keskiviikko 11. lokakuuta 2017

122. Kengättä hyppyjä ja uusi tuttavuus!

 Viime viikko meni mukavissa tunnelmissa hevosten parissa. Viime viikon tiistaina kävin Miksulla ratsastamassa. Silloin huomasin, että Miksulta oli otettu kaikki kengät pois, joten heti alkuun olin hyvin varovainen. Miksu varoi todella paljon vasenta etujalkaa, mutta onneksi vain kovilla alustoilla, kuten betonilla ja kivikolla. Talutin sitä noiden lisäksi myös pehmeällä pellolla ja siinä ei varonut ollenkaan. Kentällä Miksu meni onneksi ihan normaalisti. En ratsastanut kauaa, koska oli aika pimeää ja kello oli jo paljon. Tein kuitenkin siirtymiä, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin käyntityöskentelyä. Miksu oli paljon rauhallisempi ilman kenkiä, mutta vaarana on se, että Miksu alkaa ontumaan niin kuin viime syksynä. Torstaina kävin tekemässä sitten iltatallin. Sen jälkeen ratsastin Miksun aika kevyesti tehden enemmän siirtymiä käyntiravi ja ravikäynti. En oikein voinut keskittyä ratsastukseen, koska tennarit jalassa mulla alkoi krampata varpaat ja keskittyminen herpaantui. Tein siirtymien lisäksi paljon erikokoisia ympyröitä, jotka meni ihan hyvin. Tulin myös pari kertaa puomin ja ylitykset meni ihan hyvin.


Lauantaina kävin sitten Leenan kanssa tallilla. Siivosimme ensin tarhan, vaihdoimme veden ja tein iltaruoan valmiiksi Miksulle. Sitten harjasimme ja varustimme Miksun. Leena ratsasti Miksulla ensin. Pidin sille ns. tuntia ja samalla kuvasin. Leena meni noin puoli tuntia, ja sitten itse hyppäsin selkään. Leena oli jo alkuverytellyt Miksun, joten pääsin suoraan hyppäämään. Tulin ensin 50cm pystyä muutaman kerran, jotta pääsin kunnolla hyppyyn mukaan molemmista suunnista. Sitten Leena nosti esteen noin 80cm korkuiseksi. Otettiin sille sitten kolme hyppyä, joista viimeinen onnistui parhaiten. Loppuravien aikana Miksu totaalisesti innostui ja juoksi alta. Yleensä alussa menee kaikista parhaiten ja loppua kohden huononee Miksun innostuessa. Löysin aina välillä kuitenkin hyvän ja sopivan ravin. Loppukäyntien jälkeen kylmäsin Miksun jalat ja siivosimme tallin. Miksu pääsi viettämään loppupäivän ulos.Sunnuntaina menin 10:ksi tallille ja aloin keräämään kiviä kentältä. Päivin saavuttua hain Paulan ja Tamman karsinaan ja hoidin ne kisakuntoon. Käytiin Tallinmäellä kisoissa. Minun onnekseni Päivi oli ottanut päiväkarsinan, joten pääsin helpommalla, kun ei tarvinnut pitää koko aikaa toisesta hevosesta kiinni. Sen ansiosta pääsin kuvaamaan paljon enemmän entä yleensä. Reissu oli muuten todella mukava, mutta minun selkä tuli todella kipeäksi yli viiden tunnin seisomisesta. Kisoissa näin monia tuttuja ihmisiä. Onneksi kaikilla oli kuitenkin hauska ja mukava reissu. Kun pääsimme tallille otin Tamman trailerista ja hoidin sen karsinassa. Kun Tamma oli valmis hoidin Paulan. Miksua en ehtinyt ollenkaan hoitaa, mutta sitä kävin moikkaamassa aamusta.

Eilen kävin ratsastamassa uudella tuttavuudella Elotarolla, tutummin Elolla. Elo on Päivin uusin suomenhevosruuna, ja sillä ikää on vasta 4 vuotta. Hain sen tarhasta käytävälle ja harjasin sen. Kävin laittamassa ennen varustamista hevosille päiväheinät. Varustaminen meni muuten hyvin, mutta testasi suitsien laitossa. Kentällä kiristin satulavyön ja lähdin kävelemään. Elo ei millään halunnut kävellä, joten sitä sai pidätellä aika paljon. Käyntien jälkeen aloin ravaamaan pientä ravia. Siinä oli todella kiva istua ja varsinkin vasempaan kierrokseen Elo oli todella kiva. Jouduin lyhentämään loppujen lopuksi vähän jalustimia, kun oli hankala pitää jalkoja kunnolla jalustimissa. Ravasin ensin vasempaan suuntaan, jonka jälkeen otin laukkaa. Elon laukka oli kivan tahdikasta ja siinä oli mukava istua. Otin suhteellisen paljon laukkaa, jotta sain ylimääräisen energian pois ja ruuna keskittyisi olennaiseen. Samalla kokosin laukkaa niin paljon kuin pystyin ja Elo meni sitten ihan kivasti.


Oikea suunta oli ruunalle vähän hankala, joten käynnissä menin ympyrää tarpeeksi isona, ja sitten sama ravissa. Kun sain ruunan sisäpohkeen eteen, nostin laukan. Laukka meinasi välillä tippua raviksi, mutta käskin sitten eteen. Otin tähänkin suuntaan saman verran laukkaa kuin vasempaan kierrokseen. Elo alkoi tuntua todella hyvältä, kun sain sen menemään kunnolla ja tarpeeksi isolla ympyrällä. Otin sitten pienet välikäynnit, jonka jälkeen laukkasin vielä pari kierrosta vasempaan, mutta ilman jalustimia. Sen takia jouduin lyhentämään ravia että laukkaa tarpeeksi, jotta en tippuisi. Otin sitten molempiin suuntaan vielä ravia ja kävelin. Hoidin Elon ja vein karsinaan huonon sään takia.

Ahdistava lanka, mutta menkööt
Siivosin ennen Miksun ratsastusta sen tarhan. Onneksi Mira vaihtoi Miksulle veden, joten se helpotti. Menin Miksun läheisellä olkipellolla, koska heinäpelto on todella liukas. Miksu oli kiva koko ratsastuksen ajan ja kuunteli apuja mukavasti. Otettiin myös pari laukka pätkää, mutta välillä Miksu nostaa ristilaukan, joka tuntuu inhottavalle istua. Loppua kohden Miksu innostui, mutta ei lähtenyt lujaa, vaan meni onneksi ihan normaalisti. Ratsastuksen jälkeen hoidin ja kylmäsin Miksun etujalat, jonka jälkeen se pääsi syömään karsinaan. Huomasin sen, että esimerkiksi kolme kuukautta sitten tuommoinen liikkumismäärä yhdellä kertaa sai Miksun hikeen. Nyt sillä ei edes näkynyt hiestä jälkeäkään. On tämä tuottanut tulosta ja saan olla tyytyväinen! Vein vielä Miksun varusteet satulahuoneeseen ja lähdin ajamaan kotia päin.

4 kommenttia:

 1. Ensimmäisestä kuvasta tuli mieleen Marianna Riiho ja Blossom, mutta ei sitten ollutkaan kun hetken kuvaa katsoi. Tosi kiva että olet päässyt tutustumaan uudenlaiseen hevosystävään, mutta kuvista en olisi uskonut että Elo on vasta neljä vuotias. Toivottavatsi pääset myös tulevaisuudessa menemään Elolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Miksulla ja Blossomilla on samoja piirteitä! Ja itsekkin toivon pääseväni vielä Elon selkään, oli sen verta mukava otus😊

   Poista
 2. Vähän ehkä sekava postaus, mutta oli silti kivaa luettavaa! Nuo kuvat oli kyllä myös super suloisia ja erityisesti neljännen kuvan poni on suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen aiheutuvan siitä, kun yhdessä postauksessa kerron niin monesta eri päivästä. Ja tietenkin Hopo-poni on suloinen! :)

   Poista