perjantai 22. heinäkuuta 2016

#67 vastaukset 2

Kauanko oot ratsastanut?
-n. 3 vuotta
Satulalla vai ilman?
-Se ihan riippuu hevosesta ja mitä tunnilla tehdään, mutta silti tykkään mennä mieluummin ilman satulaa!
Harrastatko jotain muuta kuin ratsastusta?
-Lumiautailen ja valokuvaus

Kuinka monesti oot tippunut?
- 3 Merryltä, 2 Ruudilta, Kerran Lululta, kerran Piitulta, kerran Tompalta, kerran Topilta, kerran Kimbleltä, kahesti Hepulta eli 12 kertaa

Onko sulla tullut ikinä sellasta tunnetta ettet enää haluis ratsastaa?
- On ollut

 Lempi hevos/ponirotu+perustelut
-Tykkään puoliverisistä, koska ne on kilttejä eikä ne yleensäkkään "kyllästy" kovin nopeasti ja ne on kevytrakenteisia muutenkin! Unelma hevonen? 
- On 170cm kevytrakenteinen puoliverinen, joka omaa hyvän estekapasiteetin. Se ois Sampan värinen, mutta harja vois olla hilkun pidempi. Hoitaessa se ois kiva ja rauhallinen. Ei kuumuis esteillä kovinkaan paljoa, mutta pientä kuumotusta voi olla jotta ei iha helpolla pääse. Se vois osata koulua HeA asti, kun en nii koulu ihmisiä ole. Se tykkäis vedestä ja uimisesta ja se ei ryöstäis maastossa. Pystyis laiduntaa/olee tarhassa muiden kans, eikä haasta riitää kenekään kans. Se ei kyyläis ketää tai mitää. Ei ois herkkä pohkeelle, mutta ei taas liian laiska. Eikä ois kova suusta.Onko joku laji mitä haluisit kokeilla?
-Jos matkaratsastus lasketaan niin sitä :D

Aiotko tulevaisuudessa alkaa kilparatsastajaksi vai pelkästään ratsastella vapaa-ajalla?
-Tällä hetkellä muuten vain ratsastan, mutta katsoo nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan

Lempi poni tai hevonen
-Samppa

Elämäsi TOP 3-Hevoset/ponit

Beat the Band "Piitu"

Rotu: Lämminverinen ravihevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Punaruunikko
Syntymäaika: 1.6.1997
Omistaja: Henna-Karoliina Kalakoski 

Piitu oli mun ja Jemmun ensimmäinen vuokrahevonen! Tosin ehdittiin Piitua vuokrata vain kuukausi, koska se alko ontumaan. Mutta sen kuukauden aikana tehtiin kaikenlaista, kuten mentiin ilman satulaa, satulalla, käytiin maastossa ja mentiin kerran loppukäynnit pelkillä päitsillä:D Piitu oli tosiaan ex-ravuri, joka omas tosi tasaset ja rennot askeleet. Esteistä Piitu ei tykännyt, mutta päästiin ainakin puomeja menemään, jokka kerran jopa hypättiin yli. Piitu oli rauhallinen hoitaa, ei säikkynyt tallissa mitään, mutta ulkona saatto olla välillä pelottavia asioita, kuten perhosia! Kun Piitulla oli kiima niin silloin sitä sai käskeä ihan reippaasti etenpäin, mutta aina se ensimmäinen ongelma oli saaha Piitu pois sieltä tallista :DStar Lulu "Lulu"

Rotu: Lämminverinen ravihevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Tummanruunikko
Syntymäaika: 13.4.2002-20.11.2014

Lulu oli mun ensimmäinen hoitohevonen. Kun Lulu tuli Hennalle tykästyin heti ja halusin ratsastaa sillä! Ensimmäinen tunti Lululla oli loppujen lopuksi hyvin tuskallinen. Kyllä oli tosi kiva mennä maastoon, mutta selkä sanoi jotain muuta. Mutta siitä kuiteskin selvittiin ehjin nahoin. Aloin käymään sitten Lululla enemmän tunneilla. Menin Lululla kaks estetuntia, joista toisella tulin alas kun Lulu hyppäsi puomin. En ollut siihen varautunut joten sitä päästiin maata maisteleen. En tunnilla enää tosin enään hypännyt! Lulu oli tosi vauhdikas poni, joten sitä sai pidättää tosi paljon. Toisina päivinä se oli vähän laiskalla tuulella, mutta harvoin. Lululla oli aika pomputtavat, nopeat ja pienet askeleet, joten niissä oli välillä hankala istua. Lulu oli ensimmäinen poni jolla pääsin hyppäämään. Oletko hypännyt maastoesteitä? Tykkäätkö käydä maastossa? Ootko ikinä miettiny että lopettaisit ratsastuksen? Vaikein kouluratsastus liike mitä oot kokeillu?
-Olen hypännyt Jäpälällä maastareita viime kesänä. Maastossa on just parhainta käydä! Ja kyllä olen silloin, kun mulla oli selkä niin kipeä, että käveleminenkin sattui ja sitä kesti niin kauan. Ja pohkeenväistö tai laukanvaihto :D Okei oon mä avoja ja sulkujaki kokeillu, mut en niin ahkerasti :D

Mitä Ylirannassa olisi sinusta parantamisesta?
-No Yliranta on just sopiva paikka käyä. Ei siinä oikeen moitteita ole paitsi se, että tavarat välissä hukassa, mut muuta ei ole! 

ravi vs laukka?
-Laukka, koska siinä on vain helpompi istua.

3 kommenttia:

 1. Hei! Vieläkö sun saappaat sopii sulle jalkaan, vai tarvisitko uudet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En käytä enään saappaita, koska eivät ole sopivat😊

   Poista
  2. Moi! Haluisitko saappaat? Voisin ehkä sponssata sulle, jos esittelisit ne täällä blogissasi sitten :)

   Poista