulaa vielä gramaanien kanssa. Elolla menin askellajit läpi muutamaa spurttia ja sivulle hyppäämistä lukuun ottamatta. Elo oli todella kiva, kuten yleensäkin. Ratsastuksen jälkeen annoin hevosille päiväheinät, jonka jälkeen pääsin ratsastamaan ensimmäistä kertaa Tammalla! Ratsastaessa Tamma oli alkuun laiskan oloinen, mutta laukkojen jälkeen innostui. Aloin tekemään samaa kuin Roopen kanssa, eli pitkät sivut harjoitusravissa, kulmat käynnissä ja laukannostot käynnistä pääty-ympyrälle. Laukannostoissa pari kertaa Tamma teki aika ison pukin, mutta kyydissä pysyttiin. Välillä nostin laukan ravista ihan vain harjoitus mielessä. Loppuun otettiin Tammankin kanssa laukanvaihtoja, joista vain kaksi kertaa laukka ei vaihtunut. Tamman innostuessa peräpää lenteli aika mukavissa korkeuksissa vaihdon aikana, mutta muuten meni todella hyvin! Vein sitten Tamman karsinaan hoitamisen jälkeen ja lähdin itse kotia. 

c. Mirjami


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti