maanantai 30. toukokuuta 2016

#50 Viikonloppu tallilla Moikka! Tosiaan olin Sallan kanssa viikonlopun tallilla yötä. Tallille lähdin jo vähän ennen kahta, koska en ollut koulussa perjantaina, koska olin Oulussa. Heti tallille päästyä vein tavarat yläkertaan ja osan ruista jääkaappiin. Mulla ei ollut kauheana ruokaa, koska ei oltu varmoja siitä, että voitasko jäähä yöksi, mutta onneks voitiin! :) Sen jälkeen tietenkin menin kuvaamaan hevosia.
Nisse ja sen maha:3

Samppa

Olli
Kello alkoi lähenemään viittä jolloin saatiin ratsastaa. Onneksi olin aikaisin tallilla ja sain eka päättää kellä hevosella menen, no menin Stokkiksella ja Salla Rosannilla (tietyistä hevosista sai päättää) Kello oli 16.45 jolloin lähdettiin hakemaan hevoset. Laitoin Stokkiksen ja itseni valmiiksi ja päästiin n. 17.10 maneesiin. Ei menty kentällä, koska siinä meni muut, jotka ratsasti samaan aikaan. Olihan se ihan parasta päästä ratsastamaan kuuden kuukauden tauon jälkeen. 


Stokkis oli hyvin kuulolla ja teki mitä pyysi ilman mitään vastoinkäymisiä. Menin melkeimpä koko ajan ympärällä, mutta käynnit tein uralla, koska sillon "levähdetään vähäsen". Laukkailin ja ravailin ympyrällä, ravissa Stokkis meinas välillä kuumua, mutta tein paljon pidätteitä niin sain hidastettua vauhtia. Vaihdettiin Sallan kanssa vähäksi aikaa hevosia ja pääsin käymään jälleen Rosan selässä. Se vaikutti pieneltä, koska olin vasta mennyt isolla hevosella. Menin vähän aikaa käyntiä ja aloin ravaileen. Rosa oli hyvin kuulolla ravissa. Nostin laukan ja siitä se haaste alkoi! Mentiin vähä väliä aika lujaa, mutta muutama hyvä pätkä saatiin. Tykkään Rosan laukasta että ravista, koska ne on niin tasaiset. Otin vielä vähän laukkaa ja meinattiin suunilleen kaatuaa, ku mentiin aika lujaa kummiski ja Rosa e kuunnellut ulko pohjetta kunnolla niin oltiin vaakatasossa siinä sitten, mutta säästyttiin kaatumiselta. Vaihettiin sitten takas ja pääsin takas Stokkiksen selkään. En tehnyt enää paljoa, koska se meni vielä samana iltana tunnille. Otin laukkaa molempiin suuntiin ravista että käynnistä. Otin sitten loppukäynnit ja tulin selästä alas. Hoidin Stokkiksen karsinassa. Kun olin saanut Stokkiksen hoidettua, olin vähä aikaa tallissa. Samalla Ruudi leikki karkulaista, kun oma karsina ei kelvannut. Näköjää sen mielestä Nopsan karsina oli parempi. 


Ratsastuksen jälkeen käytiin viemässä hevosia takas ulos. Koska olin lupautunut Ellalle, että päivystän hänen kanssaan, niin lähettiin jakamaan vesiä ja antamaan iltaheiniä. Annettiin hevosille viimeseksi ruoat ja siinähän se ilta meniki. Kello oli kymmenen ja päätettiin Sallan kans ottamaan kuvia, koska auringon lasku. En saanu paljoa kuvia, koska kaikki mässytti vielä heiniä. Koska Nissellä syntyy kohta varsa, niin käytiin kattomassa sitä vähä väliä 12 asti. Alettiin loppujen lopuksi nukkumaan yhden aikaan.Lauantai aamuna heräsin 7.20. En millään olisi halunnut nousta sängystä. Join aamupalaksi juotavaa jugurttia. Lähdettiin tekemään aamutalli 8.00. Kun oltiin menossa hakemaan Almaa ja Kamia sisälle, jotta Nisse pääsee ulos, niin Alma oli hajottanut niiden tarhan keski lankun. Siellä se aidan toisella puolen mässytti tyytyväisenä heinää, kunnes tultiin sinne. 
Aamutalli saatiin tehtyä n. 40minuutissa, joten meillä ei ollut jälleen mitään tekemistä. Mentiin ylös ja Marika tuli sinne suunnittelemaan tunteja. Suunniteltiin estetuntia 30min ja saatiin se valmiiksi. Mentiin vähäksi aikaa talliin josta takas ylös. 12 aikaan tuli alkeistuntilaisia. Ei oikeastaan tehty mitään järkevää siihen asti että estetunti alkoi. Kuvasin siinä tuntilaisia, kun he hyppäsivät esteitä. 


Emmi ja Ruudi
Hannes ja Felicia

Alisa ja Alma
Menin talliin muiden kanssa, jonka jälkeen mentiin ylös tekemään jotain ylimääräistä. Näin että Fansi ja Moona meni kentälle niin ajattelin mennä kuvaamaan, mutta meidän piti antaa melassia Rullelle, Petelle ja Nisselle. Nisse ei juonnut mitään, Pete joi jonku verran ja Rulle juotti osan siitä maalle. Kun oltiin ne saatu tehtyä niin menin kuvaamaan kun Moona ja Ronja hyppäsivät. 

Moona ja FansiRonja ja Mallu
Kello alkoi olla jo siinä seitsemän pintaa, joten alettiin tekemään porukalla iltatallia. Meitä oli yhteensä 8, joten se meni nopeasti, mutta minä ja Salla tehtiin siitä se suurin osuus. Illalla 10 aikaan mentiin taas jälleen kuvaamaan heppoja, koska ei vain ollut tekemistä. 

Vissiin kiusasin Ruudia :D

Tattara
Melkeimpä yöllä meillä oli tylsää niin mentiin ulos ja katottiin Rullea kun se juoksi ympäri tarhaa suussaan ämpärin pala, jonka se oli repiny ämpäristä. 

Yöllä heräsin siihen, kun varikset hakkasivat ikkunaa, mutta onneksi sain taas unen päästä kiinni. Heräsin 7.35. Söin Sallan leipää, koska en jaksanut tehdä ite mitään. Tehtiin aamutalli ihan normaalisti, miten oltiin tehty se edellisenäki aamuna. Ei oikeastaan tehty mitään pitkään aikaan kun odoteltiin, että pääsis taas ratsastaan. Me oltiin lähössä kahluu altaalle, mutta ei tiietty että kellä mennään. Olin oikeastaan aika innoissaan kun kuulin, että lähden kahluuttamaaa Garsua! Päätin mennä ilman satulaa, koska en olisi jaksanut vaihtaa vaatteita, kun oli kuiteski aika kuuma. Hain Garsun samalla kun muut tytöt haki Felician ja Sirun. Vein Garsun talliin, harjasin ja puhdistin kaviot. Kello oli jo melkein tasan kun laitoin suitset sille ja lähdin kentälle. Kentällä kun menin Garsun kyytiin niin se lähti ravaamaan. Se tuntui aika möykkyseltä, joten en ravannut kentällä ollenkaan. Olin eka, joka meni maasoesteradalle ja en oikein tiennyt minne mennä. Mentiin kahluu altaalle ja aluksi Garsu ei ollut halukas menemään veteen, mutta sitten se innotui siitä. Ravasin sillä siitä muutaman kerran, kunnes Kaisa halus et tullaan jonossa ja se kuvaa. Joo alku meni hyvin mutta se säkähti jotain ja teki äkki pysähdyksen ja olin tosi lähellä tulla sieltä alas, mutta onneksi en tullut. Tultiin vielä viimeisen kerran ja laukattiinki siinä vedessä, vaikka se ei niinkään ollut tarkoitus. Laukkasin vielä maallakin, koska en saanut sitä pysäytettyä. Oisin kyllä voinut jatkaa laukkaamista sen tasaisten askeleiden takia. Sitten käppäiltiin talli pihaan ja hoidettiin hevoset ja vietiin takas ulos. Sitten mentiin jälleen kuvailemaan hevosia.

Sillä haukotutti 


Eemeli

Kahden aikaan menin kuvaamaan kun kaksi tyttöä hyppäsi maastoesteitä. Siitä hauskan teki se että mulla ei ollut kenkiä jalassa:DDLähdin tallilta puoli viiden aikaan. Oli kyllä paras viikonloppu <3 Ja 3 päivän aikana tuli otettua 1 140 kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti