sunnuntai 9. lokakuuta 2016

#85 Kuulumiset

Viime viikko oli meillä pelkkää maastoilua. Käytiin tiistaina poneilla maastossa. Kävin sitten torstaina liikuttamassa Miksun ja sillä kävin kans maastossa ilman satulaa etsimässä uusia reittejä, joita sitten perjantain maastossa hyödynnettiin. Tosiaan tää meidän vuokraus loppu nyt maanantaina (3.10), koska tunnit ja päivät loppuvat kesken. Mulla on niin paljon muutakin tekemistä, kuin ratsastaa näin suoraan sanoen. Käyn peruskoulun viimeistä luokkaa ja pitää nytten petrata sillä haketaan kohta lukioihin amiksiin tai mihin nyt mennäänkään. Mutta vaikka nyt en käykkään muuten Ojalassa ratsastamassa niin käyn edelleen liikuttamassa Miksua. 


Käytiin vielä maanantaina Ojalassa ratsastamassa, mutta siitä en nyt tee erillistä postausta, vaikka nyt hypättiinkin. Laitoin istagramiin kuvan, missä kerroinkin vähän tunnista ja sinne pääset tästä. Kuvan voivat nähdä kaikki, sillä en ole laittanut mun heppa ig:tä yksityiseksi. 

En poista vielä muiden Ojalan hevosten sivuja, sillä haluan vain pitää ne siellä jos joku niitä haluaa enemmän katsella ja tutkia, koska mulle on periaatteessa ihan sama onko ne siellä vai eikö. Miksun esittelysivun jätän, sillä käyn sitä liikuttamassa välillä. 

Kuva alkukesän estevalkasta

Ratsastuksen kannalta tää kuukausi oli todella kannattava! Opin koulupuolella että esteillä aika paljon. Sain mennä myös uusilla poneilla/hevosilla, ja olen oppinut ratsastamaan hevosta enemmän pohkeen eteen ja tietenkin ne pohkeenväistöt onnistuvat jo paremmin.


Vaikka en nyt enää Ojalassa niin säännöllisesti ja usein käy niin kyllä nyt ainakin tän alku talven käyn päivystämässä maanantaisin Sallan kans Ylirannalla. Varmaan sitten istagramin puolelle päivittelen enimmäkseen näistä heppatouhuista, ellen nyt mene tallille yöksi tai käy ratsastamassa. :)


Torstaina (6.10) kävin taas liikuttamassa Miksun. Kosla Miksulla ei ole kenkiä niin sen kaviot ja ajalat on todella herkät. Käytiin ihan peruslenkki eli ei kovin pitkä ja mentiin suurimmaksi osaksi käyntiä. Kävelin ehkä 20metriä kovemmalla pohjalla jossa oli sitten irtokiviä, ja Miksulla osu sitten vasen etukavio sitten vissiin vähän pahemmik siihen kiveen. No kävelin sitten jonkin aikaa että katsoin samalla ontuuko Miksu. Totesin sitten että ei kun käveli ihan normaalisti ja meni ihan omaa raviakin ihan normaalisti. Kävin vielä sitten 2km lenkin metässä ja lähettiin sen jälkeen ottamaan loppukäyntejä polun päähän. Siellä Miksu vähän niinkuin hyppäsi pusikkoon ja meinattiin sitren osua puuhun. Sitten lähdettiinkin kävelemään tallille päin. Riisuin Miksun ja katsoin kaikki jalat ihan varalta. Varsinkin vasemman etusen että se ei olisi kipeä. Laitoin sitten Miksun omaan karsinaan ja lähdin kotia päin. Perjantaina Päivi laittoi viestiä että miten liikutus meni ja tapahtuko sillä reissulla mitään sillä Miksu ontui sitä jalkaa sitten perjantaina. Selitin siinä sitten aikalailla kaiken mitä tein sillä reissulla. Nyt pitää sitten katsoa että millon ruuna tulee kuntoon ja millon liikutus jatkuu. 

2 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus, hienoja kuviakin! Kannattaa muuten laittaa kuvat asetukselle "Erittäin suuri", itse ainakin tykkään katsella niitä suurempina :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kokeillu laittaa niitä 'erittäin suureiksi' mutta se jotenki sitten tulee nuitten reunojen yli, niin oon pitäny sen sillä 'suuri' asetuksella 😊

   Poista