keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

#97 Harjoitus tekee mestarin

Moikka! Olin tuossa 21.3 eli tiistaina taas jälleen ratsastamssa. Mulla oli tullut edellisiltana ongelma, ettei mulla ois ollut kyytiä tallille, joten sovin jälleen Päivin kanssa tunnin ja Leenan kans sen, että päästäis sen kyyillä tallille, niin Leenaki sais ratsastaa Miksulla. Tallille lähdettiin kolmelta. Aluki kävin hakemassa Miksulle varusteet ja odotin että tallista lähtee kaikki muut pois, jotta saisin Miksun käytävälle. Sitten kun kaikki lähti kävin hakemassa ruunan, harjattiin ja varustettiin se. Hyppäsin tallin pihalla Miksun selkään, koska kentälle ei voinut mennä, koska Päivi piti siinä tuntia. Mentiin sitten pihatielle käppäilemään. Pois päin tallista, kun käveltiin niin Miksu käveli rauhallisesti ja vähän hitaammin kuin yleensä. Miksu oli ihan kivan oloinen ja kuunteli apuja hyvin. 
c. Leena

c. Leena

c. Leena

Tallille päin ku käännyttiin mentiin ihan perus Miksu käyntiä eli vähän nopeempaa kuin yleensä. Tehtiin tätä koko ajan, mutta tallille päin otetiin ravia muutaman kerran. Tällä kertaa yritin keskittää painopisteen tällä kertaa taaksemmas, jotta Miksun ei tarvitsisi ottaa niin paljon painoa etusille. Miksulla on muutenkin suht.koht. vaikea keventää, joten menen etukenoon sen takia. Kun kello oli neljä, niin päästin Leenan käymään Miksun selässä. 


Sitten kun Leena oli ratsastanut, vietiin se talliin, jossa purettiin, hoidettiin ja vietiin se takas tarhaan. Kun vein sitä tarhaan, Leena kävi sillä välin viemässä Miksun varusteet takaisin satulahuoneeseen ja kävi hakemassa Roopen tarhasta, kun olin sillä menossa tunnille. Olin jo hakenu sen varusteet valmiiksi, joten hoidin sen ja laitoin suitset, etusiin jännesuojat ja takajalkoin BOT:in pintelit. Käytiin ottamassa Diililtä Roopelle satula. Jalkkarit oli sopivat, joten en niitä säätänyt. Aloin kävelemään ja tekemään ympyröitä taivuttaen ennenkuin Päivi tuli. Päivin saavuttua alettiin kokoamaan Roopea. Käynnissä se meni ihan kivasti, vaikka meinas välillä olla pohkeen takana. Tehtiin tätä molempiin suuntiin käynnissä. 

Roope kokosi itseään käynnissä kivasti ja munkin oli helppo rentoutua. Sitten siirryttiin raviin. Aluksi keventelin ja asetin sekä kokosin. Oltiin pääty-ympyrällä ja välillä mun oikea käsi eli ihan omaa elämäänsä, mutta yritin koko ajan korjata ja välillä se jopa onnistui. Yleensä unohdin, että mulla on oikea käsi, joten silloin se nousi vasempaa kättä ylemmäs. Ja välillä taas ympyrä pieneni, mutta korjasin sen aina antamalla enemmän sisäpohjetta. Sitten otettiinkin harjoitusravissa sama homma. En oo menny nyt kunnolla kunnolla pitkään aikaan, joten se otti vähän voimille. Vaikka Roope on tasainen, siltikin se tuntui pomppuisalta, jonka takia jännitin itseni ja puristin polvilla satulaan. Päivi muistutti mua siitä muutaman kerran, että istuisin istuinluiden päällä, enkä ottaisi polvilla tukea ja saisin jalan pitkäksi. Tehtiin muutama ravi-käynti ja käynti-ravi siirtymä, kunnes sain pidettyä asetuksen myös siirtymisen ajan. 

Vahdettiin välillä suuntaa ja tehtiin sama siihenkin suuntaan. Siihen suuntaan se jopa meni vähän paremminkin. Vasen käsi sisäkätenä totteli paljon paremmin, entä oikea käsi sisäkätenä. Silti oikea käsi vähän temppuili, mutta sain sen paremmin ruotuun vasemmassa kierroksessa. Myös ravi-käynti ja käynti-ravi siirtymiset meni vasempaan suuntaan paljon paremmin entä oikeaan. Vasenpohjekkin oli paljon aktiivisempi jo nyt. 


Sitten otettiinkin välikäynnit ja Päivi selitti mitä tehtäisiin seuraavaksi. Seuraava tehtävä oli että nostettiin suoralla laukka ja ennen kulmaa laskettiin takas raviin ja koottiin se. Alotettiin ensin vasemmasta kierroksesta. Nostin ravin ympyrällä ja suoralla nostin laukan, No, se meni ihan hyvin, mutta ei enään seuraavat, kun Roope alkoi kaasutella liikaa ja nykimään päätä vähän alas. Tapeltiin siinä  sitten seuraavat viis kierrosta, kunnes se onnistui ihan hyvin. Laukat nousi ihan hyvin, mutta pari kertaa se meni kiitoraviksi, joten piti tehä raviympyrä, jotta sain sen koottua hyvin, ennenkuin nostettiin uus laukka. 

Otettiin kaksi raviympyrää, jossa koksin Roopen ja laskin käynnille sen ajaksi, että vaihdettiin suunta. Oikeaan suuntaan kaikki meni todella hyvin! Ei tarvinnut kuin ottaa muutama hassu pätkä laukkaa suoralla ja siinä se. Ei ollut mitään ongelmia. Ihan kuin olisi ollut eri hevonen, että ratsastaja. Roope nosti kivasti laukat ja laski nätisti raville, eikä tarvinnut edes koota sitä paljoa. Sitten siirryttiin käyntiin ja alettiin tulla kolme kavalettia, jotka oli vähän vinottain. Tultiin eka oikelta, kun siinä suunnassa oltiinkin. Tarkoitus oli, että jo sivulle oon kevyessä istunnassa ja kavaletit kans, ilman istuhduksia satulaan. Kaks ensimmäistä kertaa istahin satulaan, mutta tajusin sitten miten se pitikään tulla. 
Hurjia
Sitten vaihdettiin suunta ja tehtiin samat asiat ja aina päätiin läpi. Sitten vaikeutettiin tehtäää. Tultiin vasemmassa laukassa ensin samat kolme kavalettia, mitä oltiin tultu aikasemmin. Pitkällä sivulla koottiin laukka, jotta saataisiin käännettyä keksihalkaisialla oleville kolmelle muulle kavaletille, joiden jälkeen raville ja ravissa oikealle. Ensimmäisellä kerralla ensimmäiset kavaletit meni hyvin, mutta toiset ei niinkään. En saanut käännettyä tarpeeksi aikaisin, joten tultiin vähän vinosti ja osuttiin just ja just viimeisen puomin kohdalle. Ja tässä vaiheessa lähdin vasemmale, vaikka piti mennä oikealle. Jokaisella muullakin kerralla ensimmäiset kolme kavalettia meni hyvin, mutta toiset ei niinkään. Kerran kaadoin niistä jokaisen, joten tein täyskaadon. Tultiin vielä kerran ja se meni ihan hyvin. 


Otettiin vielä tunnin päätteeksi pari nostoa käynnistä ja ne meni ihan hyvin. Sitten otetiin vielä loppuravit molempiin suuntiin. Ravien jälkeen käveltiin vielä sen aikaa, että Roope ei enään puuskuta. Kun se ei enään puuskuttanut, niin vietiin se talliin. Otettiin varusteet pois ja laitettiin loimi päälle. Leena kävi täyttämässä pusseja lumella, koska kylmättiin Roopen jalat. Sillä välin pesin Roopen suitsien kuolaimet ja vietiin loputkin varusteet satulahuoneeseen. Sitten siivottiin käytävä. Kun pussit oli ollut tarpeeksi Roopen jaloissa, otettiin ne pois ja Leena vei pintelit kuivamaan. Sitten lähdettiinkin jo kotia :) 

2 kommenttia: