keskiviikko 7. syyskuuta 2016

#78 kolmet ratsastukset

Maanantai:

Maanantaina oli meidän ensimmäinen vuokrauspäivä Ojalassa, ja menin Kinkulla. Olin jo edellisiltana suunnitellu että meen ilman satulaa ja niin menin. Kentälle päästyäni laitoin portin kiinni ja laitoin kaksi puomia maahan. Mulla oli tarkoitus kokeilla laukanvaihtoja, mutta tällä kertaa se jäi vähän sikseen. Kävelin kaksi kierrosta uralla, kunnes päätin ottaa kengät pois jalasta. Menin jo heti käynnissä puomeista yli. K oli todella hyvin pohkeella niin raippaa en ollenkaan tarvinnut. Aloin pikkuhiljaa ravailemaan ja ravissakin menin puomien yli. Samalla tein ns. Kaheksikkoa, kun puomien yli menin.

 Ravissa oli suhkot hankala istua, koska K on todella siro, mutta onneksi pienet ja aika pehmeät askeleet helpottivat asiaa. Olin laittanut yhden kapeamman ja yhden vähän paksumman puomin kentälle ja paksummalla puomilla tuli isompi askel, joten minä meinasin horjahdella selssä, mutta voin sanoa, että tunnin aikana en kertaakaan tippunut alas, vaikka se siltä saattoi näyttää! Kun olin jonku aikaa ravaillut nostin laukan. Laukkasin uralla, josta käänsin puomille. Laskin raville ja vaihdoin suuntaa. Tässä suunnassa tein samanlailla eli nostin laukan ja menin puomin ja aloin tekemään laukassa kaheksikkoa. Aina un piti vaihtaa laukkaa, se joko vaihdettiin ravin kautta tai K vaihtoi sen itse. Voin sanoa että siinä oli kyydissä pysymistä, kun muutamaan kertaan K hyppäsi sen, mutta ei tiputtu. Välillä menin ihan käyntiä K:n kuumumisen takia, että se edes vähän rauhottuis. Heti K oli rauhoittunut jatkoin sitä mitä olin tekemässä. Muutamaan kertaan K laski raville ennen puomia, jolloin tuntui että alas sitä tulaan, Pyysin Liisaa sitten ottamaan meistä muutaman kivan kuvan!
c. Liisa

C.Liisa
 Sitten olin vähä aikaa pääty-ympyrällä ja asettelin K;ta kunnolla. Sitten Jose tuli tekemän kentälle yhden ristikon, jonka menin muutaman kerran molemmista suunnista. Sitten otin niin sanotut "loppukäynnit" Tosin K jatkoi vielä Joselle niin pyysin häntä ottamaa musta kuvan kun hyppään ilman satulaa. Voin sanoa, että nyt on reidet ihan kivasti kipeinä hyppelyistä! <3
C. Josefiina
Tiistai: 

Meillä oli Leenan kans yhteinen koulutunti klo 16.30, joten saavuttiin sinne tuntia ennen. Heti tallille tultua katsottiin "tehtävälistaa" ja siellä luki että mun pitäisi siivota Lyylin tarha ja laittaa uusi vesi. Ei mennyt kauaa ennen kuin sain sen tehtyä. Neljän aikoihin lähdin hakemaan Lyyliä tarhasta, ja sinä kestikin tovi, kun ei tamma halunnut antaa kiinni. Juoksutin sitä tarhassa niin loppujen lopuksi se luovutti itse ja antoi kiinni. Vein sen Paulan karsinaan, jossa hoidin ja varustin sen. Kentälle mentiin aikalailla just siinä puolen aikaan, kiristin satulavyön ja nousin selkään. Aloin kävelemään kenttää ympäri, ennen kuin Päivi saapui. Päivin tultua tunti alkoi ja meidän piti ottaa jalkkarit pois jaloista. Tehtävänä oli saada hevonen hyvin pohkeen eteen. Lyyliä sai käskeä aika paljon, mutta kyllä se reipastui. Alettiin tekemään  molemmille sivuille pohkeenväistöjä (Joita en ole ikinä ennen saanut tehtyä, yritystä kyllä on löytynyt), mutta tiesin suurinpiirtein miten ne tehdään. Ne onnistui oikeastaan toivottua paremmin.
Pari #tb kuvaa piristämään!
 Tehtiin niitä muutama kierros, kunnes vaihdettiin suuntaa. Sama toisessakin suunnassa. Lyhyillä sivuilla piti sitten ottaa reipasta käyntiä ja sitten hiljentää taas, jotta pohkeenväistöt onnistuu. L meinasi luistaa tehtävästä, mutta Päivin neuvojen kautta se ei enään onnistunukkaan niin hyvin Lyyliltä. Sitten alettiin ottamaan ravia. Mulla oli ollut jo edelliselstä päivältä reidet kauhean jumissa niin tässä ne pahenivat kyllä. Onneksi Lyylillä on pehmeät askeleet, joten pysyin aika hyvin kyydissä. Meidän piti "keventää", jotta saatiin lihakset toimimaan kunnolla. Tässä tehtävässä luistin kyllä aika paljon, kerta jalustinhihnat painoivat reisiin, mutta yritin kyllä. Mentiin tätä tehtävää 3 kierrosta, jonka jälkeen alettiin tekemään taas pohkeenväistöjä. Ne meni ihan hyvin kans molempiin suuntiin. Sitten aina uralta piti mennä toiselle pääty-ympyrälle johon Päivi oli laittanut puomeja, jotta pitää asettaa ja mennä niiden välistä. Jätettiin aika pian väistöt pois ja otettiin laukka mukaan tehtvään. 

Lyhyen sivun puolesta välistä piti nostaa laukka ja laukata pitkä suora, mutta piti mennä samaselle pääty-ympyrälle, mutta ravissa asettaen. Tämäkin tehtävä olisi ollut paljon helpompi, jos mun reidet eivät olisi olleet niin jumissa. Vaihdettiin sitten suunta ravissa ja sama tehtävä tähänkin suuntaan. L asettui huonommin ympyrälle, mutta saatiin kuiteskin hyvä asetus. Ravasin vielä kentän ympäri kunnes otin käyntiin ja jalkkarit jalkaan. Olin tosi tyytyväinen tammaan! Käveltiin loppukäynnit ja lähdin ottamaan Lyyliltä varusteet pois. Hoidin ja vein takas tarhaan. Lähdin viemään Lyylin varusteet pois ja samalla otin Miksun varusteet mukaan! Vein ne talliin ja käytiin hakemassa itse Miksu. Harjattiin ja varustettiin se käytävällä. Sitten mentiin kentälle, jossa laitoin jalkkarit sopiviksi ja kiristin satulavyön ja nousin selkään. 

Olin kummallista ratsastaa, kun en jaksanut enään vaihtaa ratsastuskenkiä takaisin vaan menin tennareilla. Miksu oli tosi reipas ja herkä pohkeelle. Kävelin ihan normaalisti ja tein muutamia pysähdyksiä ja voltteja. Sitten aloin pikkuhiljaa ravailemaan. En muistanutkaan että minkälainen ravi Miksulla oli ja se oli kyllä tosi kiva istua. Menin suurimman osan ihan vaan uralla keventäen, mutta voltit menin ihan harjoitusravissa. Päivin laittama ympyrä oli vielä kentällä niin menin sen sitten kans muutamaan kertaan. Ravailin siinä vielä jonkin aikaa ennen kuin sain hyvän idean ja kokeilla laukata. Kyllä sielä aina välillä tuli kaksi askelta, mutta raukalla jalat meinas lähtä alta. Yritin sitä vielä muutaman kerran samanalisin tuloksin. Vaihdoin suunnan ja yritin siihenkin suuntaan, mutta samalaisin tuloksin siinäkin suunnassa, joten päästin sitten Leenan Miksun selkään. Kuvasin sitä ku se ratsasti sillä ja keräsin osan puomeista pois. Lopeteltiin, mutta ennen talliin vientiä Leena otti meistä kivoja kuvia ! 

Vietiin Miksu talliin, jossa otettiin varusteet pois ja harjattiin. Kävin viemässä Paulan omaan karsinaan, jotta Miksu saataisiin Paulan tarhaan. Sitten vein vielä Miksun satulan ja lakaisin käytävän ja matka jatkui kohti kotia. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti