keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

#99 Kun kaikki menee melkein niinkuin pitääkin

Moikka! Olin eilen (4.4.2017) tallilla Annin kanssa. Annin äiti vei meidät tallille vähän kolmen jälkeen. Siivosin Miksun tarhaa, joka oli ihan järkyttävässä kunnossa. En edes paljoa valehtele, että mulla meni ainakin se 30 minuuttia, että sain sen puhdistettua. Vaikka tuuli ihan kauheasti, otin silti takin pois, koska mulle ehti tulla aika kuuma! Kun olin Miksun tarhan saanut edes jotenkin siistimmäksi, totesin, että se saa luvan olla hyvä. Kävin myös siivoamassa Paulan tarhan, joka oli kaikista helpoin. Sitten kävinkin hakemassa Lilyn ajovarusteet. Haettiin Annin kanssa Lily tarhasta, harjattiin se ja varustettiin se. Vähän oli pientä ongelmaa kärryjen kanssa, mutta selvittiin niistä Ainon avulla. 


Ensin ajettiin Lilyä kahestaan muutama kierros pellolla. Lily kulki ihan hyvin, eikä tarvinnut muistutella raipalla. Koska olen kuvaushullu ja tykkään ottaa kuvia ja että musta otetaan kuvia, koska niitä on sitten tosi kiva katsoa monien vuosien päästä, että mitä kaikkea sitä on tullut tehtyä. Anni ajoi vähän aikaa yksin, jonka aikana otin kuvia siitä ja hevosista, joihin kameran putki ylsi ja ei ollut aitaa edessä.


r. Vitvero


t. Diili
Kun Anni oli ajanu jonkin aikaa, niin vaihdettiin, että minä pääse ajamaan. Anni oli kierroksen mun kyydissä ja hyppäsi sitten kärryiltä pois kameran kans. Lily meni hyvin koko ajan, eikä temppuillut juuri yhtään! 

c. Anni

En ajanut kuin vajaa kolme kierrosta ennenkuin Anni hyppäsi kyytiin. Ajoin vielä kierroksen, jonka jälkeen annoin Annille ohjat ja lähdin hakemaan Miksulle varusteita. Hain Miksun tarhasta, varustin sen ja lähdin pellolle. Laitoin Miksulle apuohjat, jotta se ei pitäisi päätään niin korkealla ja saisi pyöristettyä selkäänsä. Otin alussa jalustimet pois jaloista. Kiristin vähä väliä ohjastuntumaa myös apuohjiin, jotta Miksu tajuaisi olla vähän pyöreänä, eikä kaula pitkällä. 

c, Anni
c. Anni. En Miksun kanssa jaksa panostaa kunnollisiin kenkiin :D

Kun olin kävellyt muutaman kierroksen, vaihdoin suuntaa. M kuunteli hyvin apuja, mutta en oikein osaa vielä käyttää apuohjia, joten niiden kanssa on välillä ongelmia, kuten kun lyhennän apuohjia, niin ohjat löystyvät, mutta yritin aina korjata tilanteen. Aloin pikkuhiljaa ottamaan ravia suorilla. Yritin saada Miksun menemään nätisti, mutta pakostakin se nosti sitä päätä ylös. Eihän sille mitään voi, mutta tästä on hyvä jatkaa. Otin molempiin suuntiin ravia. Kävin sitten kiertelemässä vähän aikaa pihaa. Tallin pihatiellä oli isoja, mutta matalia rapakaoita, niin menin niistä, koska Miksu vähän pelkää vettä, joten totuttelin sitä siihen, vaikka ei se kyllä mitään ihmeellistä ole. Mulla ois tarkoitus kesällä uittaa Miksua. 
Päätin sitten mennä kentälle ottamaan ns. loppuravit ja käynnit. Kentällä Miksu meni ihan hyvin ja kulki jo melkein muodossa käynnissä. Otin pätkän ravia, mutta se ei mennyt niin hyvin, koska Miksu yritti saada koko ajan päätään ylös apuohjista huolimatta. Kun olin ravannut, aloin kävellä, Lopuksi päästin Annin Miksun selkäänn, koska halusi ratsastaa sillä, joten annoin sen tehdä loppukäynnit.  Otettiin myös lopussa muutama yhteiskuva musta ja Miksusta. 


c. Anni

c. Anni4 kommenttia:

 1. Et viitsi panostaa kunnon kenkiin, mutta viitsit silti laittaa apuohjat? Ja kerrot vielä ettet osaa käyttää niitä?
  Olisiko valmentaja mitään?

  VastaaPoista
 2. En koe tarvitsevani kunnon ratsastuskenkiä, koska Miksulla hyvä että ees ravaan kuin kaksi kierrosta kenttää ympäri. Ja muutenkin talvella, mulla varpaat jäätyy eikä rats. Kenkiin mahu mulla villasukkia, mutta tennareihin mahtuu. En sen takia ala ostamaan isompia kenkiä, koska nykyset on hyvät. Apuohjat on sen vuoksi, että Miksu sais sen kaulaa ja selkää pyöreemmäksi, ettei kule pää pystyssä koko aikaa. Ja osaan mä niitä käyttää, mutta en hallitse niitä täydellisesti. Olihan tuo toinen kerta ku niitä käytin. Valmentaja on näyttänyt ja opastanut niiden käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun valmentaja=joku normi ihminen joka vaa sattuu omistaa muutaman hepan..

   Poista
 3. No Päivi on hyvä ja osaava valmentaja, joka on käyny kaikki koulutukset ratsastuksenohjaajaksi mutta ite en vaa osaa pitää niitä täydellisesti. Ihsn varmasti kelläkään muulla ei oo heti ekalla kerralla kaikki onnistunu ihan täydellisesti.

  VastaaPoista