keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

#98 Se kaikista tärkein ja ihanin

Moikka! Tähän alkuun sanon, että mulla on nyt ainakin viisi postausta valmiina julkaistavaksi, mutta en vain tiedä milloin ne julkaisisin. 

Kävin jälleen tiistaina (28.3) liikuttamassa Miksun. Menin ihan normaaliin aikaan tallille eli siinä ilta kuuden aikaan, koska silloin vain on kyyti, kun en itse voi vielä ajaa. Anni ja Jenna oli jo valmiina tallilla, koska olivat käyneet ajamassa Lilyn. Kävin hakemassa riimunarun ja leivänpalasen, jotta saan Miksun kiinni helposti, eikä tarvinnut "tapella". Laitoin Miksun käytävälle, harjasin sen äkkiä ja puhistin kaviot, koska Pekka oli tulossa käytävälle.Suitset olin sille hakenu jo aikasemmin niin laitoin ne vielä sille päähän ja omat varusteet päälle ja lähdin kentälle. 
Nousin tuolin päältä Miksun selkään ja aloin kävellä. Miksulla oli taas aika paljon virtaa. Kentän urat ja vähän uran vierusta oli ainoat paikat, missä jäätä ei ollut. Muuten koko kenttä oli möykkyinen ja jäässä. Tein muutaman kerran temmonvaihtoja, välillä nopeaa käyntiä ja välillä hidasta. Tein muutaman pääty-ympyrän, jotta Miksu pääsisi taipumaan ja asettumaan sisäänpäin. Miksu kuunteli ihan hyvin pohjetta ja pidätteitä. Tein myös muutamat väistöt ja Miksu väisti ihan hyvin, vaikka kenttä oli todella liukas. En jaksanut olla kentällä yksin, joten päätin mennä sivu"portista" pois kentän ulkopuolelle. Sitä ennen hyppäsin pois Miksun selästä, otin penkin mukaan, ovasin portin ja suljin sen. Mulla meni vähän aikaa ennenkuin pääsin takas selkään, mutta pääsin kumminkin. 

Kuvat c. Anni tai c. Jenna

Kentän vieressä on peltorinki, jossa pystyi ratsastaan, joten kävelin pihan poikki sinne. Kävelin ensimmäisen kierrokseksen, jotta tiesin mitä on missäkin. Miksu meinas koko ajan astua harhaan, koska ei kuunnellut oikein sisäpohjetta, mutta mitään kummallista ei onneksi sattunut. Päätin käydä vielä toisen kerran sen ympäri. Otin pitkällä suoralla ravia, mutta ei pystytty ravaamaan kauaa, koska sielläkin oli ihan tarpeeksi jäätä. Päätin sitten lähtä takas kentälle, koska siellä pystyi kuitenkin urilla ravaamaan. Kävelin taas pihan poikki kentälle, tosin tällä kertaa Anni aukasi mulle portin.

 Menin aluksi ihan uraa pitkin. Otin sitten vähän ravia, mutta ei sitäkään kauan pystynyt menemään. En enään ollut kovin kauaa kentällä, koska halusin taas mennä pelkällä riimulla ja riimunarulla. Laitoin myös ihan varalta kaulanarun, mutta en oikeastaan tiedä edes miksi. Menin taas penkiltä selkään. Anni ja Jenna meni aloittamaan "mun homman" eli Miksun tarhan siivouksen, koska kukaan muu ei sitä muuten tee. Itse jäin vielä kentälle ratsastamaan. Tein muutamat pysähdykset. Vaikka Miksulla ei ollut kuolaimia, se pysähtyi silti ihan hyvin. Tosin tietenkin jouduin vähän "vetämään", jotta Miksu tajusi paineen kautta pysähtyä. Ja samalla aloin opettamaan "käskystä lähtemistä", koska Miksu meinaa välillä olla vähän liian kiireinen. 


Sillä välin, kun tytöt siivosi Miksun tarhaa, päätin kokeilla ravia. Pysähdyksiä tein juuri sen takia, että jos ravaan, niin Miksu tajuaisi pysähtyä, eikä vain jatkaa matkaa. Kun aloin ravata, musta tuntui, että pompin selässä ihan kauheasti, joten pyysin jompaa kumpaa tulemaan kuvaamaan, koska halusin tietää kuinka oikein pompin siellä. Miksulla on kuiteskin aika pompottava ravi, kun sillä ravaa. Kun aloin ravaamaan, Jenna sanoikin, että en kuulemma popi yhtään siellä selässä!  Mä olin vähän järkyttynyt, koska se tuntui kamalalta, mutta samalla taas sitten tyytyväinen itseeni, että olen jopa oppinutkin jotain. 

Ignooratkaa mun etukeno :)


Jokaisen ravisiirtymän jälkeen Miksu siirtyi ihan oikeasti suoraan käyntiin eikä ottanut sen kuuluisia mini askelia ollenkaan! Otettiin vielä muutama ravipätkä ja nekin meni oikeasti todella hyvin. Sitten aloinkin ottamaan ihan loppukäyntejä molempiin suuntiin. Mun sormet alkoi olla ihan jäässä, koska mulla oli tietenkin kesäratsastushanskat, koska ajatteli, että ei siinä kovin kylmä voi tulla kun ratsastaa. Joten päätin olla pitämättä kiinni mistään, jotta saisin sormiin mun tunnon takas. Kun olin kävellyt jonkin aikaa, tulin alas selästä ja sain mun lapaset. Kävelin vielä vähän aikaa kenttää ympäri jonka jälkeen otettiin kuvia!


Jenna kävi hakemassa mulle muutaman leivän, jotta Miksulla olisi edes joissakin kuvissa korvat höröllä. 

Se kaikista tärkein ja ihanin
Yhteiskuvien jälkeen kävin harjaamssa Miksun ja katsoin sen kaviot. Sitten se pääsikin karsinaan syömään. Käytiin vielä siivoamassa Miksun tarha, kaikki se mikä lähti. Suljettiin sitten talli ja mentiin satulahuoneeseen odottamaan kyytiä. 

1 kommentti:

  1. Kivan pitkästi oli kirjoittanut ja sai hyvin selvää��

    VastaaPoista