torstai 29. syyskuuta 2016

#84 Menikö ees vähän överiksi? :D

Joo ei munkaan mielestä yhtään... :D

Tosiaan pääsin viime viikonloppuna jälleen yllätys yllätys Ylirannalle yötä Sallan kanssa. No miten tuo viikonloppu poikkesi muista. Ainakin sen että olin yötä tallilla vain lauantai ja sunnuntai välisen yön ja ehkä se hauskin juttu että ratsastin seitsemällä eri hevosella. No mites siinä silleen pääsi käymään ?

No lauantaina pääsin tallille jo 12 aikaan. Olin tallilla Oonan kanssa sen aikaa kunnes Salla tuli tallille. Hoidettiin Kami ja kävin ottamassa muutaman kuvan. 


Sallan tultua tallille kuvasin kun se ratsasti Oskulla ja itekki pääsin kokeilemaan Oskua. Se oli omasta mielestä vaa aika hauskaa :) Suurimmaksi osaksi ravasin, mutta otin yhden laukkapätkän, sillä Osku oli jo aika hikinen kaveri :D

c. Salla (kaikki oskun kuvat)
Käytiin vielä ratsastusen jälkeen kävelemässä tallipihan ympäri, vietiin Osku talliin harjattiin se, Salla vei sen ulos ja rasvattiin Oskun suitset ja satulavyö. Käytiin yläkerrassa vaihtamassa vaatteet, koska oltiin menossa uudestaan ratsastaan. Päätettiin mennä Stokkis ja Nopsa puoliksi. Stokkis oli jo tallissa, joten käytiin sitten hakemassa Nopsa tarhasta. Meidän ei tarvinnut kuin laittaa suitset kun ne oli jo harjattu. Sain mennä eka Stokkiksella. 
Diggaan tästä laadusta D: :D

Tein ihan perusjuttuja käynnissä, ravissa ja laukassa. Laukassa oli juomattavasti helpompi istua entä ravissa. Sitten oli jo mennytkin puolet tunnista, joten vaihdettiin hevosia. Pääsin piitkästä aikaa Nopsan selkään. No periaatteessa mun oli pakko laukata t. Salla ja Oona. Mulla meni vähä aikaa ennenkuin sain laukan edes nostettua, mutta kyllä se sieltä nousi. Laukkasin molempiin suuntiin, vaikka Nopsa pukitteli ja veti päätä alas.Pysyin silti kyydissä. Loppuajaksi mentiin maastoesteradalle taas Ravattiin se ympäri, Sallalla tippu puhelin, joka oli kyllä aika huvittavaa xD Mentiin siellä "portaat" kahdesti ravissa ja Nopsa pinko koko ajan stokkiksen edelle. No loppu matka mentiin käynnissä. Riisuttiin ja harjattiin hepat ja vietiin Nopsa takas ulos. Illemmalla käytiin tekemässä iltatalli :), jonka jälkeen mentiin sitten ylös haahauilemaan.

Sunnuntaina herättiintekemään aamutalli. Tehtiin aamutallia ja Kaisa kävi kysymässä että halutaanko liikuttaa Pete ja Veli. Jouduin tietenkin eka menemään velillä. Eipä siinä hevosessa mitään kummallista oikeastaan edes ole. Ravasin ympyrällä ja menin käyntiä. Siinäpä se.

Voin sanoa, että Pete oli paljonkin haastavempi entä joku Veli. Peteä sai pidättää aika paljon, sillä se olisi halunnut ravata lujempaa, Mutta käynti oli kivan rauhallista. Petellä oli koulusatula, josta ainakin mulla tulee alaselkä kipeäksi. Ravailin molempiin suuntiin ja menin muutamia puomeja, jossa Pete vähän kompuroi, mutta sieltä nousi vahingossa laukka. Me luultiin aluski ,että Pete ei osaa laukata, mutta osasi se. Laukkasin molempiin suuntiin, mutta vasen laukka oli Petelle vähän haastavempi, mutta siitäkin selvittiin. Pete oli tunnin jälkeen aika hikinen, joten jätettiin se karsinaan. 

Päivällä käytiin laittamassa hevosille vesiä. Kahden jälkeen käytiin vielä ratsastamassa Pasilla ja Nopsalla. Taas ilman satulaa. Hain Pasin, mutta tein mutkan suokkitarhalla, kun otettiin Nopsa samalla. Vietiin molemmat alatalliin, harjattiin ja varustettiin. Mentiin kentälle. Menin tietenkin aluksi alkukäynnit, jonka jälkeen aloin tekemään siirtymisiä käynnistä raviin ja takaisin käyntiin. Aloin nostamaan laukkaa ravista, no kyllä sieltä tuli muutama laukka-asken niin Pasi pysähtyy posrtin kohdalle ja vetää pään alas. Mun ilme oli varmaan luokkaa "wtf" siinä tilanteessa. No tein päätöksen että laukka nousee sitten käynnistä. Laukka nosui ihan kivasti käynnistä molemmista suunnista. 

Sitten olikin taas hevosen vaihto. Nopsa oli jotenkin ihmeellisen rauhallinen Vasen laukka nosui ihan kivasti, oikeean verrattuna. Oikea laukka ei halunnut millään nousta, ja sitten kun se nosui ja laukkasin muutaman kierroksen niin Nopsa ei millään halunnut pysähtyä. No sain sen lopuksi pysäytettyä. Lähdettiin sitten taas maastosteradalle. Ravattiin jonin verran ja mentiin kahluuallas käynnissä ja ravissa. Kahluualtaan toisessa päässä on edelleen huilu-este, joten sen yli mentiin kans. Ravissa kun se tultiin niin Nopsa hyppäsi sen :D Eikä meinannu sen jälkeen pysähtyä. Mentiin vielä lopuksi portaat taas ylös ja talliin.

 Kun oltiin saatu hevoset harjattua niin käytiin viemässä ne takas tarhaan. Sitten käytiin pakkaamassa omat tavarat ja Salla lähti kotia. Mulla oli vielä neljä tuntia aikaa, joten oikeastaan kysyin läpällä Kaisalta että onko ketään vielä kellä ratsastaa. Onneksi oli, joten menin vielä Stokkiksella ja Tompalla. Stokiksen kans tein puomi juttuja ravissa että laukassa. Menin erilaisia "ratoja" mitä nyt niistä puoemista keksin. Tein myös muutaman laukanvaihdon puomilla ja Stokkis innostui aika paljon niistä. En mennyt kauaa ennen kuin lähdin käppäilemään maastoesteradalle. Menin kahluualtaan kahdesti laukassa ja kerran ravissa. Sitten aloin ihan kävelemään siellä. Harjasin Stokkiksen ja vein sen takas ulos, vaikka se oisi saanut jäädä sisälle. 

Huomatkaa raippa. 
Kävin hakemassa Tompan tarhasta, kävin vaihtamassa vaatteet, koska menin ilman satulaa. Varustin Tompan ja itseni ja menin kentälle. En tehnyt mitään kummallisia juttuja, sillä se jäi yöksi ulos. Laukkasin molempiin suuntin ja ravailin. Tein ihan perus päty-ympyröitä ja menin kentällä olevia puomeja. 

 Kun lopetin kävin hoitassa ponin ja vein takas tarhaan. Autoin sitten Sussua tekemään iltatallin ja käytiin hakemassa varsa ja Nisse sisään. ( Varsa ei oo enää yhtä mukava kuin ennen) ja otettiin Aino ja Tattara sisään. Samalla otin Stokkiksen, jonka jälkeen kävin vaihtamassa vaatteet, pakkasin tavarat uuestaan ja lähdin kotia. 

2 kommenttia:

  1. Kaikkien pitää ymmärtää, että hevosia ei saa vähätellä...Ja pitää tietysti aina muistaa mennä hepan ehdoilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt ymmäertnyt mitä vähättelen? Vaikka menin monella hevosella, menin puoli tuntia melkeimpä jokaisella sunnuntain aikana :) Ja teietenkin :)

      Poista