keskiviikko 23. elokuuta 2017

117. Urhea musta

Olen viimeisen viikon ahkeroinut, tai ainakin yrittänyt ahkeroida blogiin näitä kesken jääneitä postauksia vaikka ovatkin tulleet aika myöhässä. Kuitenkin tällä hetkellä on yksi postaus kirjoitettavana tämän lisäksi. Lukio on lähtenyt hyvin käyntiin ja tämä viikko onkin jo kolmas, kun lukiota käyn. Raskasta se ei vielä ole, mutta varmaan tulee olemaan. 

Kuvat c. Leena
Siirrytäänpäs nyt lauantain pariin, jollon kävin ratsastamassa Miksulla. Ensin tallilla siivosimme normaalisti ensin Miksun tarhan ja laitoimme sille lisää vettä. Käytiin sitten hakemassa Miksulle varusteet satulahuoneesta, jonka jälkeen itse hevonen. Harjattiin sitä aika kauan ja Leena teki sille etuharjaan letin. Sitten varustettiin se pikasesti, koska olisi alkamassa kuulemma satamaan (jota ei vieläkään ole tapahtunut). Sitten varustin itseni ja pihalla nousin Miksun kyytiin. Kävelin läheiselle pellolle, jossa otin ensin alkukäynnit pitkillä ohjilla. Kävelin molempiin suuntiin noin. kierroksen ja Miksu tuntui kivan rauhalliselta siis siihe asti kunnes aloin ravaamaan.


Miksu on ehkä turhan innokas menijä, joten otin tavoitteekseni mennä tarpeeksi rahallista ravia, että pystyn itse istumaan siellä harjoitusravissa. Ja tavoite onnistui melkeinpä heti. Ja päästiin samassa temmossa menemään koko pelto päästä päähän. Sitten en enään itse jaksanut, koska join aika paljon ennen ratsastusta, joten kylkeen alkoi pistää. Aloin sitten ihan vain keventämään ja kokeilin raviväistöjä, ei ihan onnistunut mutta paremmin entä ei mitään.


Kerran otettiin laukka pätkä, sillä pellolla oli aika märkää, joka teki siitä liukkaan. Sitten himmailtiin loppuravit, siis ihan ravilla eikä Miksun omalla askellajilla, jota se yritti tarjota. Sitten käveltiin loppukäynnit. Itse olin tyytyväinen vaikka menin vähän aikaa. Miksu pääsi menemään rennommin, että se ei ollut niin hiessä kuin yleensä. Kävelin sitten pellolta tallin pihaan, jossa tulin alas ja laitoin jalustimet ylös.


Riisuttiin Miksu, jonka jälkeen kylmäsin sen etujalat. Samalla ku vietiin se tarhaan, otin kypärän mukaan, sillä halusin ottaa kuvia ku menen "ilman varusteita". Kentällä tätä en uskaltanut tehdä, sillä Päivi oli siellä ja en halunnut kokeilla sitä kovin isolla alueella, vaan pienellä aidatulla alueella, että jos sattuisi jotain.  Kuvista tuli todella kivoja, vaikka niitä en ole edes muokannut (paitsi  mustavalkoista). Sitten vietiin Miksun varusteet takaisin satulahuoneeseen ja lähdimme kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti