lauantai 29. huhtikuuta 2017

#103 Erilainen hevonen alla!
Kävin torsraina (27.4) pitkästä aikaa estetunnilla! Viimeksi olin hypänny syyslomalla Sampalla, mutta nekin oli vain ristikoita. Tunnilla pääsin hyppäämään Patella! Tallille mentäessä, tein kaiken aika hitaasti, koska en kiirehtinyt ja silti ehdin hyvin tehdä kaiken tarvittavan. 


Käveltiin vähä aikaa urilla pitkin ohjin. Sitten kerättiin ohjat ja tehtiin parit pysähdykset, jotta hevoset ois hereillä. Sitten alettiin ravaamaan. Pate tuntui tosi reippaalta, joten sitä sai vähän pidätellä. Alettiin menemään kahta puomikasaa, jotka oli urien vieressä. Pate meni puomitki ihan hyvin. Otettiin sitten muutamaan kertaan kevytistunta puomien päällä. Siinä mulla meni vähän miten sattuu pari kertaa, mutta muuten sekin meni ihan hyvin. Sitten otettiin käyntiin ja mentiin jonoon. Itse olin viides. 
(Oheisesta kuvasta näet miten esteet oli)

Tultiin ensimmäiseksi vasemmasta suunnasta keltainen ristikko, josta siniselle ristikolle. Ristikon jälkeen piti johdattaa oikealle, jotta laukka vaihtuu. Mulla ne ei oikestaan onnistunut mitenkään. Jos laukka ei vaihtunu, piti tehdä voltti, jolla vaihtaa se. Yleensä olin yks niistä, joka joutu tekemään sen voltin melkein aina. En vain yksinkertaisesti tajunnut kun viime tipassa alkaa vaihtaan sitä, niin eihän se onnistunut.   Voltin jälkeen mentiin harmaa puomikasa (ei ollut vielä okseri)
Tultiin se pari kertaa ja ehkä kerran saattoi vaihtua laukka. Sitten tultiin sama, mutta harmaa puomikasa nostettiin pieneksi pystyksi. En välillä oikein hyppyihin päässyt mukaan, ja vasen pohje eleli omaa elämäänsä.

Salla, yritys on aina tärkein ))

Kun oltiin pari kertaa Ristikot ja pysty, niin harmaista puomeista tehtiin okseri, joka oli 60cm. Samalla keltaisesta ristikosta tehtiin pysty.  Tultiin sitten vasemmasta kierroksesta ensin keltainen pysty, josta kaarrettiin siniselle ristikolle. Jos laukka ei vaihtunut, niin voltti. Mahdollisen voltin jälkeen harmaalle okserille. Näihin tuli ihan hyvät hypyt, mutta mun jalka eleli edelleen omaa elämäänsä. Sitten tultiin samanlailla eli vasemmasta kierroksesta keltainen pysty, siitä siniselle pystylle, tarpeen mukaan voltti, okseri ja siitä sitten valkoiselle ristikolle, josta keltaselle pystylle.
Hypyt onnistui, enkä jäänyt edes pahasti jälkeen. Patea sai jarrutella aika paljon ja mun sormet meinas krampata välillä. Tultiin vielä kerran sama "rata". Aina kun jouduin odottamaan vuoroa, niin otin jalustimet pois jaloista, koska mulla sattu alaselkään. 


Sitten vaihdettiin suuntaa. Katsomon päässä nostettiin oikea laukka ja mentiin ensin sininen ristikko, joka oli n. 50cm. Ristikon jälkeen laukattiin keltaselle pystylle, joka oli silloin jonkun 40cm. (Hurjan kokosia) Siitä sitten kaarrettiin keltaiselle pystylle joka oli n. 50cm. Keltaisen ja valkoisen välille olisi pitänyt tehdä mulla voltti, mutta olen hidas älyinen enkä ehtinyt reagoida Katin käskyyn tehdä voltti, joten menin sitten väärällä laukalla valkoiselle pystylle, mutta Pate vaihto sitten sen päällä laukan. Ja jälleen jäin odottelemaan vuoroani. Tultiin sitten vielä kerran keltainen ja valkoinen pysty, jonka jälkeen alettiin kävelemään ja kerättiin puomit ja tolpat kentältä. Tunnin lopuksi mulla oli ihan kiva fiilis. Tunti ei ihan mennyt nappiin, mutta tyytyväinen olin jokaiseen suoritukseen, kuten alussa kerroin, että hyppäsin viimeksi syyslomalla Sampalla ristikoita. Tosin Roopella menin maaliskuussa kolmea kavalettia. Tunnin jälkeen otin Patelts varusteet pois ja harjasin sen. Siitä ei mennytkään kauaa ku lähdin kotiin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti