tiistai 24. tammikuuta 2017

#92 Takaisin Miksun selkään

Moikka! Jälleen olisi postaus, sillä ajattelin, että olisi ollut tylsää laittaa vaan Instagramiin video siitä. Tosiaan kävin tänään liikuttamassa Miksun ja sillä riitti virtaa vaikka muille jakaa sitä. Se on liikutettu viimeksi mun toimesta syksyllä, ennenkuin sille tuli se kaviopaise oikeaan etujalkaan. Mentiin tallille vähän jälkeen kuuden. Haettiin Miksu suoraan tarhasta käytävälle. Aloin harjata sitä ihan normaaliin tapaan, kavioiden kanssa meni kauemmin, sillä -20 asteen pakkasella lumi oli jäänyt sinne aika tiukasti kiinni. Kavioiden puhdistuksen jälkeen kävin auttamassa vesien viennissä pikkutalliin. Hain samalla matkalla Miksulle suitset satulahuoneesta.


 Miksu oli sillä välin siirretty karsinaan, jotta suokit saatiin sisälle. Miksu päätti sitten alkaa pomottelemaan meille ja alkoi näykkiä, tai ainakin se yritti. Hain sitten sille sen ruoka-astian, jotta sain sen kiinni. Laitoin suitset ja riimunarun kaulalle, sitä varten että menisin pelkällä kaulanarulla. Kävelin kentälle ja nousin selkään. Heti alussa sitä sai pidättää aika paljon, jotta se ei kaahottaisi niin paljoa. Aloin taivutella ja asetin Miksua, jotta se kulkisi vähän rennommin. 


Pahoittelen videon laatua, sillä oli jo niin pimeä ja kylmä! 
Otin muutaman ravi ympyrän molempiin suuntiin, mutta välillä se tuntui ravilta ja laukalta yhtä aikaa. Miksu ravien aikana alkoi varoa oikeaa etujalkaansa, mutta siinä ei mitään vakavampaa ollut, kun Päiville mainittiin asiasta. Mulla alkoi olla kylmä niin sormissa kuin jaloissa, joten aloin vain kävelemään kentällä, jotta pääsin mahdollisimman äkkiä pois sieltä lämpimään. Kun sain Miksun  valmiiksi niin laitoin sille riimun päähän ja karsinaan syömään. Odoteltiin sitten kyytiä vajaa tunti lämpimässä satula huoneessa! Toivottavasti tämmöinen lyhyt postaus ei haittaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti