keskiviikko 15. helmikuuta 2017

#94 Ystävänpäivän koulutunti

Moikka! Siitä on tovi vierähtänyt kun viimeksi tänne kirjoitin. Tosin 12 päivää. Tosiaan eilen olin pitkästä aikaa ihan valvovan silmän alla. Pääsin menemään ihan uudella tuttavuudella, suomenhevostamma Paulalla! Mulla oli hyvät fiilikset siitä, sillä halusin kokeilla jotain uutta. Samalla kertaa ratsastettiin Leenan kans Miksu.

Tallille lähdettiin kolmelta. Mulla oli tarkoitus ottaa Päivin suokeista rakennekuvia mun kuviksenlopputyötä varten, mutta se jäi nytten tekemättä mutta ei se haittaa. Tallille kun päästiin kävin katsomassa kenellä menen. Ilahduin kun näin taulussa lukevan mun kohdalla, että Paula. No meillä oli vajaa kaksi tuntia aikaa, joten mentiin kuvaamaan hevosia. Tosin joillakin oli heinää tarhoissa niin ne söivät sitä. Mentiin sitten tamman ja Kimblen luo ottamaan kuvia.

Kun oltiin saatu kuvailut kuvailtua, lähdettiin hakemaan Miksu tarhasta. Annoin kameran Leenalle ja kävin hakemaan riimunarun. Tosin Miksua haettaessa lopputulos oli tämä:

Mutta kyllä kameralle voi näyttää kiltiltä :´)
Pienen sodan jälkeen päätin hakea sille leipä palan, jotta taistelussa ei menisi koko päivää. Laitoin sen käytävälle, harjattiin se ja varustettiin pienen vastoinkymisen satulavyön kanssa, mutta sekin selvittiin. Kävelin kentälle, jossa nousin selkään. Aloin heti ottamaan Miksua pohkeen eteen, vaikka se nyt aina onkin. Tein pääty-ympyröitä ja taivuttelin Miksua. Miksulla oli taas paljon energiaa. En tehnyt mitään ihmeellistä muutakuin menin puomit muutamaan kertaan, jotka onnistui todella hyvin. Otin sitten vielä molempiin suuntiin ravia ennenkuin päästin Leenan Miksun selkään. Kun Leena oli ratsastanut käytiin mutka tallissa, kun käytiin laittamassa sille päitset päähän ja kaulanaru. Kävin vielä vähän aikaa Miksun selässä pelkät päitset päässä ja tietenkin kokeilin mennä taas kaulanarulla. Ehkä se siitä vielä edistyy, kun harjoittelee ja totuttelee.
Kello alkoi olemaan jo puol 5 ja mulla alkoi tunti viideltä, joten hyppäsin pois Miksun selästä, kävin harjaamassa sen ja vein takas tarhaan. Käytiin ensin kattomassa Paulalle varusteita, joista ei löydetty kuin satula, mutta Päivi toi loput. Sitten kävin hakemassa Paulan käytävälle, jossa harjattiin ja varustettiin se. Sain jalkkarit sopiviksi ja lähdettiin kentälle. Kävelin vähän aikaa itsekseni ennekuin Päivi tuli. Alettiin heti työstämään mun pohkeita, jotta saisin Paulan asettumaan sisälle päin. Käynnissä työstettiin molempiin suuntiin ympyrällä, jotta tuli tasainen asetus. Paula olisi halunnut mennä vain lujempaa, mutta säilytettiin sentään käynti. Sitten siirryttiin raviin. Ja ravissa sama homma. Vaikka kevensin mun piti saada Paula asettumaan sisäänpäin joka kohdassa saman verran ja saada tempo pysymään samana molempiin suuntiin. Paulalla oli kivan tuntuinen ravi. Ravattiin vielä jonkin aikaa asettaen. Sitten pysähdyttiin vähäksi aikaa hengähtämään. Sitten siirryttiin harjoitusraviin. Siinä yllätyin kovasti, kuinka pehmeät askeleet Paulalla oli. Mulla koko ajan kädet meinas nousta liian ylös, joten mua muistuteltiin melkein jatkuvasti. Asetin Paulaa sisäänpäin koko ajan ja sisäpohje paukuttelli.

 Sitten alettiin ottamaan laukkaa mukaan. Ensin piti saada Paula menemään hillittyä ravia ympyrällä, josta sitten kulmassa nostaa laukka ja laukata kolmen puomin yli, jotka oli kentän laidalla. Tultiin aluksi vasemmasta suunnasta. Ensimmainen nosto ei onnistunut, mutta toinen onnistui kun ymmärsin antaa laukka pohkeet "kahdesti" enkä vain kerran. Puomien jälkeen piti siirtyä raviin,jonka jälkeen tehdä niin monta ympyrää, kunnes saatiin oikea tempo raviin. Oikean temmon löydettyä siirryttiin uraa pitkin toiselle puolen kenttää edelleen harjoitusravissa ja sama toistettiin muutaman kerran. Sitten vaihdettiin suuntaa. Oikeaan suuntaan puomi tehtävä ei mennyt niin hyvin kuin toiseen suuntaan, koska ensinnäkään laukka ei noussut heti, vaan mun piti tehdä ympyrä ennen puomeja. Puomeilla Paulalla meni kahdesti jalat sekaisin, että ne mentiinkin ravissa, mutta tultiin laukassa puomeilta pois. Mutta kyllä niitä onnistuneitakin pätkiä tuli joihin olin tyytyväinen. Kunhan muistaisin itse pysyä suorassa enkä lyyhistyisi laukan nostoissa. Kun saatiin puomeilla menemään hyvin, niin otettiin vielä laukkaa ympyrällä. Paulalla on kyllä todella kiva ja tasainen laukka. Ravailtiin vielä hetki, jonka jälkeen käveltiin. Itellä jäi tunnista todella hyvä fiilis. Kun kävelyt oli kävelty hyppäsin alas ja samassa ohjat aikesivat, mutta ei se haitannut, koska ne olisi muutenkin pitänyt aukaista martingaalien takia. Vein Paulan omaan karsinaan, jossa otin siltä varusteet pois, loimitin sen ja kylmäsin sen jalat. Hain sen jälkeen Miksun sisälle, mutta tällä kertaa se antoi kiltisti kiinni! Vietiin Leenan kanssa Paulan varusteet satulahuoneeseen, jonka jälkeen lähdettiin kotia.
Huono laatuinen kooste tunnista c. Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti