maanantai 24. huhtikuuta 2017

#102 On tämä ihana harrastus!

Moikka! Viikonloppu meni aikalailla hevosten kanssa. Perjantaina kävin Annin kanssa liikuttamassa Hitin ja Äksyn, lauantaina käytiin niillä maastossa 4km lenkki Leenan kans ja sunnuntaina olin aamusta kisahoitajana Turkan Ratsurinteellä. Kisojen jälkeen ratsastin Pekka-ponilla, jonka jälkeen kävin jälleen liikuttamassa Hitin ja Äksyn. Kuvia viikonlopun jäljiltä tuli yli 600, josta kiitoksen Leenalle, Annille ja itselleni, joten varoitus etukäteen, että postaus sisältää paljon kuvia! 

Perjantai

Koulu loppui kahdelta, jonka jälkeen menin kotiin. Vaikka nyt oli Syötteellä viimeinen viikonloppu laskemista, mutta en lähtenyt mukaan. Syynä on se, että mulla on ollu nilkka niin kipee, ettei laskeminen ole ollut kovin hauskaa, joten päätin jäädä kotiin ja lähteä tallille. Tallilla olin neljän aikoihin ja Anni odotti mua jo siellä. Siivosin vähän talli ja järjestelin vähän paikkoja. Hain sitten Hitin varusteet, jonka jälkeen haettiin hepat sisälle. Laitoin Äksylle karsinaan heinää liikutusken ajaksi. Hoidin ja varustin Hitin. 
c. Anni

Ratsastaessa en tehnyt oikeastaan mitään erikoista, kun pohjat eivät pitäneet oikein missään. Tein kuiteskin siirtymisiä aika paljon. Metsätiellä laukkasin, koska se oli ainut paikka missä pohjat piti edes jonkin verran. Hitti oli kivan virkeällä tuulella, mutta loppua kohden alkoi vähän jo painamaan kädelle laukassa että ravissa, kun tamma innostui niin paljon. Hitille oikea laukka on helpompi, joten päätin kokeilla vastenta laukkaa! Ensimmäinen nosto ei oikein onnistunut, mutta toinen onnistui ja olin ylpeä tammaan! Kolmannella kerralla nousi oikea laukka, mutta ei se loppujen lopuksi haitannut! Anni otti laukka pätkistä videota, jonka voi katsoa mun instagramista täältä. Valitan, mutta jos haluat katsoa videon niin mun pitää ensin hyväksyä sinut seuraajaksi. Voit vaikka sitten unfollata, jos haluat. :)

Hän on vähän hassu c. Anni

Otin siinä samalla sitten loppuravit ja päätin antaa vähän vapaampaa ohjaa Hitille. Tulos oli se, että tamma päätti käyttää tilaisuuden hyödykseen ja lähti kiitoraviin. Meni siinä sitte hetkin, ennen kuin sain sen pysäytettyä. Huonon idean tässä teki sitten se, että hän alkoi painamaan kädelle kauheasti. Loppujen lopuksi voitin taistelun ja Hitti ei enään niin paljoa painanut. Loppukäynnit menin pihalla, että toiselle tiellä, joka on siinä pihassa. Hitti ei olis halunnu mennä eteenpäin, mutta loppujen lopuksi tyyty kakkossijaan ja käveli hienosti.
Talliin menin ratsain, otin Hitiltä kamppeet pois ja laitoin kiinni sen käytävälle. Kylmäsin Hitin jalat ja laitoin sille fleeceloimen päälle. Otin mukaan heinää ja itse hevosen ja vein tamman takaisin ulos heinien kera, kun vielä pystyi olemaan ulkona. Sitten vuorossa oli Äksy. Käytiin pieni kävelylenkki sen kanssa, jonka jälkeen otettiin kuvia!
c. Anni
Tää on mun lemppari <3 c. Anni


Kuvauksien jälkeen hoidettiin sitten Äksy, kylmättiin jalat ja hoidin haavat. Päästin sen sitten irti ja se meni omaan karsinaansa. Heinät ja ruoat siellä olikin jo valmiina, joten sitten vain varmistin, että kaikki on kunnossa ja lähdin ajamaan kotiin.


Lauantai 

Lauantaina lähdettiin tallille kahden aikaan. Tällä kertaa Leenan isä vei meidät, joten siihen ei mennyt kauaa aikaa. Kun päästiin tallille vein hevosille heinää jonka jälkeen siivottiin hevosten karsinat ja vietiin niihin lisää purua. Tein samalla niille iltaruoat valmiiksi. Ennen kuin haettiin hevoset sisälle, käytiin hakemassa Hitin ja Äksyn varusteet. Haettiin sitten hevoset sisälle ja hoidettiin ne hyvin, koska meillä oli paljon aikaa. Hypättiin pihalla selkään ja lähdettiin maastoon. Mentiin ilman satulaa, mutta meillä oli satulahuopa ja pehmuste, koska Hitillä ja Äksyllä on kovat selät ja sen huomas.


Käytiin kiertelemässä eri paikoissa. Mentiin pelkkää käyntiä, että hevosillakin on mukavaa ja hyvä seura ainakin oli. Itse menin Hitillä ja Leena Äksyllä. Hitti oli tosi reipas, eikä ois millään halunnut pysähtyä, joten välillä käännettiin suuntaa, kun Äksy tuli sen verta hitaasti perässä. Takasin päin tullessa Hitti meinas kerran nousta pystyyn, koska oisi halunnut lähteä. Kuiteskin kaikki selvisi maastoreisuusta hengissä. Käytiin yhteensä oisiko ollut neljän kilometrin lenkki, pelkkää käyntiä. Persus sanoo kyllä, että ponilla oli vähäsen kova selkä :)
c. Elvi

Maastoreissun jälkeen hoidettiin hepat, kylmättiin jalat ja puhdistettiin haavat. Koska hevosilla ei ollut hiki, niin ei laitettu niille loimea päälle. Vietiin ne ulos ja annettiin niille heinää. Sillä välin laitoin niiden karsinoihin valmiiksi ruoat ja heinät. Samalla lakaistiin käytävä ja vietiin heppojen kamat takaisn sisälle. Hommien jälkeen alkoikin se hauskin osuus, nimittäin kuvaaminen! Molemmat oli välillä kameran takana, mutta suurimmaksi osaksi Leena, sillä itse pidin puhelinta, josta soi hevosen hirnuntaa, jotta saatiin heppojen korvat pystyyn. Kuvia tosiaan tuli se vajaa 500, joten mulla on hankala päättää mitkä tähän laitan.

c. Leena
c. Leena

c. Leena

c. Leena

c. Leena
 
Kuvauksien jälkeen kun kello oli jo kuusi, niin vietiin hevoset sisälle karsinoihin, tai ei viety, vaan ne itse käveli boxeihin. Sitten katsoin, että kaikki on kunnossa ja suljin tallin. Sitten odoteltiin kyytiä ja lähdettiin kotiin!

Sunnuntai 

Sunnuntaina lähdin kotoa 7.20 suuntana talli. Olin lupautunut lähtä Päiville kisahoitajaksi, koska se lähti Turkan Ratsurinteelle kisoihin. Paikalla autoin Paulan kanssa ja muutenkin autoin Päiviä. Turkalta löysin toosi söpön ponin Tajka "Taija" ponin. Se oli niin söpö, että en päästänyt katsettani siitä, kun se verkkasi ratsastajan kanssa.


Tallilla oltiin takaisin yhden aikoihin. Otin Paulan vinkasta, hoidin sen ja vein takas tarhaan. Sen jälkeen siivosin vinkan. Vähän ajan päästä olinkin jo ratsastamassa Pekka-ponilla pitkästä aikaa. Menin ilman satulaa, koska tennarit jalassa on vähän hankala mennä kunnolla satulan kanssa. Aluksi menin ihan pitkillä ohjilla, mutta yritin saada ponia koko ajan pohkeen eteen. Puhuin vähän aikaa iskän kanssa puhelimessa, kun soitti minulle.


Menin vajaa 40 minuuttia, mutta siinä ajassa ehdin tehdä monia kaarteita, pysähdyksiä, laukannostoja, jotka meni hyvin. Tein myös pysähdys-ravi ja ravi-pysähdys siirtymisiä, jotka ei ihan heti mennyt niinkuin olisi pitänyt, mutta loppua kohden alkoi sujua tosi hyvin. Muutama hyvä pätkäkin saatiin sieltä tulemaan. Loppukäynnit tekkiin viereisellä pellolla. Ratsastuksen jälkeen tuli hyvä fiilis hyvästä ratsastuskerrasta. Kun olin tehnyt loppukäynnit hoidin Pekan ja vein sen tarhaan.


Sitten lädin kotiin, jossa olin tunnin, ennekuin lähdin uudestaan tallille. Tallilla siivosin karsinat ja tein valmiiksi iltaruoat. Hain Hitin ja Äksyn varusteet ja sitten itse hevoset sisälle. Harjasin ja varustin Hitin, jonka jälkeen lähdin maastoon. Maasto koostui ravista ja käynnistä, kun pohjat eivä oikein missään pitäneet. Jospa tuo lumi sulais ja äkkiä!

Kun olin Hitin saanut hoidettua ja  ratsastettua, oli Äksyn vuoro. Sille laitoin vain suitset ja satulahuoneesta löytyneen huovan. Tosin ei käyty kuin sen vajaa 300m lenkki, koska Äksy ei oikein halunnut liikkua ja muutenkin sille tuli tilsat niin palasin takaisin talliin. Kylmäsin jalat  ja putsasin haavat. Sitten pappa pääsikin jo karsinaan syömään heinää ja ruokaa. Hain sitten Hitin karsinaan syömään. Kävin viemässä hevosten varusteet takaisin sisälle, jonka jälkeen tein sitten aamuruoat valmiiksi ja lähdin kotiin päin.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti