keskiviikko 24. toukokuuta 2017

#106. Superpappa Miksu

Tosiaan, vaikka en oo tänne pitkään aikaan kirjoitellut, olen instagramin puolelle julkaisut kuvia, joissa sitten olen kertonut mitä olen tallilla tehnyt lukuunottamatta kertoja, jolloin oon käynyt Ylirannalla päivystämssä ja sitten, kun kävin liikuttamassa Hitin ja Äksyn, koska otettiin vain silloin oikastaan kuvia, enkä mitään järkevää ratsain tehnyt. 

Menin eilen (23.5) jälleen Miksulla. Tallille kun pääsin, siivosin tietenkin sen tarhan eka. Huomasin sitten pääseväni viimeisenä ratsastamaan, sillä Päivi piti 2 tuntia siinä ennen mua ja vielä juoksutti Paulan liinassa. Toisin sanoen mulla oli vajaa kaksi tuntia aikaa ennen kun pääsin ratsastamaan. Kävin hakemassa Miksun kamppeet valmiiksi talliin. Päätin sitten, että ajankuluksi voin siivota Miksun kaapin. Siivoamisessa ei loppujen lopuksi edes kauaa mennyt. Miksun kaapin siivottua, vaihdoin Miksulle kovempaan sprenger-kumikuolaimeen, kun normit nivelet ei oikein esteillä ole hyvät, sillä Miksu on kuumuva tapaus.
(Postauksen kuvat c. Anni ja Vilja, Video c. Anni) Kun ratsaille pääsin, tein ihan normaalisti alkukäynnit. Miksu tuntu jo siinä vaiheessa ihan järkyttävän energiseltä, vaikka kävin sen liikuttamassa sunnuntaina, vaikkakin kevyesti. Kävelessä vaihdoin välillä suuntaa. Anni ja Vilja oli laittanu mulle esteen valmiiksi, joka oli tosin silloin vielä puomina. Kun aloin mennä puomia, Miksu lähti raviin, mutta pysäytin sen aikalailla saman tien ja jatkoin puomille. Sitten aloin ravaamaan. Miksu ravas jotenkin rauhallisemmin entä yleensä, ehkä johtui kuolaimesta, kun ei juossut alta pois.Tultiin puomi ravissa pari kertaa molemmista suunnista ja Miksu päätti muutamaan otteeseen ottaa pikku hypyn sille puomille. Ehkä se ajatteli samanlailla, kuin Hitti, että puomi saattaa syödä sen. Puomin jälkeen, se nostettiin kavaletiksi. Ensin se tultiin tietenkin kavaletti käynnissä, mutta Miksu hyppäsi. Tosin olin siihen varautunut, koska tunnen jo sen verta paljon Miksua. Mutta kyllä Miksu pääsee mua välillä yllättämäänkin.  Sekin tultiin pari kertaa molemmista suunnista. Ennen kavalettia, Miksu nosti pari kertaa laukan ennen kavalettia ja jatkoi laukalla, mutta itse laskin sen raviin, ihan vain ajatellen molempien turvallisuutta, sillä Miksulla ei ole mikään paras tasapaino eikä se oikein sitä laukkaakaan vielä hallitse. Miksu oli jopa vähän helpompi pysäyttää, entä nivelillä.Sitten päätin kävellä vähän aikaa, ennen kuin hypäsin matalan tukin. Tähän mennessä Miksu ei oo kertaakaan kieltäny yhdellekään esteelle, eikä kieltäny tukillekaan! Ensimmäinen hyppy tuli tosin aika reunaan, koska en vain jostain syystä uskaltanut käyttää oikeaa pohjetta enemmän, mutta päästiin yli. Tulin vielä samasta suunnasta kerran ja toisesta kerran. Kun tultiin vasemmalta Miksulla osu jalka tukkiin ja se este lösähti maahan. Sitten kentällä oleva kavaletti nostettiin 60cm ristikoksi. Tai ainakin toinen pää oli siinä 60cm kohalla, mutta toinen oli vähän ylempänä. En ihan heti sitä alkanut tulemaan, vaan pyörin siinä ympärillä, että Miksu älyää, että siinä on este, eikä siitä vain juosta läpi. Samalla tasasin vähän sen hengitystä, sillä Miksulla ei ole mikään paras kunto. Jo tässä vaiheessa Miksu oli jo aika hikinen.

Kädet?? :DMutta mikä on tämä alastulo? Ja huomatkaa kun yritän näyttää normaalilta, niin alan tekemään kaksoisleukaa :)

Tultiin ravissa, mutta annoin Miksun vähän kiihdyttää ennen estettä, että varmasti päästään siitä yli. Ja niinhän me päästiinkin. Esteen jälkeen Miksu laukkas, välillä oikeaa ja välillä ristilaukkaa. Muutaman laukka-askeleen jälkeen, tosin laskin raville, että mitään ei tapahdu. Kun oltiin tulossa ristikkoa oikealta, Miksu alkoi vetämään omaa showtaan ja alkoi pienet raviväistöt. Siinä vaiheessa kävi mielessä, että millon ollaan langoista menty läpi tai osuttu reunalla olevaan puomiin, koska Miksu ei katso mihin astuu ja se on aika ärsyttävää, kun näin pitemmälle ajattelee. Tultiin molemmista suunnista kahesti ja hypyt tuli ihan hyvin. Otettiin sitten välikäynnit ennen kahta viimeistä estettä.Sitten päätin olla vielä hurja ja luottaa siihen, että Miksun etujalat kestää. Meidän este-ennätys on 40cm, joten päätin korottaa sitä. Sanoin Annille, että nostaa esteen 60cm. Sitten alko hirvittämään se korkeus, että Miksu varmaan juoksee vain läpi, joten pyysin sitä laskemaan 50cm. Loppujen lopuksi tuo oli fiksu päätös, sillä on parempi edetä hitaasti ja varmasti, entä nopeasti ja tapaturman mahdollisuus on suurempi. Miksu on kyllä hypänny muutamia vuosia taaksepäin ainakin 60cm, mutta ei taida siinä kunnossa enään olla, että niin korkeaa voi äkkiseltään alkaa hyppäämään. Tosin Miksu ei meinannut haluta kävellä rauhassa, vaan halusi ravata. Kun tarpeeksi pidätti, niin kyllä se käveli, kunnes päätin tulla sen 50cm esteen. Tulin sen kahdesti, vaikka tarkoitus oli kerran. Mutta kuitenkin hypyt meni hyvin ja Miksu jatkoi oikealla laukalla loppuun. 
Otin sitten loppuravit ja käynnit. Lopussa otettiin sitten kuvia, tosin mun ilmeet kuvissa on järkyttävät, niin en halua teitä järkyttää niillä. Ainut siedettävin kuva on tuo ja ei niin järkyttävä, mutta on mulla hieno 20-vuotias pappa! <3


c. Minä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti