torstai 11. elokuuta 2016

#72 Estevalmennus 11.8.2016

Moikka! Mulla oli torstaina pitkästä aikaa estevalmennus Kimbellä. Mentiin tallille ja Kimblellä mentiinkin ilman satulaa kentällä. Sillä aikaa käytiin Leenan kans laittamassa muutaman este lisää kentälle ja otettiin isoimpia kiviä kentältä pois. Sen jälkeen menin laittamaan Kinkulle satulan ja suojat ja lähdettiin kentälle kävelemään. Kinkku tuntu aika laiskalta jo heti alkuun, joten sitä sai käskeä aika paljon eteenpäin.
Kaikki kuvat c. Leena

 Tein jonkin verran voltteja ja menin molempiin suuntiin ennenkuin aloin ravaamaan. Ravissakin sai herätellä ponia aika paljon. Koska mulla ei ollut raippaa, niin sain käskeä jaloilla aika paljon. Sitten Päivi saapui ja alettiin ottamaan käynnistä laukkaa.


 Kimble ei meinannut olla ihan hereillä. Kierrettiin kahta keskimmäistä estettä ympäri. Kinkku tuntui todella laiskalta ja hitaalta pohkeelle, mutta kun paljon antoi pohjetta niin kyllä Kinkku liikkui ihan kivasti. Muutaman kierroksen jälkeen vaihdettiin suunta ja otin hupparin pois koska oli kuuma. Tässä kierroksessa oli sama ongelma jälleen, mutta saatiin sitten se korjattua. Molempiin suuntiin mun piti asettaa Kimbleä, jotta estetehtävät onnistuisivat paremmin. Sitten aloitettiin itse tehtävä. Kaikki esteet oli pystyjä ja max. 40cm.
Tossa oli meidän esteet :)

 Alettiin tulla vasemmassa laukassa ensin vihreää ja ruskeaa estettä, jotta siitä tuli ympyrä niin piti asettaa vasemmalle. Tultiin tätä tehtävää jonku aikaa ennen kuin vaihdettiin suuntaa. Oikea kierros oli vähän hankalempi ennen ruskeaa estettä olevan kulman takia, mutta siitä selvittiin. Sitten kävelin sillä aikaa, kun Leena ja Päivi nosti esteitä. Sitten alettiin tulemaan toista tehtävää oikeassa laukassa. Ensin mentiin punainen pysty, jonka jälkeen sininen pysty. Siitäkin tehtiin ympyrä. Sininen pysty meni ihan ok, mutta punaselle tuli stoppi liian vähäisen vaihdin vuoksi, jonka jälkeen sain raipan ja esteiden yli mentiin jälleen.


 Käveltiin taas ja Päivi kerto seuraavaa tehtävää. Koska tunnin aiheena oli käännöksen niin niitähän tuli ja ihan reilustikkin. Eli ensin tultiin oikeassa laukassa sininen pysty, jonka jälkeen kaarrettiin punaselle. Punasen jälkeen todella tiukka käännös vihreälle esteelle, siitä jatkettiin ruskealle ja kaarros vielä siniselle. Kaks ekaa estettä meni vähän haturoiden, mutta muuten meni hyvin, kunhan muisti muituttaa Kimbleä että mennään eteenpäin. 

Tultiin tämä muutaman kerran ja vaihdettiin rata. Taas kävelin sen aikaa kun Päivi kertoi rataa. Ekaksi tultiin ruskea oikeassa laukassa ja siitä suoraan tiukan käännöksen kautta siniselle esteelle. Sinisen jälkeen tultiin punainen este, jonka jälkeen taas siniselle vasemmassa laukassa. Siitä tiuka käännös oikealle ja tultiin ruskea ja viimeisenä oli vihreä este, joka me jouduttiin ylittämään neljä kertaa "huonojen" hyppyjen vuoksi, jolloin en päässyt ylös. 

Lähtikö ees kaukaa? :D

Viimeinen hyppy oli tosi hyvä ja siihen oli sitten hyvä lopettaa. 


Otin vielä molempiin kierroksiin ravia ympyrällä, jotta saan vielä taivutettua Kimbleä. Sitten käytiin loppukäynnit pellolla, jonka jälkeen otin ponilta varusteet pois ja pesin Kimblen jalat kylmällä vedellä ja vietiin se karsinaan. Käytiin vielä keräämässä kiviä kentältä ja lähdettiin ajamaan kotia päin! :)
Koska kuvia oli yli 500 (:D) niin yritin löytää ne parhaimmat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti