maanantai 21. elokuuta 2017

116. "Nyt se jopa alkaa näyttämään hevoselta"

Maanantaina 14.8 oli minun ja Miksun ensimmäinen estevalmennus. Kun sain tietää kellä menen, olin yllättynyt, mutta oikeastaan ihan hyväkin, että menin Miksulla. Tunnilla ei ollut tiettyä ajankohtaa, joten ehdin tehdä asiat hyvin. Tallilla ensin siivosin Miksun tarhan. Kävin hakemassa sille varusteet ennen kuin haen sen tarhasta. Kun sain Miksun haettua, aloin harjata sitä. Harjasin sitä varmaan 15 minuuttia ja puhdistin kaviot. Laitoin sille etujalkoihin jännesuojat, satulan selkään ja martingaalin paikalleen. Sitten säädin ohjiin tulevat osat vähän lyhyemmiksi, kerta aikaa oli runsaasti. Sitten laitoin itselleni varusteet päälle ja Miksulle suitset ja ohjat martingaaliin. 

c. Leena (Kuvat on vanhoja, koska ei ollut kuvaaja tuolla tunnilla:))
Kentällä kävelin todella kauan ennen Päivin saapumista. Alettiin melkeimpä sitten heti jo ravaamaan isolla ympyrällä. Tässä vaiheessa tavoitteena oli saada tasainen asetus joka kohtaan, ettei se vaihtele paljoa. Ajoittain tämäkin onnistui ottaen huomioon, että askellajina toimi ravi, eikä passi jota Miksu yritti välillä mennä. Samalla sain ohjeeksi "Kevennä, että se ei tunnu normaalita, vaan se tuntuu hassulta, että et ole etunojassa, vaan nojaat enemmän taaksepäin kuin normaalisti, että Miksu käyttää takajalkojaan enemmän". Päivi antoi tuommoisen vinkin, vaikka en välttämättä sitä sanasta sanaan muista, mutta tuolleen se suunnilleen meni. 


Sitten vaihdettiin oikeasta suunnasta vasempaan. Sama rumba alkoi, mutta tällä kertaa ravi muuttui passin sijaan laukaksi, joka ei ollut tunnin tavoitteena. Siinä meni aikansa ennenkuin sain sen takaisin hyvään raviin. Koko ajan yritin muistaa, että en saa keventää normaalisti, mutta väliajoin aina unohdin sen. Saatiin kuitesnkin pari hyvää pätkää hassua kevennystä. Ei sitten alkuverkattu enempää, jotta Miksu jaksaisi vielä hypätä.Alotettiin jumppasarjalla, jossa oli kolme estettä. Ensimmäiset kaksi estettä oli innari, jonka jälkeen tuli yksi laukka-askel ja este. Alotettiin tulemaan ihan rauhallisessa, mutta reippaassa temmossa ensimmäiselle esteelle. Miksun tuntiessa hypätessä, se lähtee kaukaa hyppäämään, joten ajattelin, että se lähtee kaukaa. Se oli jo lähdössä, mutta ei sitten mennytkään yli vaan jarrutti ihan esteen eteen ja tietenkin  kaaduin kaulalle ja jalustimet lähti jaloista. En onneksi tippunut. Seuraavat kolme kertaa Miksu tyssäsi samaan kohtaan, jolloin Päivi antoi minulle reipan. Päivi laski kaksi ensimmäistä kavaleteiksi, joista sitten päästiin ensimmäisestä yli muttei toisesta.Seuraavalla yrityksellä päästiinkin yli, ja kolmaskin este päästiin yli. Tultiin vielä pari kertaa tätä sarjaa, jotka alkoi jo sujua ihan  hyvin. Sitten alettiin tulla toista kaarevaa linjaa pari kertaa, jotka sujui todella hyvin, kun otetaan huomioon se, että Miksun vahvuuksiin ei kuulu kaarteet. Sitten käveltiin vähän aikaa ja tultiin viiden esteen rataa, jossa sarja oli "yksi este" Lähestymiset tuli hyvin ja sain pidätettyä Miksua hyvin, vaikka välillä piti ottaa aika lujasti kiinni.

c. Leena
Sain paljon hyviä vinkkejä, miten lähtä jatkamaan. Tultiin rata vielä kerran, joka ei ollut niin hyvä kuin edellinen, mutta tyytyväinen silti. Ja sitten vielä kerran sarja, jonka jälkeen otettiinkin loppuravit. Loppuravien aikana sain pidätellä Miksua todenteolla, koska se olisi vain halunnut mennä lujempaa. Itselläni alkoi lähteä sormista tunto, koska jouduin pidättämään niin paljon. Loppua kohden alkoi jo parantua, että Miksu ei juossut alta tai yrittänyt kaahottaa.Loppuravien aikana, kun Miksu meni nätisti, Päivi sanoi "Nyt se jopa alkaa näyttämään hevoselta" ja minulla alkoi naurattamaan. Sitten alettiin kävellä. Kun Päivi lähti kentältä, itse tulin satulasta alas ja aloin tasoittamaan kenttää. Miksu "kuopii", kun ei vielä jalkojansa kovin hyvin hallitse, joten ponnistuspaikat ja kaarteet tasoitin kauheilta kuopilta. Samalla keräsin jätökset kentältä. Tallissa sitten purin Miksun ja kylmäsin sen jalat. Olisin pessyt sen, mutta Miksu jäi yöksi ulos ja tuuli. Loimeakaan ei viittinyt laittaa, koska ei tiedetty kuinka lämmin aamusta tulisi. Laitoin vielä Miksulle lisää vettä tarhaan ja vein sille heinää. Lakasin vielä tallikäytävän ja lähdinkin ajamaan kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti