torstai 15. syyskuuta 2016

#80 Rodeohärkä ja estehevonen

Moikka taas! Kuten huomaatte postauksia on tullut aika paljon. Vaikka nyt ysi luokkaa käyn, mutta jostakin syystä mulla on aikaa kirjoitella, mutta jaksamista ei. Mulla ja Leenalla on nyt toinen viikko vuokrausta menossa ja siitä en tiedä että mihin asti se kestää. Mutta eiköhän mentaisi jo ihan aiheeseen! 

Maanantai:
Maanantaina pääsin taas menemään Kimblellä! Koska tää viikko on tallin hevosilla aika estepainotteinen viikonlopun kisojen takia, niin on meillä melkein kaikilla sitten treeniä niitä varten. Itse en tiedä vielä, että meenkö kisoihin, sillä en tiedä saanko iskän suostuteltua maksamaan sitä, mutta jos menen niin meen Lyylillä 60cm! Mutta palataampa näin nyt tuohon maanantaihin. Ennen ku lähdettiin ratsastaan niin siivottiin kaikki kuusi tarhaa. Siinä yhtäkkiä sujahti vähän päälle tunti. Kun oltiin se saatu tehtyä, niin käytiin hakemassa Pekka ja Kimble. Varustettiin ne ja mentiin selkään. Tälläkin kertaa mentiin pellolla. Otettiin ihan normaalisti käyntiä muutama kierros ja alettiin sitten ravailemaan. Mentiin Leenan kans vierekkäin ravia ilman että kevennettiin jalkkareilla että ilman. En ymmärrä että mitä hauskaa siinä oli, mutta se vain oli niin hauskaa.


 Sitten ehdin ottaa yhden laukka pätkän, odotin Leenan ja aloin ottamaan toista pätkää. Kyllä kaikki onnistui hyvin, kunnes puolessa välissä K alkoi pelleilemään ihan kunnolla, nimittäin siitä tuli rodeohärkä. K alkoi hyppiä pystyyn ja pukittelemaan. Samalla K hyppi sivulle ja veteli päätä alas. Voin sanoa että vähällä olin oikeasti tippua, mutta onneksi tasapaino piti ja pysyin kyydissä. Loppu suoran sitten kävelin. Ravasin toista puolta peltoa toiseen päähän, josta taas yritin uudestaan mennä toista puolta peltoa, mutta tällä kertaa ravissa. Melkein ehdin iloita että K oli kiltisti, mutta taas sama, mutta ei enää niin paha pukkirodeo. Päätin sitten ihan oman turvallisuuden vuoksi mennä kentälle loppuajaksi. Tulin alas, otin takin maasta ja kävelin kentälle. Kentällä nousin selkään, kävelin vähä aikaa ja lähdin ravaamaan. Menin puomeja, jonkin aikaa ennen kuin aloin laukkaamaan. Menin muutamaan otteeseen pienen kavaletin ja puomeja. En enää kovin paljoa tehnyt muuta kuin laukkasin ja ravasin vielä ympyröitä tehden. Loppukäynneillä meillä oli taas hauskaa, nimiitäin kokeiltiin lännenratsastusta. Ei se mitenkään jännää ollut mutta huvittavaa. Tunnin jälkeen hoidettiin ponit ja pestiin niiden jalat.

Tiistai

 Sitten siirrytään tiistaihin, jollon meillä oli estetunti. Tallille päästyä siivottiin taas kaikki tarhat, jonka jälkeen haettiin hevoset. Käytii hakee Lyyli taas kauran avulla, koska se ois varmaa taas juossu karkuun. Vietii sit hevoset karsinoihin ja harjattiin ne, jonka jälkee haettiin varusteet. Varustettiin ja lähdettiin kentälle. Kentällä kiristin vielä satulavyön ja laitoin jalkkarit sopiviksi. Lähettiin käveleen pitkillä ohjilla. Heti aluksi piti mennä suhkot reipasta käyntiä löysillä ohjilla. Sitten ku oltiin kävelty jonkin aikaa niin otettiin ravia. Siinä piti tehä jokaselle sivulle voltti, jotta saatiin hevosta asetettua. Näin alkutunnista L oli aika kankee ja liikku ehkä vähä huonosti.
Julia ja Lyyli (tuunilta ei ole kuvia)

Sitten piti mennä muuten ravissa, mutta voltit piti tehä laukassa. Muutamaan kertaan tuli etten saanut nostettua laukkaa, mutta sitten tehtiin toinen voltti perään, jolle nousi laukka. Sitten piti mennä pitkää laukkaa kenttää ympäri, jonka jälkeen mennä taas lyhyttä ja siirtyä raville. Ravissa vaihdettiin suuntaa ja tähänkin kierrokseen ensin voltit laukassa, jonka jälkeen sitten tähänkin suuntaan pitkää ja lyhyttä laukkaa. Sitten alettii tulee verkkaestettä, joka oli aluksi ihan ristikko. Ja tietenkin mun piti rkana se tulla. L meni hyvää laukkaa, mutta otti aina sen yhden 'turhan' askeleen ennen estettä. Jokainen hyppy tuli tälleen tässä suunnassa.

1. Rata

2. Rata
3. Rata

Vaihdettiin suuntaa ja kaksi ensimmäistä hyppyä tuli aika huonosti, mutta kolmas hyppy oli hyvä, koska otin enemmän vauhtia. Sitten mun oli tarkoitus osallistua Lyylillä kisoissa 60cm, joten mentiin sitten ratana 60cm ihan harjotuksena. Kentällä oli 4 pystyä ja yksi okseri. Kaks ensimmäistä estettä meni aika huonosti, mutta loppua kohden parani. L alkoi pikkuhiljaa vasta vertyä, joten sitä päästiin menemään aika lujaa ja sitä sai pidättää todella paljon. Kerran mentiin esteestä ohi, kun en ehtinyt kääntää, mutta kun se tultiin toisen kerran niin onnistuin pidättämään siinä paremmin ja päästiin esteen yli. En kaikkia yksityiskohtis muista, mutta kuiteskin tunti alkoi olemaan lopuillaan ja tultiin vielä yksi rata. Kun sen radan oli lopettanut piti mennä se uudestaan. Koska aikasemmin viimeisen esteen jälkeen oltiin lähdetty vasemmalle niin kääntymisestä tuli ristiriitaista, nimittäin Lyyli lähti vasemmalle ja minä oikelle, johon meidän piti mennä.
Julia ja Lyyli

 Mulla lopulta tasapaino petti ja tipuin. Sain pidettyä Lyylin ohjista kiinni joten se ei päässyt karkuun. Naurahdin maassa ja nousin ylös. Tuo oli ensimmäinen tippumiseni, joka ei oikeasti sattunut yhtään. Nousin takaisin selkään ja eikuin uudestaan. Tämä meni paljon paremmin kuin edellinen. Sitten meidän "estetunti" päättyi niin laukkasin vielä ainakin kierroksen kun en saanyt Lyyliä pysäytettyä. Sitten ravasin vähä aikaa ja käyntiin. Leena hyppäs vielä kerran sen radan ja otettiin vielä vähän ravia kumpaankin suuntaan. Päivin tytöt meni hevosten selkään loppukäyntien ajaksi ja me talutettiin niitä. Tunnin jälkeen laitoin Lyylin jalkoihin linimenttiä ja vein ulos takaisin. Olin todella tyytyväinen tammaan! Pitkästä aikaa pääsin hyppäämään vähän isommalla. Kotia päästyä huomasin että mulla on vasen käsi todella kipeä, joten kisat taitaa jäädä taas tältä erää käymättä:( . Mutta menen kuiteskin kuvaamaan niitä. Sunnuntaina meen sitten taas Ylirannalle kuvaamaan estekisoja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti