sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luukku 20~ Mielipidepostaus

Mulla on ollut jo kauan aikomus tehdä mielipide jostain asiasta, mutta en ole keksinyt aihetta, tai jos olen niin en ole saanut siihen edes paljoa teksiä!
 Ajattelin siis tehdä mielipidepostauksen ratsastuskouluista. Ja tämä on sitten MINUN mielipide asiasta, että ei tarvitse anonyyminä tulla vikisemään, jos olet erimieltä.

Mulla on moniakin kavereita, jotka käyvät ratsastuskoululla ratsastamassa. Siinä on hyvät että huonot puolensa, mutta kaikissa SRL:n hyväksymissä ratsastuskouluissa on enemmän hyviä kuin huonoja.

Olen käynyt yhdellä tallilla, jonka nimeä en mainitse, mutta siellä hevoset olivat koko päivän ulkona tarhassa kesät että talvet (yöt sisällä) ja tarhat olivat lannan peittämiä. Hevoset kyllä olivat iloisen näköisiä, mutta en minä ainakaan viihtyisi siellä. Siellä pidettiin tuntejakin yhteen väliin. Kävin siellä sattumoisin kerran ja olin ratsastanut yhden kerran ennen sitä. Talliapulaiset eivät edes saaneet siskoni hevosta hyvin kuntoon, koska se ei saanut suitsia sille kiinni, vaikka oli ns "niin kokenut" Tunnille itse sain ison hevosen. Tunnin pitäjä istui vain keskellä juomassa kahvia ja sanoi "menkää ravia ja tehkää pieni voltti keskellä pitkää uraa" Hevoseni ei lähtenyt edes raviin ja eikä edes loppujen lopuksi pysähtynytkään, joten siltä lähti suitset päästä, kun vedin ohista. No ei tästä asiasta sen enempää.

Ylirannalla missä olen käynyt niin on ollut tosi hyvä talli!

Plussaa siellä on:

-Hyvät maastot. Ne ovat pitkät ja hevosetkin nauttivat niistä!
- Mukavat ihmiset. Siellä on tosi mukavia ihmisiä, mutta mun mieleen siellä on ehkä yksi tai semmoinen kestä en oikein tykkää mutta tuun toimeen kaikkien kans!
-Hyvä opetus! Ylirannalla opin perusasiat laukkaan asti, kunnes vaihdoin tallia, koska meiltä Ylirannalle on aika pitkä matka!
-Mukavat ja osaavat hevoset! Kyllä siellä melkein kaikki hevoset ovat mukavia ja helppoja ratsastaa, mutta on tietysti niitä yksilöitä, joilla temppuja riittää vaikka jakaakseen!-Hevosilla on isot tarhat ja kesäisin laitumet! Hevosilla on isot tarhat ja ainakin neljä kertaa isommat laitumet kesäisin! Ja kesäisin ne jopa voi hakea laitumelta ratsain!

Ikävä<3

Mutta tietenkin tallissa on joitain huonoja puolia kuten:

-Tunnit ovat sinänsä kalliita. Sinänsä kalliita, mitäköhän silläkin meinataan, mutta kuitenkin hintaa löytyy 27€, mutta se on sen arvoista!
-Ryhmätunnit. On olemassa ihmisiä, joille ryhmätunnit eivät sovi, kuten minä, mutta niissä on myös hyvät puolensa! Siinä opitaan väistämään ja varomaan muita ratsukoita!
-Osa hevosista on kyllästynyt toimintaan. Tiedän muutaman yksilön, jotka ovat totaalisesti kyllästynetä toimintaan. Syynä saattaa olla se, että siellä käy niin paljon porukkaa, ja hevosethan haluavat olla rauhassa! Mutta ne vain yleensä esittävät että tekevät jotain, vaikka eivät ne oikeasti pahaa aijo.

Ja te jotka käytte Ylirannalla ja luette tätä niin tämä on minun mielipide kiitos! :)
Tallissa hevosilla on hyvä olla ja ne ovat ns. turvassa kaikelta pahalta. Ne luottavat ihmiseen että ne eivät tee mitään pahaa.
Ja muutenkin kävisin Ylirannalla, jos olisi vain kyyti ja enemmän aikaa! :) Lopuksi laitan joitakin satunnaisia, kuvia joita on matkan varrella tultu otettua!


Ps. Jos haluaa lukea omista käynneistä niin laitan linkit teille tähän alas :)

29.11.2015
31.10.2015
12.10.2015
3.8.2015
Seikkailuleiri 2015
16.5.2015
22.5.2015
21.3.2015
Siinä on joitakin kertoja, mutta alussa on paljon käymisiä ylirannalla, että ei kuin katsomaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti