lauantai 24. syyskuuta 2016

#83 Puomeja ja ilman satulaa menoa

Moikka! Poikkeuksellisesti käytiin myös keskiviikkona tallilla. Menin tänäänkin Pekalla, jonka jälkeen liikutettiin taas Miksu. Ennen ratsastusta vaihdettiin hevosille vedet. Mun poni oli jo valmis, kun joku ratsasti sillä.Siltä otettiin vain satula pois. Autoin Leenaa varustamaan Kinkkua. Mentiin kentälle, ennen selkään nousua laitoin kaksi puomia kentälle jota mentiin sitten. Nousin selkään ja aloin tystämään heti. Kävelin tietenkin jonkin aikaa. Jotta sain Pekkan liikkeelle niin pohkeiden piti toimia. Pekka oli kivan reipas, joten sitä ei tarvinnut  käskeä eteenpäin niin paljoa kuin yleensä. Aloin tekemään siirtymiä raviin ja käyntiin. Sen avulla saan yleensä ponin pohkeen eteen.

(Kuvat on otettu screenshottina videosta)

Varsinkin ilman satulaa se on paras idea, sillä kiitoravi (jos se ei nostakkaan laukkaa) ja se ei oo nii hauskaa. Ei mennyt kauaa ennen kuin aloin ottaa laukkaa. Se meni ettenpäin tosi kivasti, ja ei tarvinnut paljoa hoputtaa. Aloin menemään jo siinä vaiheessa puomeja. P meni ne ihan kivasti. Sitten vaihettiin suuntaa ja tähänkin suuntaan sama. Kun puolet ajasta oli menny niin kävin laittamassa satulan, sillä alettiin tekemään hankalampia puomitehtäviä. Aloin satulan kans ravaileen ja ottamaan laukkaa. Alussa P oli tosi kiva, mutta loppua kohti siitä tuli aika jääräpäinen, sillä se ei halunnut kuunnella pohkeita, joten joutuin muistuttaa raipalla. Ja siitä muistutuksesta seurasi pukki. Lopputunti jatkettii ihan normaalisti. Vein Pekan omaan karsinaan ja lähin harjaamaan Miksua. Leena ratsasti jälleen eka Miksulla sillä mää menin jälleen ilman satulaa. Miksu oli ihan jees ratsastaa. M varo vaan niin paljon jalkoja, ku sillä ei oo kenkiä.


 Ei tehty mitään ihmeellistä muutaku käyntiä ja ravia ja menin muutaman kerran puomit. Ku lopetettiin niin talliin ei voinut mennä, joten jäätiin ottaa kentälle vaa kuvia. Hoidettiin Miksu ja lähettiin ajaa kohta kotia 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti