maanantai 7. marraskuuta 2016

#87 Syysloma 2016

Moikka piiitkästä aikaa! Syysloma oli ja meni, mutta tällä kertaa vähän erillä lailla. Yleensä olen viettänyt syysloman kotona tai sitten Oulussa, mutta tällä kertaa olin Ylirannan Syyslomaleirillä isosena! Todella mukavaa oli koko viikon verran, vaikka nyt muutama yö mentiinkin vähäisillä unilla. Tallille mentiin jo lauantai päivällä, sillä haluttiin kuiteskin ratsastaa.
Se ois vissiin jäänyt mieluummin karsinaan? :D

Ratsastin Stokkiksella ilman satulaa. Tunti oli ihan perus, lukuunottamatta tippumista. Viimeksi tipuin Lyyliltä estetunnilta, mutta onneksi tämäkään ei sattunut. Se oli varsinaisen hauskaa, sillä puomin jälkeen menetin tasapainon, koska mulla alkoi naurattaan ja Stokkis laski raville, niin jäin roikkumaan Stokkiksen kaulalle yhden jalan ja käsien varaan. Onneksi Stokkis pysähtyi, ja putosin jaloilleni alas. Kapusin takaisin selkään ja jatkoin ratsastelua. Tunnin loputtua vein Stokkiksen takas tarhaan. Loppu lauantai ja sunnuntai meni tallitöitä tehden ja sunnuntaina odotettiin leiriläisiä. Illan päätteeksi jaettiin kaikille omat hoitsut.

En mitenkään erikseen päivä päivältä kertomaan, sillä en muista milloin mikäkin tapahtui. Kuiteskin joka päivä herättiin laittamaan leiriläisille aamupalaa. Haettiin aamutunnin hevoset niille ja näin. Aika simppeliä hommaa. Päivystettiin tai no tehtiin iltatalli kolmena eri päivänä (maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona) Torstaina tehtiin ylätallin ilta, joka oli paljon helpompi entä alatallin. Keskiviikkona leiriläisillä oli kauneuskisat.

Felicia ja Siiri
Elmo ja Janika


     
         


Jönssi ja Oona
Siru ja Bea

          Tomppa ja Sara

Lutte ja Iida
     
Veli ja Saana

Leirin ainaka irtohypytettiin Jönssi, Siru ja Pate, mutta ennen leirin alkua irtohypytettiin Ella, joka hyppäsi todella kivasti, Kalle ja irtojuoksutettiin Kami, kun katsottiin että ontuuko se! Se meni niin hienoa ravia, että ei ontumisen merkkejä näkynyt ollenkaan! Jönjön ei halunnu liinassa liikkua yhtään, koska näki leipälaatikon, mutta kun se päästettiin irti niin johan Jönjönistä lähti vauhtia. Seuraavaksi Siru. Toisin kuin Jönjön, Sirulta lähti vauhtia, ehkä vähän liikaakin. Siru oli tosi hyvä hypyttää ja korkeimmillaan se hyppäsi 90cm! Patea irtohypytettiin Annen pyynnöstä, koska sillä ei voinut ratsastaa, koska sillä oli satula hiertänyt selkää, jonka kautta sitten Patella oli selkä tullut kipeäksi. Tosin kun Patea hypytettiin, se päätti muutamaan otteeseen mennä seinän ja tolpan välistä. Muutaman kerran se kaato koko esteen :D
Keskiviikkona menin Sallan kanssa niiden estetunnille. Pääsin hyppäämään Sampalla! Samppa oli ihan kivasti hereillä koko tunnin ajan. Itestä tuntui että se olisi lähtenyt kuin tykki, mutta ei se lähtenyt. Alkuun tultiin ristikko, josta jatkettiin puomille, jossa piti vaihtaa laukka. Kaikki tämä saattaapi näkyä paremmin alla olevalta videolta. Mentiin superhaastavaa tehtävää. Kavalettien väliin piti saada kaksi laukka askelta, joka ei ollutkaan ihan niin helppoa, kuin luulin. Muutaman kerran menin ohi, mutta ei se haitannut.Kerran mulla lähti jalkkari irti, mutta kyydissä pysyttiin tällä kertaa. Samana iltana, tai no periaatteessa yöllä, oltiin vielä puoli 12 aikaan jakamassa hevosille aamuheiniä tarhoihin, kun ei aikasemmin jaksettu.  

Tiistai ja Keskiviikko välisenä yönä pidettiin leirikaste! Valvottiin itse kahteen asti, mutta ilta meni näin: Lähdettiin 23.30 maneesiin rakentamaan rataa, johon kuului pujottelu, puomien ylittäminen ja alittaminen. Otettiin kaks ämpäriä, joissa toisessa oli kauraa, jonka seassa hevosen kampa ja toinen ei ehkä ollutkaan niin mukava. Toisessa ämpärissä oli lantalasta haettua turvetta, johon sekoitettiin vettä ja sieltä piti sitten etsiä kaviokoukku. Mentiin sitten takas ylös ja tehtiin siellä kiva ketsuppi-sinappi-sokeri-suola sekoitus, jota leiriläisten piti sitten syödä. Päätettiin, että herätetään leiriläiset, että kolistellaan kattiloita. Pakko myöntää, siinä vaiheessa pokka meni totaalisesti. No saatiin ne loppujen lopuksi kaikki hereille. Päästiin ulos, jossa leiriläisille laitettiin pintelit silmille. Annettiin sitten niille liina käteen, jotta kaikki pysyisi kasassa.  Kierrätettiin ne maneesin edestä, maneesin taka-ovelle, mutta niiden piti ensin kävellä hiekkakasan päältä. Kun kaikki olivat päässeet sen yli, niin päästiin maneesiin, jossa heille syötettiin meidän keksimää sekoitusta. No lopputuloksena kaikki sylki sen pois. Sitten aina yksitellen piti mennä puomin ali, yli ja taas ali. Sitten pujottelu, jonka jälkeen kamman ja kaviokoukun etsimistä. Lopuksi leiriläisten piti tanssia meille, jotta pääsevät pois. Sen jälkee leiriläiset, että me (sen jälkeen ku oltiin maneesi siivottu) päästiin nukkumaan. Aamulla mut piti suunnillee repiä sängystä ylös, kun olin nukkunut niin huonosti. Tosin yhtenä aamuna Salla otti multa peiton pois. Ja toisena taas en heränny yhteenkään herätykseen, jos heräsin johonkin niin jatkoin unia. :D

Myös yhtenä iltana, kun annettiin leiriläiste valvoa pitempään, jolloin osa leiriläisistä meni maneesiin. Loppujen lopuksi mentiin mekin myös sinne. Leiriläiset päätti sitoa meidät kolme yhteen ja kaataa meidän Tarun avustuksella. Ja tietenkin mun tuurilla mä jään alle. Ei se muuten mutta kun selälleen kaatuu, niin siinä ilmat menee pihalle. Salla vielä kaiken lisäksi oli mun käen päällä, joten siitä meinas lähtä tunto! :D Mutta vielä hengissä ollaan.

Todella kiva viikko oli vielä mahtavassa seurassa! Kiitos Salla, Venla, Taru, leiriläiset ja muu henkilökunta. <3

Oonan tekemään leirivideoon pääset TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti