torstai 10. elokuuta 2017

113. Ehkä meillä on vielä toivoa

Moikka! Kiirettä on pitänyt, joten blogille ei ole ollut niin paljoa aikaa, kuin esimerkiksi kesällä oli. Tosin silloinkin käytin suurimman osan ajasta Netflixin katsomiseen, tallilla olemiseen tai muuten vaan kaikkeen muuhun paitsi bloggaamisen. Motivaatiota kyllä löytyi, mutta ei taas aikaa. Mutta kuitenkin, kävin viikko sitten perjantaina ratsastamassa Miksulla ennen kisoja. Oikeastaan mikään ei onnistunut. Menin vielä ilman satulaa, ja leikin jälleen ninjaa ja tipuin. Onneksi ihan vain jaloilteen, tosin ainoastaan vähän olkapäähän sattui. Periaatteessa ainoa asia mikä onnistui, oli laukat. Sain mukavasti nostettua Miksulla laukan pohkeilla! En ole ennen saanut sitä laukkaamaan pohkeiden avulla, vaan nyt se onnistui. Minun oli tarkoitus käydä uimassa Miksun kanssa, mutta ei siitä tullut mitään joten juoksutin Miksun vielä kentällä, ja sain sen laukkaamaan. Mutta ei siitä sen enempää. Siirrytäänpä nyt maanantain ratsastukseen. Maanantai oli tosiaan minun viimeinen lomapäivä ennen lukion alkua, joka alkoi eilen. Kuitenkin tallilla oltiin Leenan kanssa vajaa puoli neljän aikoihin. Kentällä oli valmennus, joten päätettiin sitten käydä siivoamassa Miksun tarha. Siinä ei kestänyt kauaa. Kävin sitten keräämässä Miksulle pajun oksia, jotta sillä olisi edes vähän tekemistä.  Sitten laitettiin sille lisää vettä. Seuraavaksi tarkoitus oli käydä ottamassa yhteiskuvia. Vaikka Miksu ei malttanut olla millään paikoillaan, silti saatiin ainakin muutama ihan onnistunut otos.

Kuvat c. LeenaSitten oikeastaan annoin sen vain syödä ruohoa viidentoista minuutin ajan. Sitten Leena haki harjoja ja alettiin harjaamaan sitä. Harjattiin se jopa ihan hyvinkin, ja Leena siisti Miksun harjan ja hännän. Vietiin se sitten talliin, jossa puhdistin sen kaviot. Sitten aloin varustamaan Miksua. Olin hakenut sen tavarat satulahuoneesta jo valmiiksi. Sitten varustin myös itseni. Sitten lähdettiin pihalle ja nousin selkään. Jalustimet oli minulle valmiiksi jo sopivat, koska olen melkeinpä ainut, joka sillä satulalla menee. Vyön olin jo kiristänyt tallissa. Lähdin kävelemään läheiselle pellolle, jossa ajattelin olla sen aikaa, että pääsen yksin kentälle. Pellolla ihan normaaliin tapaan kävelin alkukäynnit ilman jalustimia ja annoin Miksun mennä sitä tahtia mitä halusi, ennen kuin aloin pyytämään siltä mitään.Tehtiin pariin kertaan väistöt molempiin suuntiin. Sitten aloin pyytämään Miksulta aluksi vähän ravia, koska Miksu innostuu pellolla olosta aika paljon. Sitten alettiin ottamaan koko ajan pitempiä pätkiä. Ensin mentiin vähän hitaampaa, sitten lujempaa ravia. Kun oltiin vähän aikaa ravailtu, otettiin laukkaa. Miksu olisi halunnut mennä niin lujaa kuin jaloistaan oisi päässyt, mutta en antanut sen mennä niin lujaa, koska pelto oli kuitenkin aika märkä ja se on niin lyhyt, että siinä ei oikein voi vauhtia ottaa, kun otetaan huomioon Miksun tasapaino kaarteissa. Olisin voinut mennä ympäri kahta peltoa, mutta otin toisella käyntiä ja toisella sitten laukkaa.
Annoin sen välillä ihan pienissä pätkissä mennä lujempaa, mutta kuitenkin silleen, että sain sen kaarteisiin pysäytettyä. Miksu alkoi kuitenkin kuumumaan sen verta paljon, että kaarteen jälkeen alettiin tekemään raviväistöjä ja meinattiin mennä ojaan. Päätin sitten jäädä pellolle tekemään ihan käyntityöskentelyä kahdeksikolle. Ensimmäiseen suuntaan meni aikansa, että sain sen pohkeelle ja kävelemään niin kuin muutkin hevoset yleensä. Aloin käyttämään enemmän pohjetta varsinkin kaarroksissa, niin sain sen pään kivasti alas, eikä se seikkaillut taivaissa, niin kuin muuten. Sain Miksun jopa rennoksi!

Sitten vaihdettiin suuntaa. Ja aloitettiin alusta koko homma. Ehkä Miksu luuli, että nyt se pääsee menemään lujempaa, eikä vaan joutuisi hyrräämään kahdeksikolla. Alussa Miksu painoi kädelle, eikä oikein halunnut kuunnella pidätteitä ei yhtään. Onneksi Miksu kuitenkin lopetti sen ja alkoi jo vähän rentoutumaan. Tähän suuntaan ei saatu niin hyviä pätkiä kuin edelliseen suuntaan, mutta edistystä sekin. Sitten aloin ottamaan ravia kahdeksikon suorilla pätkillä ja käynnissä kaaret. Tosin se ei mennyt niin kuin suunnittelin, Miksu innostui ideasta ja kaikki meni päinvastoin kuin olin toivonut. Päätin sitten lopettaa siihen, kun saatiin yksi hyvä pätkä ja lähdin ravailemaan pellon suuntaisesti päästä päähän. Päästiin sitten kentälle!


Kentällä oli vielä kisapäivän linja paikallaan, joten jatkoin samaa tehtävää mihin jäin perjantaina. Tosin esteet laskettiin puomeiksi. Tulin ensin tehtävän käynnissä eli tulin ensimmäisen puomin, jonka jälkeen iso voltti ja toinen puomi. Sitten kentällä oli vielä kolmas puomikasa, niin menin senkin yli. Sitten ei muuta kuin ravissa seuraava. Tietenkin Miksu hyppäsi puomin, mutta otin heti hevosen kiinni ja voltille. Seuraavankin puomikasan Miksu hyppäsi. Tätä jatkettiin jonkin aikaa, että alkoi onnistua. Sitten vaihdettiin suuntaa. Sama tähän suuntaan. Miksu kävi välillä aika kuumana, eikä olisi millään halunnut keskittyä tehtävään. Pari hyvää pätkää tuli ja sain hyvin pohjeavut läpi. Sitten toinen puomeista nostettiin kavaletiksi, joka tultiin samanlailla kuin muulloinkin. Tehtiin samaa molempiin suuntiin. Miksu alkoi jo vähän väsähtää, mutta yritti silti parhaansa.


Sitten kavaletti nostettiin ristikoksi. Miksu kuunteli apuja ja hyppäsi nätisti. Otti ristikon jälkeen muutaman laukka-askeleen, mutta se ei haitannut. Tultiin tätäkin tehtävää pari kertaa molemmista suunnista. Ehkä onnistuneimmat hypyt mitä ollaan ristikoille otettu. Sitten otettiinkin loppuravit ja samalla mietin mitä sain irti tältä tunnilta. Huomasin ainakin sen, että Miksu meni nätisti puomit loppuajasta eikä hypännyt niitä. Jotain pientä edistystä, ja olen tyytyväinen hevoseen! Loppukäynnit otin sitten maastakäsin, kun annoin varusteiden kuivua pihalla sillä aikaa, kun siivottiin kenttää jätöksistä ja kivistä, mitä Miksu nostattaa esille. Sitten tallissa vaihdoin sille päitset päähän ja pestiin Miksu ulkona. Kaikki hikikohdat ja jänteet kylmättiin samalla. Sitten ei kuin hevonen tarhaan ja heinää nenän eteen! Käytiin sitten viemässä varusteet oikeille paikoille ja lähdettiin kotiin.


3 kommenttia:

  1. Todella kiva postaus! :)
    Harmi kun alempi video ei näy, estettyä materiaalia suomessa. :/ Musiikki ilmeisesti.

    VastaaPoista