sunnuntai 24. syyskuuta 2017

121. Kun kerrankin onnistuin jossakin!

Moikka! Tämän viikon (38) aikana minulla on ollut kaksi tallitonta päivää, tiistai ja sunnuntai. Maanataina kävin vain pikaisesti ratsastamassa Miksulla. Samalla vaihdoin sille kuolaimen sen omasta kolmipalasta Full Cheek- kuolaimeen. En mennyt kauaa, mutta suurimmaksi osaksi tein käyntityöskentelyä ympyröitä tehden ja parit pohkeenväistötkin teimme. Ravissa hain vain hyvää tuntumaa, jota ei meinannut löytyä, mutta pari hyvääkin pätkää saatiin, vaikka Miksu oli vähän hidas kädelle. Keskiviikkona menin samalla kuolaimella, mutta hyppäsin samalla. Sanotaanko, että hypyissä ei ollut mitään kehuttavaa, mutta parit ihan hyvät hypyt saatiin. Torstaina ennen iltatallin tekoa ratsastin Miksun gramaaneilla. Miksulla olen käyttänyt nyt gramaaneita muutaman kerran ja onhan se aina alussa hankalaa molemmille, mutta harjoitus tekee mestarin. Miksua selvästi ärsytti tehdä kunnolla töitä, mutta hyvin se osasi myös mennä. Ja saatiin pari todella hyvää pätkää, jolloin Miksu oli täysin avuilla. Ja ehkä viiden sekunnin ajan se käytti kunnolla takajalkojaan ja selässä istuminen oli ihan erilaista, kuin yleensä. Hyvä treeni loppui, kun Miksulta tippui toinen etukenkä. Mutta tyytyväinen olin hevoseen.

Perjantaina minulla oli tunti Paulalla. Varustamisessa ja hoitamisessa meni kieltämättä tunti, sillä en tiennyt mitä varusteita sille pitää laittaa. Kävelin itsenäisesti alkukäynnit. Tein voltteja ja erikokoisia ympyröitä esteiden ympärille. Paula tuntui todella energiselta, mutta saatiin myös hyviä käyntipätkiä. Ravissa sitten aloimme tehdä vähintään kolmea volttia kierrosta kohden. Unohdin sen varmaan aika pian, sillä tein välillä yhden tai kahden voltin kierrosta kohti. Tavoitteena oli saada Paula menemään rauhallista ja hidasta ravia. Oma ulkojalka ei ollut välillä kiinni kyljessä, joten voltit välillä eivät menneet niin kuin olisi pitänyt. Sitten otimme molempiin suuntiin laukkaa pääty-ympyrällä. En muistanutkaan, että Paulalla oli niin kiva laukka. Sitten aloimme tulla ristikkoa verkkahyppynä molemmista suunnista kolme-neljä kertaa. En ollut aikaisemmin hypännyt Paulalla, mutta Paula hyppäsi mukavasti.


Verkkahyppyjen jälkeen aloimme tulla rataa. Ensin vasemmasta suunnasta okseri, jonka jälkeen vinoeste. Sitten sarja, joka ei ole minun vahvuuksiani. Sarjan jälkeen samalle okserille ja ristikko viimeisenä. Kaikille esteille tultiin hyvin, eikä pudotuksia tullut. Ainoastaan kaadoin polvellani koko tunnin aikana kaksi tolppaa ja kerran varpaillani. Sitten rata muutettiin 65cm-70cm radaksi. Ensimmäinen okseri muutettiin pystyksi, kun sen pystyi hyppäämään vain toisesta suunnasta, mutta kun sieltä suunnalta tultiin, se oli jo okserina. Paula painoa aika paljon kädelle, eikä malttanut oiken hidastaa, mutta voin sanoa, että hyvin meni silti.Otettiin vielä sarja kerran, tolppaa kaatamatta. Sarja onnistui loppujen lopuksi ihan hyvin ja jäi hyvä mieli. Otettiin sitten ihan loppuravit samalla taktiikalla kuin alkuravit, eli mahdollisimman rauhallisesti. Loppukäynnit otettiin sitten läheisellä pellolla. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin Paula ja vietiin sen varusteet varustehuoneeseen. Sitten oli vuorossa Miksun ratsastus. Tällä kertaa en itse mennyt selkään ollenkaan, vaan Leena ratsastin sen. Leena meni puomeja. Ratsastuksen aikana keräsin kentältä esteet pois. Kun Leena oli ratsastanut, kävin sen verran selässä, että saatiin otettua kivoja yhteiskuvia!Hoidettiin sitten Miksu ja vietiin sille heinää tarhaan. Sunnuntaina olikin sitten kisat, joissa menin Paulalla 70cm. Kisat alkoivat kello 11, mutta olttiin vähän jälkeen 11 tallilla. Kuvasin ristikkoluokan ja 50cm luokan. Ennen 70cm luokan alkua kävin laittamassa itseni valmiiksi ja annoin kameran Leenalle. Kapusin Paulan kyytiin ja aloin kävellä. Otin sitten ennen luokan alkua kolme verkkahyppyä ja hoksasin Paulan olevan vahva kädelle, varsinkin oikealle. Saatiin kuiteskin ihan hyviä hyppyjä verkkaesteelle.


Olin toisena lähtijänä, joten kertasin radan varmaan kymmenen kertaa päässäni, vaikka rata oli todella helppo muistaa. Itse radalla ensimmäiselle sarjalle tuli molempiin ihan hyvät hypyt, mutta kolmannelle tultiin liian lähelle ja melkeimpä hyppäsimme paikaltaan, mutta Paula onneksi ei ottanut puomia mukaan. Ennen nelosta en hoksannut vaihtaa laukkaa, vaan kolmoselta neloselle menimme ristilaukalla. Sarjan ensimmäinen este oli okseri, jonka yli päästiin ilman pudotuksia, mutta ennen viidettä estettä Paula kompastui ja otti mukaansa sitten puomin. 6. esteen jälkeen ohjasin tarkoituksella vasemmalle, jotta saataisiin pidempi reitti. 7. oli oikealla, joten laukanvaihdon kautta sinne. Koska osallistujia oli luokassa vain kolme, jatkettiin radan B-osalle, vaikka pudotuksia tuli. B-sarjan ensimmäinen este oli sama kuin toinen este. Siitä jatkettiin sitten 9. esteelle, joka oli sama kuin kolmonen. Yhdeksännen esteen jälkeen 10. oli sama kuin ensimmäinen este eli sarjan ensimmäinen osa. Viimeinen este oli sama kuin kutonen, mutta se tultiin vain erisuunnasta. Tulos oli loppujen lopuksi 4vp/0vp ja sijoitus 1./3. Tämä oli siis ensimmäinen luokkavoitto. Olin hyvin epäileväinen ennen radan alkua, sillä viimeksi, kun kisasin 70cm luokassa, en päässyt ensimmäisen esteen yli. Kisojen jälkeen Leena hyppäsi Miksulla. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin Miksu ja lähdettiin kotiin.

1 kommentti:

  1. Tosi kivoja kuvia ja ihan hyvää tekstiäkin! onnistumisen tunne on paras tunne, varsinkin ratsailla.

    viisiaskellajia.blogspot.fi

    VastaaPoista