tiistai 13. kesäkuuta 2017

#107. Ehkä siellä vedessä vaaniikin jotain...

Jos joku mua vähäänkään tuntee niin tietää, että rakastan Netflixin katsomista. Se on se tekosyy sille, että mun ei tänne tarvi kirjoittaa, koska saatan Netflixiä katsoa aika paljon sinne yömyöhään asti. Joskus teen silleen, että katson Netflixiä ja kirjoitan postausta samaan aikaan. 

Kuiteskin palataampa ihan postauksen aiheeseen eli lauantaihin. Instagramissa laitoin viime viikon maanantaina kuvan, jossa sanoin, että en mene viikkoon tallille ja Miksu saa vapaata. No melkeempä saikin vapaata. Olin siis loman ensimmäisen viikon äitillä. Kävin sillä välin kuvaamassa keskiviikkona hiittiraveja ja torstaina sitten ihan oikeat ravit. Perjantaina pääsinkin jo kotiin, joten ajattelin lauantaina suunnata tallille ja liikuttamaan Miksu. Leena lähti mun mukaan kuvaamaan ja sai se Miksullakin vähän aikaa mennä. Tallilla oltiin puolilta päivin. Aluksi niinkuin aina, käytiin siivoamassa Miksun tarha. Sitä ei oltu viikkoon siivottu, joten työtä riitti. Tarhan siivoamisessa ei mennyt kauaa. Vaihdettiin sitten ruunalle vesi. Kävin sitten hakemassa Miksulle varusteet. Vaihdoin Miksulle takaisin sen oman kolmipalan. Samalla otin meksikolais-turpahihnan pois. Sitten haettiin itse hevonen sisälle. Se oli rauhaton sisällä, joten vietiin se ulos kiinni. Harjasin, puhistin kaviot ja varustin Miksun. 

kuvat c. Leena
Kentälle tultua rakennettiin yksi este.Selkään noustessa tapeltiin jälleen samasta asiasta mistä ennenkin eli siitä, että Miksu alkaa potkimaan, kun selkään yrittää kavuta. Tapeltiin siitä hetki ja pääsin selkään. Kävellessä Miksu vähän väsyneeltä tai sitten se johtui siitä, että oli varmaan 25 astetta lämmintä. Mentiin aluksi ihan uraa pitkin ja laitoin jalustimia yhdellä reijällä pidemmäksi. Jos ne ovat liian lyhyet, mulla tulee alaselkä kipeäksi. Kävelin molempiin suuntiin ja aloin tulla puomia. Miksu alkoi jo vähän reipastua. Sitten alettiin ravaamaan. Tein pari ympyrää ja muuten oikeastaan sitten uralla. Miksu meinas juosta alta jo nyt. Vaihdettiin välissä suuntaa ja alettiin tulemaan puomia. Molemmista suunnista tultiin kaks kolme kertaa puomi. Miksu hyppäsi puomin pari kolme kertaa, mutta muuten meni hyvin eikä temppuillut sen enempää. 


Puomi nostettiin kavaletiksi. En sitä heti vielä mennyt, vaan kävelin vähän aikaa, jotta Miksun hengitys tasaantuu. Tulin sitten kavaletin molemmista suunnista kahdesti. Kerran puotettiin puomi, kun Miksun takajalka osui puomiin, Ravasin vähän aikaa. Kavaletti nostettiin ristikoksi. Ei tultu sitäkään kuin muutama kerta, koska tiedossa oli jotain muutakin hauskaa. Kerran jäin itse jälkeen, koska Miksu lähti hyppyyn aika kaukaa. Kaarteissa uskaltauduin käyttämään enemmän jo sisäpohjetta, koska sitä en ole ennen kunnolla uskaltanut käyttää. Ristikko nostettiin pystyksi. Ihan heti en hoksannu sen olevan 70cm korkea! Meidän edellinen ennätys oli 50cm, koska en viime hyppykerralla tai sitä edellisellä uskaltanut 60cm hypätä. Se vain jokseenikin hirvitti niin korkee este, niin madallettiin sitä tuolloin. Ennen esteen hyppäämistä kävelin. Sitten lähdettiinkin jo kohti hurjaa estettä. Vauhtia oli jo aika paljon, mutta en alkanu enään jarruttelemaan. Itsellä varmaan hirvitti enemmän entä hevosella. Mutta loppujen lopuksi hyvinhän se meni. 

Viimesen hypyn jälkeen päästin Leenan käymään Miksun selässä. Itse kävin sillä välin vaihtamassa housut ja kengät. Leenan mentyä vähä aikaa, otettiin siltä satula ja martingaali pois. Laitettiin pelkkä huopa sen tilalle. Kun olin selkään päässyt kävelin vielä vähän aikaa. Olin laskenut pystyn jo ristikoksi, koska ajattelin hypätä ilman satulaa. Sanotaanko, että mua ei oo vielä nuin paljoa esteiden hyppääminen hirvittänyt. Se ei ensimmäisen hypyn jälkeen ollutkaan niin kamalaa kuin olin luullut. Miksu oli rauhallisempi entä aikaisemmin. Molemmista suunnista tulin kahdesti ja hyppäsin myös ensimmäistä kertaa ilman käsiä. Ennen estettä mietin että hyppäänkö ilman käsiä vai en. No päätin hypätä. Sitten otinkin loppuravit ja käynnit


Kävin sen verta tallissa, että otin Miksulta huovan ja suojat pois, sillä pappa pääsi uimaan. Ei siitä tosiaan tullut yhtään mitään, koska ei Miksu sinne veteen yksin yksin uskaltanut mennä. Itse tulin sitten alas ja menin itsekkin käppäilemään veteen. Reissu jäi lyhyeksi, koska tajusin pohjassa olevan kasvillisuutta, jota vihaan yli kaiken. Leena toi mulle sitten onneksi kengät, joilla seikkailin vedessä. Säikähin, siellä oliki vähä syvempää :D

1 kommentti: