lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukalenterin Luukku 3 Kesätyöt 2016

Moikka! Tänään muistelen kesää ja palaan sinne, nimittäin tänään on vuorossa kesätyö 2016. Kesätöissä olin kesätyösetelillä eli sen kaksi viikkoa Hietasaaren ponipihalla. Siellä oli paljonkin erilaista entä jossain Ylirannalla. Hietasaaressa on kaksi eri tallia. On Ainotalli, missä asustaa Rean omat hevoset ja ponit, sitten toinen on Tapiotalli, jossa sitten asustaa ratsastuskoulun hevosia. Kaikki poneista että hevosista oli tosi kilttejä. Siellä oleva henkilökunta oli ystävällistä ja muutenkin semmoista, joiden kanssa pystyi tekemään töitä. Siellä oli paljon ulkomaalaisia, mutta niidenkin kanssa tulin hyvin toimeen, vaikka pientä kielimuuria saattoi olla. Voin sanoa, että muistan edelleenkin jokaisen hevosen, että monin nimen ja miltä ne näyttivät. Siellä oli kolme vuonohevosta Stella, Snilli ja Jane. Shetlanninponit Kunkku, Bella, Sisu, Riku, Mimmi ja miniatyyrihevonen Donna, suomenhevoset Aksu ja Late, lämminveriset Pento ja Trivia(?), ja ponit Leevi, Zorro, Nasu, Masa ja Jaska.
Sisu

Donna

Irys "Nasu"

Jane

Macho "Masa"

Lohengrin "Leevi"

Aksu
Nikita V. "Zorro"

Riku
Janosch" Jaska"


Tein muutamasta päivästä mitä silloinkin tein, mutta aika lyhyesti. Tallilla olin melkeimpä joka päivä sen 6h, niinkuin sopimuksessa lukee. Yleensä olin 8-14 mutta muutamana päivänä alkoi klo 9. Kerran menin 12 tai 13 tallille, joten sillon olin illassa, joka oli kans ihan mielenkiintoista tehdä iltatalli eri tallilla kuin Ylirannalla. Perustehtävät mitä mulla oli mm. Heinien jakaminen, vesien vaihto, karsinoiden ja tarhojen siivous, olin leirilisten kans ja siivosin käytäviä. Hietasaaressa ei oikestaan tullut milloinkaan tylsää, sillä tekemistä riitti. Muutamana päivänä taluttelin poneja, putsasin harjoja, sain myös hoitaa (harjata yms.) poneja ja siivosin tavaroita paikasta A paikkaan B. En pelkästään työskennellyt Hietasaaren ponipihalla, vaan käytiin välillä Nallikarin puolella. Siellä melkeimpä aina harjasin Kunkun ja Mimmin. Seillä oli myös söpö miniatyyrihevonen Donna. Siinä vasta oli ihana työkaveri. Siivoin myös muutaman kerran niiden aitauksen.

Maanantai 27.6.2016👉 Laitoin heiniä ja vesiä hevosille, siivosin tarhan, olin 3 pikkutytön kans(ohjasin niitä)
Tiistai 28.6.2016👉 Harjasin satulahuopia, laitoin purua kahteen karsinaan, lakasin käytävän, Siivosin Ainotallin aulan, "pesin satulat", pesin ikkunan, laitoin heiniä pusseihin
Keskiviikko 29.6.2016👉 Jaoin vesiä ja heiniä, pesin suojat, laatikoita ja harjoja. (Hain vuonohevosen:3)
Torstai 30.6.2016👉 Talutin Snilliä/Stellaa, vein hevosia ulos, vein heiniä ja vesiä, pestiin puuruokakaukalo,
Perjantai 1.7.2016👉 Lakasin käytävän, talutin (nallikari) Kunkkua, pesin ämpäreitä
Maanantai 4.7.2016👉 Siivosin Laten ja Masan karsinat+vaihdoin vedet, laitoin pellavaa turpoamaan, siivosin Bellan karsinan, vaihdoin Bimille vedet, Vaihdoin Aksulle veden, vein heinää, talutin Kunkkua, hoidin Mimmin.
Keskiviikko 6.7.2016👉 Siivosin Kunkun karsinan, olin leiriläisten kanssa, kävin kattoo sirkusta, laitettii Elisen kans Rikulle/Sisulle ja Akuslle vedet
Torstai 7.7.2016👉 Olin leiriläisten kans, lakasin lattian, siivosin keittiön, söin hattaraa, talutin Stellan Nallikariin ja sieltä pois, olin leiriläisten kans Hietalinnassa vahtimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti