sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 10 Tippumiseni

Moikka! Oon pahoillani, että luukut tulevat vähä myöhässä. Tämä johtuu siitä, että olin tämän viikonlopun Syötteellä ja konetta ei ole mukana. Mutta kummiski, eiköhän mennä jo asiaan!  Tippumisjärjestystä en muista, sen verran vain että keltä tipuin eka ja viimeksi.

1. Olin ratsastanut alle kymmenen kertaa. Tunnilla menin Hepulla, jolloin se oli aika virkeällä tuulella, mutta en tiennyt siitä ollenkaan. Ratsastuksenopettaja käski antaa reippaat pohkeet. Minä annoin. Heppu lähtee laukkaan. En osannut yhtään aavistaa sitä, joten tasapaino heitti olemasta. Heppu teki aika äkkinäisen käännöksen, jonka seurauksena lensin maneesin seinään. Sinään lentämisen ansiosta sain aivotärähdyksen.  Myös kerran olin kavereiden kanssa Ylirannalla ratsastamassa ja menin Hepulla ilman satulaa, niin kaveri punttas mut liian lujaa niin mätkähdin suoraan toiselta puolelta alas.
2. Oltiin männiköllä kavereiden kanssa pari vuotta sitten. Menin Tomppa-ponilla. Menin puomeja, mutta en älynnyt että se "hyppäsi" sen puomin, joten mätkähdin jäiselle maalle. Ainoastaan mulla meni siinä tilanteessa raippa hukkaan. Ei onneksi käynyt kuinkaan. 
Kuvassa en ole minä, vaan Leena

3. Käytiin viime (2015) yhdellä tutulla ratsastamassa muutaman kerran kesällä. Menin Merryllä, joka on todella laiska poni, vaikka sen saisi hyvin liikkumaaan, tosin onhan silläkin niitä päiviä millon on virtaa. Hypättiin pieniä esteitä ilman satulaa, vaikka oli vähän liukasta. Esteen jälkeen Merry liukastui ja tipuin alas, mutta onneksi ihan jaloilleen. Mulla ei ollut kenkiä jalassa, joten mun sukat meni likaiseksi.  Edellisenä talvena olin jo valmiiksi tipounut Merryltä kahdesti niin viiden minuutin aikana, kun mentiin pellolla kiitopukkilaukkaa. Onneksi oli talvi ja paljon lunta, joten ei sattunut mitään. :)
4. Hilppa. Hilppa on kiva suomenhevostamma, joka onaa todella kivat askeleet. Mentiin maastoon Hilpalla ja Terralla. Menin ilman satulaa. Laukkasin ihan normaaliin tapaan, kunnes pieni oksa päättyi radalle, jonka Hilppa sitten väisti tietenkin kivalla sivuaskeleella. Jolloin tasapaino heitti, ja jäin roikkumaan Hilpan kaulalle sen laukatessa. Onneksi se hiljensi vähän vauhtia, joten mäiskähdys maahan ei ollut niin iso. Tipahdin maahan, ja pää kolahti, mutta ei muuta. 


4. Topilta olen tippunut kahdesti. Kerran tunnilla ja kerran pellolla. Pellolla tipuin kun oltiin menossa syöttään ja Julia punttaamassa selkään. Pääsin puoliksi kyytiin ja Topi lähtee alta pois. Onneksi ei käynyt pahasti. Toisen kerran tipuin kun oltiin tunnnilla. En edes tiedä miten siinä kävi silleen, kun tehtiin jotain tehtävää, kunnes Topi lähti Roopeen päin ja pysähty. Tipuin alas:D Onnekdi ei sattunut ollenkaan ja jatkettiin tuntia.
Ratsastustaidot v. 2015
5. Ruudilta olen tippunut kahdesti. Ekan kerran itsenäisellä. Lensin Ruudin pään yli ja mätkähdin selälteen maahan. Rn voinut jatkaa ratsastamista, sillä mulla kipeyty siinä nii pahasti selkä. Toisen kerran tipuin vuoden 2015 lopulla. Iha normaalisti nostin laukkaa, mutta Ruudi päätti lähteä eri suuntaan, entä minä. Onneksi ei sattunut, sillä aloin vain nauraan ja nousin takas selkään. 

6. Ehkä kaikista hauskin tippuminen oli Sartsun kans pari vuotta sitten. Saatiin idea ja mentiin Piitulla tandemia. Sartsu istui edessä ja mä takana. Kaikki meni hyvin, kunnes Piitu lähti ravaamaan ja mulla heitti tasapaino. Kun olin tippumaisillani otin Sartsusta kiinni, joten tiputtiin molemmat. :D  Kummallekkaan ei onneksi sattumut mitään pahempaa. 
Oltiin just tiputtu ja noustiin takaisin selkään.

7. Lyyliltä tipuin viime estetunnilta, kun meidät tiet erosivat. Minä lähdin vasemmalle ja Lyyli oikealle. Ei sattunut mitään pahempaa. 8. Shetlanninponitamma nimeltä Dutte. Ekan kerran tipuin kun Dutte pukitti, ja olen sen verta pitkä että mun on hankala olla siellä kyydissä. Toisen kerran tipuin kun läpiratsastin Duttea ennen talutusratsastustapahtumaa. Me lähdettiin eri suuntiin. Onneksi oli tarpeeksi pieni pudotus että ei sattunut. 
9. Lululta tipuin "estetunnilla" . mentiin puomeja aluksi. Ehdin tulla puomin kerran, seuraavalla tipuin. Lulu hyppäs sen niin isosti ja yhtäkkiä, joten en päässyt mukaan ja mätkähdin alas. Mulla sattu lantioon niin paljon, että en voinut jatkaa.10. Viimeksi tipuin Stokkikselta. Menin ilman satulaa ja mun oli tarkoitus tehdä puomin päällä laukanvaihto. Jostain syystä se ei onnistunut, mulla alkoi naurattaa ja sen jälkeen tasapaino petti. Jäin roikkumaan Stokkiksen kaulalle toisen jalan ja käsien varressa. Tulin sitten ihan jaloilleen maahan ja nousin takaisin selkään😊


1
1. Kesän alussa mulla oli estekisat joissa menin Kimblellä. Tosin 70cm luokka päättyi hylkyyn kieltojen vuoksi ja kyllähän minä sitä kenttää haulusin itsekkin kokeilla. Kimblenkin kanssa lähdettiin vähän niinkuin eri suuntiin. Nousin pienen tauon jälkeen takaisin selkään ja lähdin pois kentältä. 


Millasia tippumisia teillä on ollut? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti