tiistai 31. toukokuuta 2016

#51 Kesä on saapunut

Moikka! Olin eilen jälleen tallilla päivystämässä. Tallilla olin jo vähän jälkeen yhden, koska käytiin luokan kans uimassa ja jäin suoraan bussista tallille. Vein tavarat yläkertaan ja söin siinä vähäsen. Kun olin saanut syötyä lähdin kuvaamaan hevosia. Puoliveriset ja suomenhevoset olivat päässeet käymään laitumella niin kuvailin siinä sitten muutamia hevosia, jotka vielä siellä oli. 

Harmitti ku ois tullu hyviä kuvia, mutta jäi mustavalko asetus päälle.

Sitten lähdin laitumelle kuvaamaan kun hepat oli siellä, mutta siitä ei oikein tullut mitään, koska siellä ne vaa tyytyväisinä mässytti heinää. 

Kuvauksien jälkeen vein kameran ylös ja olin tunnin tekemättä mitään, kunnes Ansku käski hakea Sirun sisälle. Vähän ajan päästä vein sen takas ulos ja lähdettiin hakemaan suokit ja puokit laitsalta takas sisälle. Sen jälkeen hain Stokkiksen sisälle ja alettiin Anskun kans etsimään sille estepenkkiä. Kaks kahdeksasta satulasta oli hyviä. Sitten hain kypärän ja kiipesin Stokkiksen selkään, jotta saatiin tietää että olihan se hyvä eikä liian ahdistava. Samoin tehtiin Patelle ja Nopsallekki. Kun oltiin ne saatu tehtyä, Ansku alko pesemään satulahuopia ja me jouduttiin harjaamaan joistaki karvoja pois. Se ei mitään helppoa hommaa ollut, koska oli niin kuuma eikä ne karvat meinanneet lähtä! Kannettiin märät ja pestyt satulahuovat ulos kuivumaan ja siinä hommassa kastui. Sitten Riina juoksutti Jäpää niin kuvasin kun Jäpä "juoksi" ympäri kenttää. Oikeastaan melkeimpä Riina juoksi enemmän entä Jäpä :D

Kello alkoi lähestyä viittä, joten lähdettiin hakemaan poneja sisälle jotka meni tunnille. Auttelin tuntilaisia sen verran että saivat varusteet päälle ja pääsivät selkään. Sen jälkeen lähdettiin jakamaan vesiä. Kello alkoi olla varttia vailla seitsemän ja Valton ratsastaja tippui selästä. Kävin ottamassa Valton kiinni ja vähän ajan päästä tuntilaiset kävi kahluualtaalla. Talutin sen ajan valtoa, mutta en tietenkään mennyt itse sinne veteen. Autoin tuntilaisia saamaan hevoset kuntoon ja lähdin viemään ponit takaisin tarhaan. Jatkettiin vesien laittamista, kunnes kaikki oli täynnä. Loppu ilta menikin, kun vietiin tuntihevosia ulos, käytiin antamassa tuntihevosille melassia ja iltaheinät. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti