tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 6 Hassun hauskoja kommelluksia

Moikka! Tänään ajattelin kertoa teille, mitä kaikkea hauskaa mulle on sattunut hevosten kanssa. Ja Mitä näistä kommelluksista on seurannut. Ja kun en mieti aina asioita ihan loppuun asti, ennekuin teen ne.


   Kun olin viimeksi Ylirannalla yötä, ja tehtiin ihan normaalisti aamutallia. Vein ponitammat eli Sirun, Luten ja Felician yhtä aikaa tarhaan. Jo matkalla kolmikko kävi "kuumana" ku pääsivät tarhaan. Ellaa ja Garsua ei oltu vielä tuotu tarhaan, joten aattelin että siitä tulisi helppoa. Ajattelin että kaikki menisi hyvin, kunnes en ajatellut ihan loppuun asti. Ponitammat oli tarhassa, mutta portti vielä auki, niin en käsitä miten siinä ees kävi silleen, että päästin Sirun ensin irti niin se karkas sieltä tarhasta. Pidin sen harjasta kiinni, mutta se veti mut sinne Rosannin tarhaan, joka on sen vieressä. No sitten Felicia ja Lutteki oli karata tarhasta, mutta onneks Moona oli siinä ja ne ei päässy karkuun. Suljin ponien portin ja lähdin metsästämään Sirua. Onneksi sain sen kiinni ja kaikki onnellisesti tarhaan syömään aamuheiniä.

Seuraavana vuorossa on Jönssi, jonka kanssa olen muutamaan otteeseen melkein murtanut sormeni. Kuten moni, joka on käynyt Ylirannalla ja päässyt taluttamaan tätä suloista pientä karvapalleroa, joka niin tykkää kaurasta, leivistä ja muista herkuista mitä tallista sattuu löytämään. Kuiteskin kun Jönjöniä taluttaa ja välivaraston ovi on sattunut jostain syystä jäämään auki, niin Jönssi saa mitä tahtoo, tai ainaki melkein aina. Jönssi saattaa päättä talliin talluttaessa lähtä rynnimään kohti välivarastoa, jossa on paaljon herkkuja, mistä Jönssi tykkää. Pari kertaa Jönssi on myös karannut karsinastaan, mutta sain sen heti kiinni, mutta toisella kertaa se meni Tompan karsinaan syömään heinää. :D

Merryllä kävin viime kesänä (2015) muutaman kerran ratsastamassa. Merryn kanssa on sattunut vain kaksi kertaa hassuja kommelluksia. Kerran se vain lähti vetämään mua pitkin pihaa, kun oli vähän liukas maa ja mulla oli vain tennarit jalassa, joten en saanut sitä pyäsytettyä, kunnes Jemmu tuli ja pysäytti sen. Myös kerran kun laitettiin se Leenan kanssa ihan normaalisti käytävälle kiinni, niin en tiiä mitä siinä vaiheessa tapahtui, mutta Merry hajotti toisen riimunarun, kun vetäisi niin lujaa, kun varmaan säikähti jotain.

Voi sitä pientä Lily ponia. Mitä nyt Lily on päässy pari kertaa vapaaksi juoksemaan pihalle meidän takia. Jokaisella kerralla se on myös saatu sieltä kiinni. Kerran se juoksi suoraa talliin, johon me lukitiin se. Ihmeteltiin että miksi se on niin hiljaa, kunnes tajusin, että sehän syö siellä olevia leipiä. No laitettiin se sit omaan karsinaan, ja vähän ajan päästä vietiin se takas ulos.

Haha tää ei liity ratsastukseen, vaan siihen ku pyydystettiin muutama suokki tarhan ulkopuolelta, kun olivat saaneet aitansa rikki. Alla olevassa kuvassa oli väliratkaisu sille kun haettiin lauta, vasara ja nauloja. Tosin se petti, niin jäin vahtimaan, jottei hepat karkaa roiseen otteeseen tarhasta. Onneksi kaikki meni niinku suunniteltiin, paitsi mä en osannu nikaroida en niinku yhtää :D


Mulle on muuten kans käyny silleen, että silloin kerran Ojalassa kun oltiin Julian kanssa, niin saatiin mahtava idea. Päätettiin vähä syöttää poneja, joten meillä oli Lily ja Topi pellolla ja niillä oli pelkät riimut päässä. Julia oli punttaamassa mua Topin selkään, jolloin Topi päätti lähtä. Tipuin sitten siihen pellolle, mutta onneksi oli kypärä ja Topi ei lähtenyt kauas, vaan parin metrin päähän jäi vaan seisomaan. Mentiin sit talliin, jossa Julia punttas mut selkään ja piti riimunarusta sitten kiinni.

Viime keväänä oltuani Ylirannalla, olin viemässä Luttea takaisin ulos. Onneki oli vielä lunta, sillä jos ei olisi ollu olisi saattanut sattua enemmän. Lutte ei nimittän malttanut pysyä housuissaan ja päätti lähtä vetämään mua ympäri tallipihaa. Tosin kaaduin puolessa välissä uittoaltaan reunalle. Kävin hakemassa Luten, mutta se päätti taa lähtä hajottaen samalla riimunarun. Kiersin sitten suutuispäissään narun turvan ympäri muutamaan otteeseen, niin johan matka päättyi määränpäähän asti! :)

Onko teille sattunut mitään hauskoja komalluksia tallilla tai hevosten kanssa? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti