tiistai 17. toukokuuta 2016

#48 Jälleen päivystämässä

Moikka! Eilen oli sinäsä vähän erilainen päivä kuin yleesnä, koska olin tallilla jo kolmelta! Yleensä olen siinä puoli neljältä, mutta nyt jouduin menemään bussilla sinne niin jouduin kävelemään loppumatkan tallille. No onneksi se ei ollut pitkä matka. Tallille saavuttuani vaihdoin vaatteet ja söin. Sitten olin lähdössä kuvaamaan hevosia, koska oli paljon aikaa ennen kuin Salla tuli tallille.

Kierrettiin sitten vielä loputki tarhat missä oli hevosia. Mentiin uuteen talliin katsomaan mitä muut teki. Jouduttiin Sallan kans menemään Ellin kans katsomaan Jönssiä ja Sirua, jonka jälkeen Elli roikku meissä melkein koko ajan kiinni! Sitten oli vuorossa vesien jakoa, mutta vesiastiankärryn rengas oli tyhjä, joten ei mentykkää laittamaan vesiä. No sitten Salla ja Elli meni uittoaltaaseen heittelemään kiviä, mutta minä hain kameran ja menin kuvaamaan, koska mulla ei ollut kumppareita vaan tennarit jalassa.
Kun kivet oli saatu kerättyä, niin sitten lähdettiin antamaan vesiä hevosille. Vihdoin minä sain ajaa sillä mönkijällä, kun vähän opetellu sillä ajoa. Annettiin suokeille, Nisselle, Almalle ja Kamille, Airotille ja Stokkikselle. Siinä vaiheessa ku tultiin Airotin tarhan kohalle niin huomasin että Stokkiksen tarhan portti oli auki, mutta siellä se onnellisesti söi heinää. Ihmeteltiin että miksi ja kuka oli portin aukassu ja jättäny vielä auki. No laitettii portti kiinni ja tajuttiin, että Stokkis oli ite aukassu sen portin :D No laitoin sen vielä kerran kiinni. Onneksi se ei sen jälkeen enään aukassut sitä. 
Sitten vasta laitettiin vettä Airotille.

Sillä aikaa kun vesi valui, istuttiin heinäkasassa ja otettiin kuvia :D
Kello alkoi olla jo sen verran, että ponit piti hakea tunnille, niin vietiin mönkijä parkkiin. Hain Ellin kans Elmon ja Jönssin, ku se niin halusi tulla mukaan. Niitten jälkeen hain vielä Lassin. Vahingossa mulla oli jääny hakematta Ruudi niin lähin sen ratsastajan kanssa hakemaan sitä. Kun hepat oli haettu autoin tuntilaisten kanssa laittamaan hevosia ja sitten kentällä niitä selkään. Salla meni (joutui) menemään Valton taluttajaksi. Katoin 15minuuttia tuntia ja päätin mennä hakemaan seuraavalle tunnille menevät hevoset. Hain Rosannin, Sampan ja Paten, Heppua ja Stokkista mun ei tarvinnut onneksi hakea enään koska jotku tuntulaiset haki ne itse. 


Tunnin loputtua autoin tuntilaisia ja vein niiden kanssa hevosia ulos, paitsi Ruudin vein itse ja samalla otin Tompan sisälle, ku se meni seuraavalle tunnille. Käytiin Sallan kans sitten  Lassi takaisin ulos ja otettiin Roope sisälle. Sitten lähettiin jakamaan vedet ja heinät lopuille hevoille. Täytettiin vesisäiliö ja lähettiin jakamaan heiniä samalla kun vesi valui. Kun kaikille hevosille oltiin saatu vedet ja heinät niin mentiin puhistamaan ja vaihtamaan kuivikkeet Rullen karsinaan. Iskä oli siinä vaiheessa jo tullut mua hakemaan, mutta ehin vielä antaa alatalliin niille hevosille ruoat ja heinät, jotka oli siellä tai tunnilla. Sitten lähdin kotia!Jos haluatte seurailla minun "heppailuja" niin mulla on hevosaiheinen instagram-tili. Se löytyy nimellä @teamkavioystavia :) 
 

2 kommenttia: