tiistai 13. syyskuuta 2016

#79 Yksi Ruskea ja kaksi valkoista

Moikka! Tosiaan viime viikolla ratsastin huimat 6 kertaa! Kerran Kimblellä, Kahesti Lyylillä (+Pekalla 5min) , kahesti miksulla ja Pasilla, mutta samalla kertaa menin myös Stokkiksella. Miksulla kävin ratsastaan taas torstaina ja mentiin pellolla. Siitä nyt en mitenkään ihmeellisemmin ala kertomaan, ku ei mitään ihmeellistä tehty, muuta kuin käyntiä ja ravia. Okei ja pikku pätkä laukkaa, ku M nosti sen itse.
Kameran muistikortti oli jäänyt tietokoneeseen kiinni, joten kuvat on jouduttu ottaan puhelimella.
 Mentiin Leenan kans puoliksi eli 15min molemmat. 

Sitten seuraavan kerran tallille mentiin lauantaina. Heti tallille mentyä yritettii saaha Lyyli kiinni, koska se oli karannu. Loppujen lopuksi se meni itse yhdelle laitumelle. Siivottiin sitten tarhat, jonka jälkeen käytiin hakee Lyyli ja Pekka sisälle ja alettii varustaa ja hoitaa niitä. Päätettiin mennä pellolle, koska kentällä pyöri välillä traktori. 

Ja on kait se hevosellekkin mukavampaa mennä vaihteeksi pellolla. Ei tehty mitää ihmeellisempiä juttuja, alussa mentiin perus käyntiä ja tein vähä aikaa pohkeenväistöjä. Sitten aloin jo ravaamaan, koska L kuumu siinä samassa. Ravasin 1,5 kierrosta ja nostin laukan. Oli ihan kummallista mennä sillä jalkkareilla, kun viime tunti mentiin kokonaan ilman.  Laukkasin ja ravasin aina vähä aikaa.
Kuvassa Pekka ja Vilja

 Pääsin myös kokeilemaan Pekka-ponia ku Leenan kans vaihdettiin vähäksi aikaa ratsuja. Oli huvittavaa mennä niin 'pienellä' ponilla. En tehnyt Pekallakaan mitään ihmeellistä kuin käyntiä, ravia ja laukkaa. Loppuajaksi vaihdetiin omat ratsut takas. Ei menty enää kauaa, ennen kuin alotin loppukäynnit. Hoidin Lyylin ja vein tarhaan. Ennen tarhaan menoa, yritettii ottaa yhteiskuvia mut ne näytti tältä⤵


 Lyyli ei halunnut olla kuvattavana. No sitten päätettiin harjata Miksu ja sen jälkee Roope ku päivi pyysi. Siitä seuras että R "taklas" mut joten mulla on jalkapöydässä jälleen ihan kivan kokoinen mustelma. Sitten ku oltiin saatu R harjattua, lähdettiin kotia!

Sunnuntaina Ylirannalla oli perhetapahtuma, johon Salla sai mut auostuteltua sillä eholla, että pääsen ratsastamaan. Tallilla olin 12 aikaan ja 30min siitä menin Ronjan tykö rodeohärän tykö keräämään lippuja. Tapahtuma loppu kolmelta, jonka jälkeen päästiin ratsastaan. Tarkoituksena oli mennä Stokkiksella ja Sampalla, mutta Sampalla ei voinu mennä niin menin Pasilla!  Pasi on edelleen tosi ihana ja kiltti eikä yleenskkään tee mitään. Hoidin ja varustin Pasin ja lähdettiin maneesiin. Siellä jo joku tyttö ratsasti Almalla ja Milla Oskulla. Menin selkään ja lähdin kävelemään. Tein ihan perusjuttuja kuten pysähdyksiä ja temmon vaihteluita. Sitten ympyrällä aloin asettamaan ja saamaan hevoseen tuntumaa. Hetken kävelyn jälkeen aloin ravaamaan.

 Alussa ravi tuntui isolta, mutta siihen tottui aika äkkiä ja siinä oli sitten helpompi pysyä kyydissä. Välillä kävin ihan käynnissä. Vaihdoin välillä suuntaa. Aloin ottaan laukkaa mukaan. Pasilla oli energiaa, joten sitä piti saada rauhallisemmaksi. Laukkasin heti alkuun kolme kierrosta pääty-ympyrällä,jotta se vähän rauhottuisi. Ravasin välissä ja vaihdoin suuntaa. Tässäkin kierroksessa tein samanlailla. Laukkojen jälkeen otin jonkin verran ravia, etten keventänyt, vaan istuin harjoitusravissa. Kun puolet ajasta oli mennyt vaihdettiin Sallan kans hevosia ja pääsin Stokkiksen selkään pitkästä aikaa! Otin ensin ihan vaan käyntiä ja totuttelin sillä Stokkis on ihan erilainen kuin Pasi! Otin molempiin kierroksiin ravia ja laukkaa ennen kuin lähdettiin maastoesteradalle! Mentiin ensin käynnissä kahluualtaan läpi, jonka jälkeen ravattiin maastoedterata ympäri. Sitten tultiin vielä kahluuallas ravissa ja laukassa.

 Otettiin lopuksi vielä käyntiä rata ympäri. Tallissa purin varusteet pois Stokkikselta. Olin viemässä sitä pesarille ku kuultiin että Osku oli päässy irti. Käytiin ottamassa se kiinni ja laitoin Stokkikdrn pesarille, jotta sen jalat saatiin kylmättyä. Sillä aikaa pakkasin tavarat ja vein Stokkiksen tavarat oikeille paikoille. Kun S oli ollu tarpeeksi kauan kylmetyksessä kävin viemässä sen takas omaan tarhaan ja lähdin itse ajamaann kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti