keskiviikko 21. syyskuuta 2016

#82 Takaisin poniratsastajaksi

Moikka! Maanantaina ja eilen ollaan käyty ratsastamassa. Maanantaina tallille päästyä siivottiin Lyylin, Paulan ja Roopen tarhat, jonka jälkeen käytiin vielä siivoamassa ponien tarha, jolloin otettiin Pekka samalla talliin. Alunperinen tarkoitus oli että minä menen Kimblellä ja Leena Pekalla, mutta mentiinkin toisinpäin. Varustettiin molemmat ponit karsinoissa, ennen kentälle menoa kävin viemässä satulan kentän vierelle, koska sovittiin että vaihdetaan puolessa välissä ja halusin mennä ilman satulaa. Laitoin puhelimeen hälytyksen milloin puolet ajasta on mennyt. Kentällä nousin ponin selkään ja aloin jo heti työstämään käyntiä sujuvasti, jotta poni olisi pohkeen edessä eikä takana. Mulla oli se tavoite että ensimmäisestä pohkeen annosta poni lähtisi raviin tai laukkaan. Pohkeita joutui aikalailla koko ajan antamaan nimittäin Pekka ei ihan ilmaiseksi anna, joten siinä ratsastajan pitää tehdä paljon töitä. Aloin jo ihan käynnissä tekemään eri kokoisia voltteja ja pääty-ympyröitä tein muutaman. P alkoi pikkuhiljaa hiffaamaan sen että en ole mikään "helppo" ratsastaja, joka ei vaadi paljoa, vaan just toisin päin. Koska kuiteskin Pekalla olin aikasemmin mennyt kerran, joka oli vajaa viisi minuuttia, niin halusin saada tuntumaa poniin jo alusta lähin. Alkukäyntien jälkeen aloin ravaamaan. Siinä töitä sai tehdä ehkä eniten. Ravissa P ei alussa taipunut kovin hyvin vaan pohkeita sai käyttää ja PALJON. Sitten aloin tekemään ravi-käynti käynti-ravi siirtymisiä, jotta sain sitä enemmän pohkeen eteen. Sitä sai tehdä aika paljon ja kauan ennen kuin P lähti ensimmäisitä pikku pohkeista raviin. Olin siinä vaiheessa aika tyytyväinen poniin että itseeni. Sitten vaihdettiin suuntaa ja oikeastaan sama rumba alkoi uudestaan.

 En halunnut laukata ennen kuin Pekka oli kunnolla pohkeen edessä. Syy tähän oli se että vaikka Pekalla on pienet askeleet, mutta en halunnut sitä kiitoravia. Ei mennyt onneksi kauaa ennen kuin tähänkin suuntaan P oli hyvin pohkeen edessä. Annoin ponin kävellä jonkin aikaa, kunnes aloin ottamaan laukkaa. Laukka nousi suhkot hyvin. Nostin sen ihan aluksi uralle, jonka menin sitten kahdesti ympäri. Itellä tässä vaiheessa alkoi jalkoihin sattua niin päätin ravata ja kävellä jonkin aikaa ennenkuin otin laukkaa toiseen suuntaan. Vaihdoin sitten suuntaa ja nostin laukan. Laukassa pohkeita sai antaa kans aika paljon, mutta ei enään niin paljoa kuin alussa. Sitten puoli tuntia oli mennyt ja oli ratsujen vaihto. Laitoin Pekalle satulan ja nousin Kinkun selkään. Alussa tuntui ihan ihmeelliseltä olla niin siron ja isomman ponin (kuin Pekka) selässä. Jalkkareita laitoin muutaman reijän pitemmäksi ja lähdin kävelemään. Otin jo Kinkullakin heti alussa tuntumaa. Sitten aloin ravaamaan ja tekemään ymyröitä. K oli aika tahmea, joten sillekkin sai antaa aika paljon pohkeita. Jonkin ajan ravailtua aloin työstämään laukkaa ympyrällä. 
c. Leena <3

Siinä kokosin laukkaa lyhyemmäksi ja uralle päästyä annoin vähän K:lle tilaa ja se sai vain mennä. Sitten sain hyvän idean ja leikkiä, että olin kouluratsastuskisoissa, joten tein kaikki alkutervehdykset ja yritin epätoivoisesti väkertää jotain ylimääräistä, kun en mitään ihmeellisempiä asioita osaa. Joten tein ravissa että laukassa lyhennöksiä ja pidennöksiä uralla että ympyrillä. Sitten halusin taas vaihtaa Pekkaan, koska sillä oli mukava mennä. No vaihdettiin taas ja Pekalla jatkoin samoja asioita mitä olin Kinkulla tehnyt. Sitten otettiin loppukäynnit ja hoidettiin ponit ja vein Pekan omaan talliin karsinaan. 

Popsu :3
Eilen kun mentiin tallille niin meidän piti purkaa laidun? Voin sanoa että se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun sen homman teen. Eihän siinä kyllä niiden lankojen otto oli suhkot helppoa, mutta niiden puutolppien kanssa meinas mennä hermot. Välillä tihkutti vettäkin, mutta onneksi hommasta selvittiin! Päästiin vasta ratsastaan vähän jälkeen kuuden, mutta sitä ennen ehdittiin vielä harjata Roope ja kylmätä sen vasen takajalka. Mentiin tänäänkin toisinpäin eli minä pääsin jälleen Pekan selkään, mutta tällä kertaa koko tunniksi. Epäröin hetken ajan että meenkö ilman satulaa, mutta päätin mennä. Jose oli mennyt mua ennen, joten P odotti mua jo valmiiks kentällä. Otin kengät pois jalasta ja nousin selkään. Taas alkoin sama rumba mikä oli maanantainakin, mutta tällä kertaa siinä ei mennyt niin kauaa. Mutta ravasin suurimman osan ajasta. Pekalle sai antaa edelleen koko ajan oikeastan pohkeita. Uralla tein ravin pidennöksiä ja lyhennöksiä, jotka meni omasta mielestä ihan hyvin. Tein niitä molempiin suuntiin. Sitten laukkakin nousi hyvin! Tunnilla tein aikalailla samoja asioita kuin maanantaina, mutta laukkasin nytten enemmän pääty-ympyrällä, koska olin jo saanut kivan tuntuman poniin. Kysyin Joselta, että voisiko se kuvata mua kun ratsastan Pekalla ja onneksi Jose pystyi. Sain myös videota kun laukkasin ilman käsiä aina pitkällä sivulla.
(Pahoittelen videon laatua, sillä se on puhelimella kuvattu)

 Lopuksi Jose otti musta ja Leenasta kivoja kuvia <3 Ja kyllä taas onnistuin jättämään kameran muistikortin koneeseen kiinni joten pahoittelen laadusta :)

Poniratsastajia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti