maanantai 18. heinäkuuta 2016

#65 Padrico

Moikka! Olin jälleen viikonlopun tallilla leiriavustajana. Viikonlopusta en sen vertaa kerro kun ei oikeastaan tehty muuta kuin oltu leiriläisten kanssa. Käytiin me tosin neljä kertaa uimassa :D Mutta joo lauantaina ratsastin uudella tuttavuudella Padricolla! Pate on 165cm säkäinen puoliveriruuna. 

Lähdettiin Sallan kans hakemaan laitumelta Samppaa ja Patea kun oltiin menossa ratsastaan. Voin nyt todeta että pääsen nuin ison hevosen selkään 40cm tukin päältä, mutta se oli vähän hankalaa,  mutta kyytiin pääsin. Tallissa laitoin Paten käytävälle, jotta voin hoitaa sen siinä helpommin. Pate oli mukava hoitaa, eikä tehnyt mitään. Varustin sen ja lähdettiin maneesiin. Pate tuntu jo heti alussa herkältä ratsastaa.

Tältä kerralta ei ole kuvia, joten laitan vanhoja! c. Sanni


Tein käynnissä käännöksiä ja pysähdyksiä. Aloin tekemään pääty-ympyrää katsomon puoliskolla. Siinä oli puomi, jota menin. Vähä aikaa siinä ollessa aloin ravata. Alussa Pate tuntui todella kiireiseltä, mutta pidätteillä sain sen mukavan tahtiseen raviin. Ravailin molempiin suuntiin.  Ravissa Pate meinas välillä kiihtyä, mutta puolipidätteet tehosi. Kun olin ravaillut molempiin suuntiin nostin laukan, tai ainakin yritin. Puolipidätteet eivät vissiin menneet läpi, niin ravi vain jatkui. Kokeilin uudestaan ja johan se nousi! Laukka oli pehmeä ja siinä oli helppo istua. Olin edelleen samalla ympyrällä missä olin ravissakin ja menin puomin yli. Muutaman kerran tuntui että se hyppää sen isommalla loikalla, mutta ei vissiin ollutkaan, mutta siltä se ainakin tuntui. Laukkasin myös toiseenkin suuntaan, joka osottautui Paten huonommaksi puoleksi. Laukassa se ei meinannut ulkopohjetta kuunella, kun meinattiin mennä pariin kertaan puomista ohi, mutta päästiin sille kuiteski. 

c. Sanni
Laukkojen jälkeen kävelin pitkillä ohjilla, jonkun aikaa. Samalla kun kävelin yritin vääntää pohkeenväistöjä, mutta ei ne vieläkään oikeen onnistuneet. Tässä vaiheessa vois harkita sitä kouluvalmennutuntia, kun ei osaa enää kunnolla ratsastaakkaan. Ennen pohkeenväistöt onnitu ihan hyvin, mutta se puolen vuoden tauko on näköjään vaikuttanut asiaa aika paljon. Aloin taas pikkuhiljaa ravaileen ja laukkaamaan. Menin muutaman kerran vielä puomin, ennen kuin kokeilin laukanvaihtoa puomilla, joka ei onnistunut. Ei se mua haitannut, koska Pate on kuiteski vasta aika nuori. No laukkasin sitten vielä muutaman kerran maneesin ympäri, mutta en mennyt uralla vaan siinä keskellä. 


Meillä oli vielä 15 minuuttia aikaa ratsastaa niin vaihdettiin hevosia. Samppa oli laiskalla tuulella, mutta se liikkui siitä huolimatta yllättävän hyvin. Nyt kun mulla oli Samppa niin halusin sillä kokeilla laukanvaihtoa puomilla. Ensimmäinen ei onnistunut vaan Samppa vaihto laukan ristillä. Siirryin raviin, vaihdoin kierrosta ja nostin laukan uudestaan. Menin puomille ja vihdoin se onnistui! Joskus sitä saa myös olla ylpee itestä kun ratsastaa. Mutta kaikista paras tällä hetkellä ois se että pääsis sinne kouluvalmennustunnille, jotta voin oppia lisää laukanvaihtojakin!  Tulin vielä kerran puomille ja laukka vaihtu taas. Vaihtojen jälkeen menin vielä muutaman kerran puomin laukassa että ravissa. Menin sitten loppu ravit ja käyntiin! Tunnin jälkeen pesin Sampan ja vein sen laitumelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti