maanantai 23. tammikuuta 2017

#91. Takaisin satulaan!

Moikka! Tänään oli se päivä, jota olin odottanut sen 3kk, nimittäin kävin tallilla ja ratsastin kahdella eri hevosella! Jos oot huomennut, niin mun blogiin on tullu uus sivu. Siellä on tiedot Terrasta ja Hilpasta. Tosiaan tallille menin puol 3 aikoihin. Kun Anni ja Jenna eivät olleet vielä tulleet niin päätin napsaista polleista muutamat kuvat! 


Mulle pitäisi jossain vaihessa hommata uusi kamera, koska nykyinen ei enään ole niin hyvä. 
Kun Jenna ja Anni tuli tallille, otettiin Terra talliin, harjattiin ja varustettiin se. Hyppäsin selkään ja lähdin kävelemään. Jo heti alussa huomasin kuinka energinen Terra oli ja se ei oikein jaksanut keskittyä mihinkään. Tein tallin pihalla ympyröitä, mutta päätin lähtä radalle, jotta Terra saisi päästellä höyryjä. Käveltiin radalle ja sinne päästyä huomasin, että se on uppohankea ja vähän moottorikelkan jälkiä. Kävelin suurimman osan uppohangesta ja ravasin ja laukkasin vähän matkaa kelkkajälkiä pitkin, kun siinä ei upottanut. Menin tosin uppohangessakin ravia, mutta se tuntui niin järkyttävältä, niin kävelin vain. Menin aina puoli rataa, sillä olisi mennyt niin kauan kiertää se ympäri. Terra alkoi tuntui jo siltä, että se jopa kuuntelisi apuja, joten neljännen kierroksen jälkeen lähdettiin taas käppäilemään kohti tallia. Ravasin melkein koko matkan tallille päin, sillä kelkkajäljet pitivät meidät pinnalla eikä upottanut yhtään. 

Kiittäkäämme kameran laatua ja tätä niin ihanaa Suomen talvea ja sen pimeyttä. 
Ehkä nää tärähtäneet kuvat kerran mun blogissa sallitaan :)
Tosiaan kuten kuvasta huomaa, niin ratsastin kumppareilla, sillä jos olisin laittanut ratsastuskengät jalkaan, mun varpaat olisivat kuolleet kylmyyden takia. Mutta hyväthän ne nuoki kengät ratsastuseen on :D.  Tallin pihalla tein taas ympyröitä ja tein urat jossa sitten ratsastin. Terra alkoi vähitellen väsyä, mutta saatiin vielä muutama ihan kiva ravipätkä ja pukki, jota en osannut odottaa. Sen jälkeen mulla vähän nauratti ja totesin vain että, "Saat Terra yrittää enemmän jos mut selästä haluat puottaa" :). En ravannut juuri enään vaan ävelin ja päätin ottaa satulan pois. 


En tehnyt mitään ihmeellistä satulan oton jälkeen, vaan kävelin ja taivuttelin Terraa. Alkoi olla jo aika pimeä niin lopetin ratsastuksen ja vietiin Terra talliin, jossa hoidettiin se, laitettiin loimet ja laitettiin se takas ulos. Otettiin samalla Hilppa talliin, hoidettiin ja varustettiin se. Jenna ja Anni ratsasti sillä eka, mutta kävin sen selässä muistuttamassa vähän käytöstapoja ja miten sitä neitinä ruukataan liikkua. Siinä vaiheessa mun muu kroppa paitsi sormet lämpeni. Meinasin kerran tippuakkin, mutta pysyin selässä ninjailemalla. Tein Hilpalla ihan perus ympyröitä ja taivutuksia. Tytöt kävi vielä mun jälkeen Hilpan selässä. Loppukäyntien jälkeen vietiin se takas ulos, kun oltiin hoidettu ja loimitettu se. Lähdettiin sitten Jennalle, josta kyyti tuli kylälle ja kylältä kyyti kotiin! :) 

Huomenna (24.1) meen ratsastamaan Miksulla ekaa kertaa sen saikun jälkeen. Anni lähtee mun mukaan, joten muutama kiva kuva saattaa tulla. Siitä en kirjoita mitään erillistä postausta, mutta laitan instagramiin (@teamkavioystavia) kuvan, jossa kerron mitä tein. :) 


1 kommentti: