maanantai 31. heinäkuuta 2017

110. Ensimmäinen kerta, kun en tiennyt mitä tehdä

Moikka! Kesä on vierähtänyt nopeaan tahtiin! En vielä ala kertomaan kuulumisia, vaan jätän ne seuraavaan postaukseen, joka toivottavasti ilmestyy muutaman päivän sisään. Sen kerron, että eilen (30.7) kävin ratsastamassa Miksulla ja hyppäsin 5.8 olevia estekisoja varten, joissa mennään ristikkoluokka. Ennen ratsastusta siivottiin Miksun tarha ja käytiin keräämässä kentältä kiviä. Sitten haimme Miksun tarhasta, harjattiin ja varustettiin se.

Postauksen kuvat c. Leena (yllätysyllätys) 
Kentällä nousin selkään. Miksu vaikutti rennolta ja rauhalliselta, kun edellispäivänä kävin sillä ratsastamassa. Tein alkukäynnit sillä tahdilla kuin Miksu halusi. Otin vähäksi aikaa jalustimet jaloista pois, koska halusin itsekkin olla rennompi alussa. Kentällä oli valmiiksi kaksi ristikkoa ja 60cm pysty.

Keltaset viivat portteja, pinkki pysty, vihreä ja oranssi ristikoita
Vihreä ristikko laskettiin maapuomeiksi, ja aloin tulemaan kahdeksikkoa ensin käynnissä, sitten ravissa siten, että puomit ylitetään. Näin sain Miksuun jo vähän tuntumaa, vaikka meinasi välillä juosta vain alta. Ja edelleen lämppärinä Miksu hyppäsi melkeimpä joka kerta puomikasan. Otin ravia molempiin suuntiin. Sitten samalla nurkasta ajattelin kokeilla laukannostoa.  Yllätyin suuresti, että Miksu jopa nosti sen, mutta laukkasi ristillä. Näinä hetkinä Miksu kuumui aika paljon. Kokeilin sitä pari kertaa, mutta ensimmäinen vain oikeastaan onnistui.


Otin sitten välikäynnit, jonka aikana Leena nosti maapuomit ristikoksi. Kävelin vielä hetken, jonka jälkeen aloin lähestyä ristikkoa vasemmalta, pois päin portilta. Siihen tuli sitten ihan kiva hyppy. Tulin toiseen kertaan saman ristikon, jonka jälkeen otin hevosen kiinni ja ohjasin sen ruskealle (kuvassa oranssi) ristikolle.  Molempiin tuli ihan kivat hypyt. Päivi tuli sitten mönkijällä toisesta portista sisään ja toisesta ulos, joten sen ajan kävelin, samalla taivuttaen Miksua. Jo tässä vaiheessa Miksu oli aika hikinen, toki oli kuuma päivä ja Miksulla suhkot huono kunto vieläkin.


Sitten pohdin vähän aikaa, että tulenko sen 60cm pystyn suoraan ratana vai hyppäänkö ensin yksittäisenä. Kysyin myös Leenalta mielipidettä, mutta vastaus oli arvattuna "en tiedä" , joten päätin tulla sen sitten ensin yksittäisenä. Miksu ei kytännyt yhtään estettä, vaan meni nätisti sen yli, tosin ilmavaralla.  Sitten olikin radan vuoro. Ensin tulin vasemmalta vihreän ristikon, jonka jälkeen hevonen kiinni ja ohjaus ruskealle (oranssille) ristikolle. Miksu innostui ajatuksesta tulla vielä pysty, joten sain pidätellä sitä kaarteessa aika paljon. Sitten hypättiinkin jo pysty aika onnistuneesti. Tulin sitten vielä kerran pystyn toisesta suunnasta kohti tallia. Sitten otinkin loppuravit, joissa Miksu innostui aika paljon ja pidättelemistä riitti.


Samalla hoksasin, miksi jään niin usein Miksun hypyistä jälkeen. Syyksi päätin, että kun joudun ravilla tulemaan ja Miksu saattaa hypätä aika kaukaakin, niin en osaa vielä hahmottaa sitä kuvaa, missä kohdassa se oikein hyppää. Sitten olikin loppukäyntien vuoro. Annoin Miksun kävellä itse valitsemaansa nopeutta. Loppukäynnit tein osaksi pellolla, koska siinä on pehmeämpi kävellä. Kun Miksu ei enään puuskuttanut, kävelin tallin pihaan, tulin alas selästä, nostin jalustimet ja lähdin talliin. Tallissa vaihdoin itse vaatteet, koska oli uimisen vuoro. Otin Miksulta martingaalin, satulan, suojat ja turpahihnan pois. Kävin viemssä satulahuovan ja -vyön ulos kuivumaan, koska ne olivat ihan hiestä märät. Sitten ulkona menin takaisin selkään.


En varmaan ikinä ollut niin hikisen hevosen selässä ollut, kuin nyt. Käveltiin uimapaikalle, ja ennen alamäkeä otin kengät pois ja Miksu alkoi hääräämään jotain omaa, mutta päästiin loppujen lopuksi veteen. Miksu vähän epäröi, mutta meni rohkeasti veteen. Aluksi Miksu ei suostunut menemään syvälle, mutta lähti sitten pinkomaan syvemmälle ja syvemmälle, kunnes sillä ei enään yltänyt jalat pohjaan, ja joutui itse uimaan. Itse vain kelluin tai ainakin ja pidin harjasta kiinni. Samalla meinasin tippua pari kertaa, kun Miksu hyppi siellä vedessä aika ahkerasti ja kuvista päätellen, näytti siltä, että Miksu hukkuu (😂).


Päästiin sitten lähelle rantaa, ja Miksu alkoi jälleen peruutella kivikolle. Leena lähti valmiiksi ylös, koska tultiin sitten aika vauhdilla ylös. Misku laukkasi, sain sen raviin ja alettiin sitten ei-tarkoituksella raviväistöjä. Miksu kävi aika kuumana pellolla, joten ravasin siinä ihan vähä aikaa. Käveltiin sitten talliin ja otin suitset pois. Leena suhutti hyttysmyrkkyä, joten minun ei sitä tarvinnut tehdä. Otin ylimääräiset vedet hikiviilalla ja linimenttasin jalat, jolloin huomasin Miksulla olevan jaloissa haavoja uintireissun jäljiltä. Laitoin sitten Miksun kiinni ulkopuolelle ja huuhtelin letkulla haavat, samalla jänteet. Sitten kävin kysymässä Päiviltä apua, kun en oikeasti tiennyt mitä olisin voinut tehdä, mutta onneksi sain lisäohjeita.


Laitoin ensin Antisprayta kaikkiin haavoihin, ja annoin niiden kuivua. Sitten laitoin jotain sinistä suoja-ainetta niiden päälle, josta Miksu ei oikein pitänyt ollenkaan. Annettiin senkin vähä aikaa kuivua, ja vietiin Miksu tarhaan. Leena toi samalla Miksulle heinää. Matkalla Miksu polkaisi minun kenkäni pois jalasta, koska pelkäsi maassa olevaa mustaa lankkua, ja lähti sitä karkuun. Kenkä jäi matkalle ja minä jatkoin matkaa yhdellä kengällä. Laitettiin sitten Miksulle vettä, koska viettää yön yli tarhassa. Käytiin sitten vielä keräämässä kiviä kentältä. Siivottiin omat jäljet tallista, vietiin tavarat omille paikoilleen ja lähdettiin kotia. 

1 kommentti:

  1. Veikee toi uinti kuva! Höh no välillä noita huonompiakin hetkiä😬

    VastaaPoista