maanantai 7. elokuuta 2017

112. Miksun ensimmäiset estekisat!

Moikka! Pari päivää sitten olin vuoden tauon jälkeen estekisoissa itse kisaamassa! Sain luvan Miksun omistajalta osallistua sillä kisoihin ristikkoluokkaan! Perjantaina kävin vielä ratsastamassa Miksulla, mutta siitä seuraava postaus kertoo, koska silloin tapahtui asioita, jota ei aina tapahdu. Kisat alko klo 11, mutta menin jo sinne 10.40. Hain ensin Miksun varusteet satulahuoneesta, jonka jälkeen itse hevosen. Harjasin ja puhdistin kaviot. Sen vasen etunen oli vähän lämmin, joten laitoin siihen linimenttiä. Sitten varustin Miksun ja itseni. Menin kentälle ja nousin selkään. Miksu tuntu heti kauhean energiseltä ja kuumalta. Kävelin suhkot pitkät alkukäynnit, ennen raveja. Käynnissä tehtiin aika paljon voltteja ja ympyröitä, jotta sain sen taivuteltua kunnolla. No, en voisi sanoa, että ne meni hyvin, mutta silti onnistui. Tehtiin sitten kerran väistöt, jotta saatiin paikkoja auki. Sitten alettin ravaamaan. Miksu ei meinannu pysyä housuissaan, joten sitä sai pidätellä aika paljon.


Ravissa aloin tekemään ravissa voltteja esteiden ympärille. Miksu edelleen yritti vain mennä lujempaa ja lujempaa.  Sain edelleen pidätellä Miksua aika paljon, jotta se rauhottuisi. Pari hyvää ravipätkää saatiin verkkaan. Ei otettu ollenkaan laukkaa, koska se on vielä Miksulle hankalaa ja se menee siinä vielä aika lujaa, joten verkkasin sen käynnissä ja ravissa. Sitten saatiinkin alkaa ottamaan hyppyjä. Meidän radassa oli kaks sarjaa ja yks yksittäinen ristikko. Tultiin sitten verkkana sarja, ensimmäidet hypyt tuli aika huonosti, toiset myös ja otettiin sarjan b osalle kielto. Tultiin vielä kolmannen kerran ja se onnistui hyvin. En sitten enään hypännyt, vaan jäin ravailemaan.


Sitten siirryin käyntiin ja menin odottelemaan omaa vuoroani Paulan tarhaan. Miksu seiso nätisti paikallaan  vaikka Paula oli lähellä Miksua. Välillä alkoi satamaan vettä nii mentiin sitten suojaan. Sitten koittikkin meidän vuoro. Kävelin kentälle ja saatiin lähtölupa. Tein voltin ja lähdin ravaamaan. Tultiin ensimmäinen sarja, jonka jälkeen kaarrettiin yksittäiselle ristikolle ja siitä seuraavalle sarjalle, jonka jälkeen oltiinkin jo maalissa! Ei yhtään puomin tiputtautumista tai kieltoa. En voinu muuta sanoa että olin ylpeä Miksusta. Sitten jäätiin kentälle käveleen siksi aikaa, kun loput suorittivat osuutensa ristikkoluokassa. Sitten olikin palkintojen jako, Miksu ei malttanut pysyä paikallaan, mutta saatiin vähän apua ja pysyttiin paikalla. Saatiin punanen ruusuke, ja päästiin kunniakierrokselle. Sen jälkeen riisuin Miksun tallissa ja jätin karsinaan heinän kera. Menin sitten kuvaamaan loput luokat, joiden jälkeen kylmäsin Miksun jalat ja siivosin sen tarhan. Sitten lähdinkin jo kotiin päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti