keskiviikko 16. elokuuta 2017

114. Hurja huppupää

Moikka! Seuraavat kaksi ja tämä postaus tulevat aikataulusta myöhässä. Syynä se, että itselläni alkoi lukio ja en ole oikein tietokoneella ehtinyt olla muuten, kuin koulujuttujen parissa. Olin myös viikonlopun molempina päivinä tekemässä aamutallia Ojalassa. Mutta niistä on sitten parin päivän sisään tulossa oma postauksensa.

Kuvat  ©Leena
Mutta kuitenkin perjantaina, kun oltiin päästy tallille, siivottiin ensin Miksun tarha. Sitten käytiin hakemassa Miksun varusteet satulahuoneesta. Päivän yllätyksenä, Miksun omistaja Maria tuli käymään tallilla, kun oltiin laittamassa esteitä kentälle. Tosiaan Miksua olen 7 kuukautta liikuttanut ja tämä oli ensimmäinen kerta kun sen näin. Siinä sitten vaihdettiin kuulumiset. Jatkettiin sitten esteiden rakentamista, kun Maria vei Miksun sisälle harjattavaksi. Laitettiin kentälle trippeli ja portti. Tarkotus oli laittaa myös vesieste, mutta jätin sen pois, koska Pekka säikähti sitä kentällä.


Juteltiin sitten vielä tallissa Miksusta ja samalla sitä harjattiin ja puhistin kaviot. Maria ehti jo lähtä, joten varustettiin Miksu ja varustin myös itseni. Sitten lähdettiin kentälle ja nousin selkään. Kävelin alkukäynnit ihan normaalisti, mutta samalla tultiin kolmea ravipuomia, jotta Miksu joutuisi nostamaan jalkojansa ja katsomaan mihin astuu. Tultiin niitä molemmista suunnista ensin käynnissä, jonka jälkeen ravissa. Tultiin pari kertaa ne, jotta saatiin sopivat välit niihin. Tosin tietenkin siinä kävi silleen, että Miksu tietenkin hyppäsi ensimmäisen yli ja jatkoi laukalla. 
Tultiin kuiteskin toisestakin suunnasta ravipuomit, jonka jälkeen siitä tehtiin ristikko. Miksu hyppäs ihan kivasti jokaisella kerralla. Sitten vähitellen sitä alettiin muuttamaan okeriksi, josta ensimmäinen oli ristikko ja toinen pysty. Tultiin näin pari kertaa molemmista suunnista. Aina, kun Leena laski tai muokkasi esteitä, me käveltiin sillä välin Miksun kanssa. Sitten este olikin jo trippelinä, vaikka matalana sellaisena. Joka kerralla päästiin yli. Miksu innostui todella paljon ja pidättelemistä riitti. Sitten olikin portin vuoro. 
Leena laitto sen silleen, että se just ja just ei osunut maahan, vaan oli ilmassa. Itse aluksi epäröin, koska viimeksi kun hypättiin porttia meinasin tippua ensimmäisellä kerralla ja muutenkin sille tuli aika monta kieltoa. Mutta kyllä, nyt päästiin ensimmäisellä yli ja olin todella tyytyväinen Miksuun. Tulin sen vielä pari kertaa ja hypyt tuli hyvin! Sitten Leena ei ihan hokannut mitä seuraavaksi sille sanoin, että laittaa yläpuomin siihen päälle, mutta se olisi ollut liian lyhyt, joten otettiin sitten portti siitä pois ja nostettiin kahdella ja puomi tolppiin. 
Este oli sitten siinä 70cm liepeillä. Miksullahan riittää ponnua korkeammallekkin, mutta pysytään nyt ainakin sen alle 90cm. Ehkä sitten joskus. Mutta kuitenkin saatiin tälle pystylle myös hyviä hyppyjä ja sain olla ylpeä. Otettiin sitten vielä pari hyppyä trippelille, jonka viimeinen puomi nostettiin 85cm korkeudelle. Olin jokseenkin aika varma, että Miksu tulee puodottamaan viimeisimmän puomin. Estettä lähestyessä vähän pelotti, mutta en sen antanut häiritä minun keskittymistä, sillä halusin yrittää parhaani. Ja Miksu todellakin yllätti! Miksu hyppäs todella nätisti, joka kerta kun mentiin trippelin yli, vaikka ei montaa kertaa sitä hypätty.


Viimeisen hypyn jälkeen ravasin jonkin aikaa. Kun olin saanut ravit ravailtua, hyppäsin Miksun selästä alas ja riisuin siltä kaiken muun paitsi suitset, sillä kävelin loppukäynnit maasta ja samalla kerättiin esteet pois. Kävelin sitten vielä senkin jälkeen vähän aikaa, kun Miksu puuskutti vielä. Kun se ei enään puuskuttanut, vaihdoin sille tallissa päitset ja vietiin se sitten ulos, jotta saatiin se pestyä kaikesta hiestä. Kun se oli valmis, vietiin se karsinaan. Haettiin sitten Miksun kamppeet ulkoa ja jätettiin ne talliin kuivamaan, sillä olin tulossa seuraavana aamuna tallille tekemään aamutallia. Sitten lähdettiinkin jo kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti